Oudejaarsconference 2023: Micha Wertheim voor twaalven op tv

De oudejaarsconference 2023 van Micha Wertheim is om 22.30 uur op zondag 31 december 2023 bij BNNVARA op NPO1 te kijken. Hij is de enige cabaretier, die dit jaar een oudejaarsconference verzorgt.

Oudejaarsconference Micha Wertheim (2023)

Micha Wertheim * heeft als spannendste cabaretier van Nederland zijn publiek al vaak verrast en om de tuin geleid. Een gewaagde keuze dus om hem te vragen om de eindejaars te doen. In De Gelderlander las ik: “De kans dat hij tachtig minuten lang louter gezellige grapjes gaat vertellen, is erg klein. Dat blijkt ook wel uit de geheimzinnigheid rond de voorstelling. Er zal ongetwijfeld iets bijzonders gebeuren. Iets waarmee de cabaretier het concept van de ‘oudejaars’ ondermijnt, verandert of in een heel ander daglicht stelt.” (…) Wertheim komt zelfden op tv, praat niet graag over zijn werk en heeft geen hoge aaibaarheidsfactor. Als mensen hem al kennen, is het waarschijnlijk als een ietwat pedante kerel die moeilijke voorstellingen maakt.” Hij is naast cabaretier ook schrijver *, columnist en radiomaker.

Micha Wertheim: Voor twaalven

Dit jaar verzorgt Micha Wertheim dus voor het eerst de Oudejaarsconference. Zo omschrijft omroep BNNVARA de oudejaars: “De show is begonnen als theatertour, maar is pas écht af op oudejaarsavond. Een traditionele oudejaarsconference met een hedendaagse draai. Want als de wereld verandert, mag de oudejaars niet achterblijven. Een voorstelling over oud en over nieuw, over weten wat we kwijtraken maar ook over wat je misschien nog zal vinden.”

Oudejaarsconferences 2023 op tv

Andere jaren konden we nog kijken naar oudejaarsconferences van bijvoorbeeld Guido Weijers of Najib Amhali, maar andere omroepen doen dit jaar niets. Guido Weijers had al direct aangegeven dat hij na zijn oudejaarsconference van 2022 een jaar pauze zou nemen. We zagen hem eind dit jaar wel in The Masked Singer. Zagen we Kamal Kharmach in 2022 ook nog op oudjaarsdag; hij is pas morgen (1 januari 2024) op tv met zijn conference.

Oudejaarsconference Micha Wertheim terugkijken

De oudejaarsconference Voor Twaalven van Micha Wertheim is op zondag 31 december 2023 om 22.30 uur bij BNNVARA op NPO1 te zien. Natuurlijk kun je ‘m ook terugkijken in de herhaling, bijvoorbeeld van NPO Start en NPO Plus. Wist je dat je NPO Start ook vanuit het buitenland kunt kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Afbeelding: stukje van de poster ter aankondiging van de oudejaarsconference van Micha Wertheim.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 december 2023 /