Boeddha in de polder met Joris Linssen en bekende gasten

Joris Linssen presenteert Boeddha in de polder – in dit programma biedt hij samen met zijn (bekende) gasten een stukje inspiratie en troost. Boeddha in de polder (van KRO-NCRV en de Boeddhistische Blik) telt vijf afleveringen, die vanaf vandaag – maandag 27 december – tot en met vrijdag 31 december om 19.20 uur op NPO2 te kijken zijn.

Bekende gasten

Elke aflevering praat Joris met een BN’er die een crisis overwon dankzij Oosterse wijsheden. Zoals voetbaltrainer Gertjan Verbeek die na elke wedstrijd met het elftal van Almere City de yogamat opzoekt. Radio DJ Giel Beelen laat zien hoe spiritualiteit zijn leven totaal heeft veranderd. Martine Sandifort deelt haar donkere gedachtes met Joris en legt uit hoe humor haar daar doorheen helpt. Verder vertellen Dinand Woesthoff en zijn vrouw Lucy wat echt loslaten is terwijl ze afscheid nemen van huis en haard en naar Ibiza vertrekken en Lucia Rijker brengt Joris de kracht van de natuur bij.

Boeddha in de polder

In Boeddha in de polder ook gesprekken met bijzondere Nederlanders, waarbij zingeving en spiritualiteit ze door een persoonlijke crisis heen heeft geholpen. Zoals full-time nomade Tamar Valkenier, die met haar kameel door Nederland trekt en kracht haalt uit een totaal onzeker bestaan. Verder belt Joris Linssen random aan bij mensen met een Boeddhabeeld in de tuin of vensterbank en ervaart zelf dat je niet zweverig en stil op een kussen hoeft te zitten om jezelf terug te vinden. Zo doet de presentator onder andere mee aan een cacao-ceremonie, dompelt zich onder in een ijsbad en laat hij zelfs een sjamanistische tattoo zetten.

Joris Linssen

Joris Linssen: “Boeddha in de polder is een beetje Boeddhisme voor beginners. In de onzekere wereld waar we nu in leven, zijn er steeds meer mensen die het negatieve ombuigen tot iets positiefs. In deze vijfdelige serie laat ik zien hoe mijn gasten dat hebben gedaan. En hopelijk inspireren we onze kijkers hiermee.” Ik ben erg benieuwd. Als er iemand mooie, indrukwekkende tv kan maken dan is het Joris Linssen. Dat zagen we recent ook weer in Joris’ kerstboom.

Gertjan Verbeek

In de eerste aflevering van Boeddha in de polder neemt voetbaltrainer Gertjan Verbeek het voetbalteam van Almere City mee naar de yogamat. Fulltime nomade Tamar Valkenier laat zien hoe je zonder bezit gelukkig kunt zijn. Joris Linssen gaat opnieuw leren ademhalen bij ademcoach Kasper van der Meulen.

Martine Sandifort

In de tweede aflevering ontdekt cabaretière Martine Sandifort de goeroe in zichzelf. Maar Joris gaat ook op zoek naar Boeddha in de polder. En er wordt een sjamanistische tatoeage gezet door Kristjan Schwarz.

Giel Beelen

In de derde aflevering van Boeddha in de polder neemt radio DJ Giel Beelen (die op dit moment te zien is in Special Forces VIPS) hem mee naar een cacaoceremonie. Danst Kaouthar Darmoni de ongelijkheid de wereld uit. En laat Joris Linssen zich door de mannencirkel van Sharief Niamut weer in balans brengen.

Lucia Rijker

In deze vierde aflevering neemt kickbokser Lucia Rijker hem mee in de magie van onze natuur. Krijgt Joris Linssen een lesje mededogen van Officier van Justitie Disa Jironet. En is hij uren stil samen met 200 anderen op een event van Q-dance oprichters Wouter Tavecchio en Wildrik Timmerman.

Dinand en Lucy Woesthoff

In de laatste aflevering van Boeddha in de polder ziet Joris hoe Dinand en Lucy Woesthoff Nederland loslaten. Joris Linssen krijgt een les in liefde van Tibetaanse tempel beheerder Sherab. En we zien dat kamperen eindelijk ontspannen wordt bij Eddie en Joy van de Zen Caravan.

Foto: KRO-NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 december 2021 /