Frank Lammers zoekt goud in Australië (op tv bij Discovery)

Frank Lammers presenteert op Discovery het nieuwe programma Frank Gaat Voor Goud. Hij reist hiervoor naar Zuid-West Australië waar hij in de outback meeloopt met goudzoekers. het programma is ook wekelijks vooruit te kijken op discovery+. Ontdek hier alles over Frank Gaat Voor Goud.

Frank Lammers kennen we natuurlijk allemaal als Ferry Bouman. Wist je dat er een tweede Ferry film komt?

Frank Gaat Voor Goud (Discovery)

Frank Lammers gaat in Frank Gaat Voor Goud in de Australische outback op zoek naar goud. De acteur en presentator loopt mee met de échte noestige goudzoekers die daar nog te vinden zijn. Naast goud, doorzoeken ze de mijnen ook voor andere zeldzame edelmetalen. Frank Lammers stroopt zijn mouwen op om zich te verdiepen in deze unieke industrie. Zo ontdekt hij laag voor laag in hoeverre de goudzoekers bereid zijn om de waardevolle metalen op te halen. Hoe gaat dit eraan toe? Volg Frank Lammers in zijn zoektocht naar antwoorden én goud.

Frank Gaat Voor Goud kijken

Frank Gaat Voor Goud is vanaf vrijdag 26 januari t/m vrijdag 1 maart wekelijks te zien op Discovery om 20.30 uur. De afleveringen zijn ook wekelijks vooruit te kijken op discovery+. Wist je dat je voor 3,99 euro per maand dit kanaal gewoon aan je Prime Video kunt koppelen. Dat doe je bij: Video Channels. Zo kijk je het op één plek.

Terug naar de inhoud van dit programma waarin Frank Lammers op zoek gaat naar goud in Australië.

Goud zoeken in Australië

Frank Lammers reist voor dit avontuur af naar Zuid-West Australië om precies te zijn. Sinds het eerste klompje goud werd gevonden is de goudkoorts daar toegeslagen en wordt er op allerlei manieren gespeurd naar dit edelmetaal. Maar ook nikkel, kobalt en lithium wordt in de outback aangetroffen, wat vaak het ‘nieuwe goud’ wordt genoemd omdat deze metalen met de huidige technologische ontwikkelingen ook van groot belang zijn. Frank daalt af in de grootste mijnen ter wereld, maar schuwt ook niet om zelf de handen uit de mouwen te steken!   

Nikkelmijn van Nederlandse Andie

Tijdens zijn reis door Australië ontmoet Frank Lammers vele unieke figuren van goudzoekers waar hij dan een tijdje mee optrekt om over hun schouders mee te kunnen kijken. Zo ontmoet hij bijvoorbeeld de Nederlandse Andie die samen met haar Australische man Ben op een boerderij in de outback wonen. Frank gaat samen met het koppel op avontuur in de nikkelmijn op hun land. De mijn is namelijk bijna net zo groot boven de grond als er onder. Échte metaal-experts noemen nikkel ook wel het nieuwe goud.

Goud zoeken: zo werkt het

Ook ontmoet Frank Lammers de Australische Goolie die hem laat zien hoe het goudzoeken er vroeger aan toe ging en bezoekt hij Gavin in het dorp waar de grootste nugget ooit gevonden werd! Lukt het Frank Lammers om straks de meest waardevolle edelmetalen ter wereld te vinden? Weten we na het kijken van dit programma hoe goud zoeken werkt?

Frank Lammers over Frank Gaat Voor Goud

Frank Lammers vertelt: “Altijd al ben ik gebiologeerd geweest door vreemde vogels en bijzondere bestemmingen. Niet voor niets wilde ik vroeger dan ook eigenlijk antropologie studeren. Het avontuur in de outback lonkte al een tijdje en ik vind het dan ook waanzinnig om met goudkoorts ‘onder de leden’ voor Discovery op deze reis te zijn geweest.”

Frank Lammers

Over Frank Lammers hebben we op VlaamsKijken natuurlijk al veel geschreven. De acteur en presentator is van alle markten thuis. Zo ging hij voor Glory Days – een programma over Bruce Springsteen – al op roadtrip door Amerika. Wereldwijd is de acteur inmiddels bekend als Ferry Bouman (uit Undercover en Ferry De Serie). Maar deze Nederlandse acteur zien we in veel meer films en series. Denk aan H4Z4RDHet jaar van Fortuyn en als voice-over van Massa is Kassa. Momenteel werkt Frank Lammers aan De Mooiste Dag en aan Ferry 2.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 januari 2024 /