Met Vier in Bed 2023 met deze 36 B&B’s in België

Het VTM-programma Met Vier in Bed – waarin B&B-uitbaters al hun charme en gastvrijheid in de strijd gooien voor de winst – is vanaf 3 juli 2023 elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te kijken. Zo ontdek je maar liefst 36 Bed and Breakfasts in België. Ontdek hier meer over de B&B’s en eigenaren, die we zien in Met Vier in Bed seizoen 11 in de zomer van 2023.

De zomer staat dus in het teken van de Bed & Breakfasts op VTM, want je kunt eerder op de avond genieten van B&B Zoekt Lief 2023.

Met Vier in Bed 2023

Op een authentieke boerderij, in een luxueuze villa of een sprookjesachtig kasteel… Maar liefst 36 B&B-uitbaters maken de bedden op voor het vakkundig oog en de ongezouten mening van hun collega’s in het nieuwe seizoen van Met Vier in Bed (2023, seizoen 11). Welk duo springt er met kop en schouders bovenuit? In wie schuilt er een competitiebeest? Wie is streng of nét super gul bij het uitdelen van punten? En wie weet de koelte te bewaren of valt door de mand? De B&B-uitbaters gooien al hun charmes in de strijd en proberen hun concullega’s te overtreffen. Wordt het een zootje ongeregeld of een groot succesverhaal in Met Vier in Bed 2023.

Leestip voor liefhebbers: Met vier in Bed – inspirerende adressen (het boek bij de reeks) en Little Escapes *

Bed and Breakfast in België ontdekken

Met Vier in Bed 2023 reist dit seizoen opnieuw heel België rond met stops in zowel pittoreske en charmante dorpjes als in populaire grootsteden zoals Antwerpen en Brugge. Het populaire programma ademt één en al zomer, met een indrukwekkende variatie aan Bed and Breakfasts in België; tussen de Vlaamse velden én de Waalse heuvels. Onderaan dit artikel ontdek je alle deelnemers;

Met Vier in Bed seizoen 11

Wekelijks verblijven vier nieuwe duo’s in Met Vier in Bed seizoen 11 een dag en een nacht in elkaars logement. Na afloop geven ze punten én hun ongezouten mening over de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit, de gastvrijheid en de troeven van de B&B. Die vakkundige evaluatie vertalen ze in het welbekende puntensysteem: het uitdelen van een aantal bedjes. Welke B&B-uitbaters weten de meeste bedjes te verzamelen en gaan met dé Met Vier in Bed-trofee in seizoen 11 naar huis? 

Bed & Breakfast in Nederland

Wat dat betreft, kun je het programma natuurlijk vergelijken met het Nederlandse Bed & Breakfast (wat inmiddels al toe is aan seizoen 17). Alleen wordt dat maar één keer per week uitgezonden en zien we dus maar 1 aflevering met alle kandidaten. Doe mij het uitgebreidere format van Met Vier in Bed op VTM dan maar.

Met Vier in Bed terugkijken

Met Vier in Bed is iedere maandag tot en met donderdag op VTM en VTM Go te kijken om 21.15 uur. Wil je vanuit Nederland kijken, doe dit dan via VTM GO. Hier lees je hoe je dit doet. Je kunt op VTM Go ook nog seizoen 9, seizoen 10 en natuurlijk de nieuwe afleveringen van seizoen 11 van Met Vier in Bed terugkijken.

Ontdek hieronder alles over de deelnemers aan Met Vier in Bed; zo spot je misschien wel een leuke Bed & Breakfast in België voor een verblijf.

B&B’s laatste week Met Vier in Bed 2023

 • B&B De Bloesem van Sofie en Dirk
 • B&B Pastorie Caeneghem van Stijn en Tine
 • B&B KOOON van Jelle Wallays en Vé
 • B&B The Newport Lodge van Erik en Christine

B&B De Bloesem, Hoeselt

Limburgers Sofie en Dirk hebben in het schilderachtige dorpje Hoeselt hun B&B De Bloesem. Na een korte rondleiding krijgen de gasten meteen een smakelijke kennismaking met de regio. Een lekker stukje Limburgse vlaai prijkt uitnodigend op tafel. “Het is eigenlijk al een beetje krachtvoer voor dadelijk”, klinkt het bij Sofie. “Het zal nodig zijn, een beetje bergop, een beetje bergaf”, vult Dirk aan.

B&B Pastorie Caeneghem, Kanegem

In het Brugse ommeland ligt het bloemendorp Kanegem waar Stijn en Tine B&B Pastorie Caeneghem runnen. Als tuinarchitecten is hun tuin met zwembad ongetwijfeld hun paradepaardje. Het koppel kiest voor een wel heel bijzondere activiteit en neemt de gasten mee naar een struisvogelkwekerij. Daar krijgen ze meteen een lesje struisvogels aaien. “Alles wat blinkt, willen de struisvogels pikken. Wil je hen dus strelen, dan moet je je gsm even omhoog houden”, klinkt het.

B&B KOOON van Jelle Wallays

Profwielrenner Jelle Wallays, beter bekend als Speedy Wally, heeft al heel wat grote rondes en klassiekers in de benen. Maar naast zijn professionele sport, stortte hij zich enkele jaren geleden samen met zijn vriendin Vé in een nieuw avontuur, B&B KOOON. “Het was een droom om dit te doen na mijn carrière, maar het pand naast mijn ouders kwam te koop en zo is alles veel sneller gegaan dan gedacht”, vertelt Jelle Wallays. Daarnaast bracht het koppel nog een andere droom in vervulling. Als grote koffieliefhebbers stelden ze hun eigen koffie samen. 

B&B The Newport Lodge, Nieuwpoort

Erik en Christine hadden jarenlang een fietsenwinkel, maar doopten die begin dit jaar om tot B&B The Newport Lodge in Nieuwpoort. Na een gezellige week kunnen de gasten nog een laatste keer van kop tot teen ontspannen in de luxueuze wellness. Wie haalt de meeste bedjes binnen deze week en mag met de felbegeerde trofee naar huis?

Deelnemers Week 8 Met Vier in Bed 2023

 • B&B Maison Noire van Naomi en Tatiana
 • B&B BBruT van Sakia en David
 • B&B Pan van Annelies en Ilse
 • B&B Wellnest van Gaëlle en Eveline

B&B Maison Noire, Westende

Zussen Naomi en Tatiana baten in Westende B&B Maison Noire uit, waar de gasten in het zwart en het goud slapen. De B&B opende nog niet zo lang geleden voor het eerst de deuren, en dat gebeurde eigenlijk door een speling van het lot: “Ik heb er maar twee minuten over nagedacht”, klinkt het bij Tatiana. De zussen zijn dus extra benieuwd naar de feedback van hun collega’s en verwennen hun gasten met alles wat de kust te bieden heeft. 

B&B BBrut, Dudzele

Niet veel verder strijkt de bende B&B-uitbaters neer in het West-Vlaamse Dudzele. Verscholen in het groen, tussen de maisvelden en de polders, ligt B&B BBruT. Saskia en David verhuisden van Mechelen richting de kust om de 200 jaar oude erfgoedboerderij om te toveren tot een adembenemende B&B. Het koppel had voordien geen greintje horeca-ervaring, maar hield er altijd al van om mensen in de watten te leggen. Dat belooft voor hun gasten… 

B&B Pan, Zele

Van het ene wondermooie historische erfgoed naar het andere. Aan de oevers van de Schelde, in Zele, ligt B&B Pan. Zes jaar geleden kochten zussen Ilse en Annelies samen met hun ouders deze historische schuur. Die bouwden ze om tot B&B, al hebben ze nog heel wat andere wilde plannen met het prachtige pand. Het familieproject is nog volop in opbouw en de zussen hebben nog niet zoveel ervaring – ze verbleven zelfs nog nooit eerder in een B&B -, maar ze hebben wel een duidelijke visie en strak plan van aanpak. 

B&B Wellnest, Oosterzele

De nichtjes Gaëlle en Eveline brengen het zonnige Zuiden naar Oosterzele, waar ze samen B&B Wellnest runnen. Dankzij een prachtige wellness worden hun gasten ondergedompeld in pure luxe. Maar met twee glampingtenten zorgen de nichtjes er ook voor dat vakantie in eigen land een keertje helemaal anders wordt. Welke B&B-uitbaters krijgen deze week de meeste bedjes en winnen de felbegeerde trofee?

Met Vier in Bed 2023 kandidaten (week 7)

 • B&B De Bonderbei van Sarah en Jonas
 • B&B The 1880 Residence van Dante en Axel
 • B&B L’O Reine van Ilse en Barbara
 • Villa Parkbos van Fien en Wouter

B&B De Bonderbei, Wesley

In Wellen baten Sarah en Jonas B&B De Bonderbei uit. “De woning is typisch voor deze streek. Als je naar Bokrijk gaat, staat het daar vol met van die huisjes. Ook mijn vrouw is van hier. De enige die niet van de streek is, ben ik, want ik ben een West-Vlaming”, lacht Jonas. Naast het logement, maken de gasten kennis met de unieke aardbeienkwekerij. Om de competitie wat op te drijven, bedenken Jonas en Sarah een wedstrijdje aardbeien plukken.

B&B The 1880 Residence, Antwerpen

Op een boogscheut van de Groenplaats in Antwerpen ontvangen Dante en Axel de gasten in B&B The 1880 Residence. Het wordt een spannende vuurdoop voor de heren, want slechts een half jaar geleden doken ze in dit nieuwe avontuur. Het duo onderscheidt zich meteen van de andere uitbaters door hun unieke concept metself check-in. “We willen ons ergens settelen tussen hotel en B&B”, zegt Axel. “Door middel van self check-in willen we de gasten wat vrijheid geven. Vooraf krijgen ze een code waarmee ze binnen kunnen. Natuurlijk zijn we steeds bereikbaar als er iets is.”

B&B L’O Reine in Sint-Pieters Leeuw

Aan de Brusselse rand, in Sint-Pieters-Leeuw, vinden we B&B L’O Reine. Hartsvriendinnen Ilse en Barbara runnen er een uniek wellness complex, gelegen in de schaduw van het kasteel van Gaasbeek. Het pand is opgedeeld in drie delen: de studio, het appartement en de wellness suite. In de hele B&B staat genieten centraal, maar op één plaats toch net een tikkeltje meer. Slechts één duo mag het ontdekken in de gigantische, luxueuze wellness-suite. “Als mensen toekomen, zijn ze vaak gestresst en gehaast. Wanneer de mensen uitchecken, zijn het andere mensen. Dat doet me heel veel plezier”, klinkt het bij Ilse.

Villa Parkbos in De Pinte

Fien en Wouter zijn van Villa Parkbos, gelegen in De Pinte. Al kunnen de gasten denken dat ze zich bevinden op het tropische Ibiza. De bohemian-vibes zijn in elke kamer terug te vinden. Fien en Wouter kiezen niet voor een gewoon ontbijt, welvoor een heerlijke brunch. Maar voor er gegeten kan worden, moeten de koppels sportkledij aantrekken voor een ontspannende yogales. Scoren ze hiermee extra bedjes of gaat een ander duo met de trofee naar huis?

Deelnemers Met Vier in Bed 2023 (week 6)

 • Cha Cha de Loup van Kathleen en Pascal
 • Vierkantshoeve De Bosch met Bo en Linda
 • B&B Weselo van Dieter en An
 • Hoeve De Sterappel van Mike en Pascale

Cha Cha de Loup, Rendeux

Kathleen en haar man Pascal bouwden in de provincie Luxemburg, in het landelijke Rendeux, een privéwoning om tot een adults only-verblijf met binnenzwembad en een adembenemend uitzicht. De naam van de B&B Cha Cha de Loup roept meteen veel nieuwsgierigheid op. “Het komt van een titelsong. Ik ben enorme fan van Serge Gainsbourg”, onthult Pascal. “Daarbij betekent Loup ook wolf en dat keert dan weer terug naar de Ardennen.”

B&B én restaurant De Bosch, Lummen

Bo en haar man runnen in Lummen- in een gerestaureerde vierkantshoeve – B&B De Bosch én restaurant waarbij de culinaire ervaring centraal staat. Hun lieve collega Linda helpt mee om de gasten van kop tot teen in de watten te leggen. “Voor ons is gastronomie heel belangrijk. We trekken dat dan ook door in ons restaurant, omdat we zelf graag lekker eten en drinken”, vertelt Bo. Tijdens de activiteit mag het wat actiever zijn. Zijn de duo’s klaar voor een Segway-tochtje door het bos?

B&B Weselo, Mol

In Mol strijken de uitbaters neer bij de goedlachse Dieter en An in B&B Weselo. De B&B en het gastronomisch restaurant zijn het levenswerk van het powerkoppel. Ze doen dan ook alles zelf én alles samen. Na een culinaire avond nemen Dieter en An de gasten mee voor een leuke activiteit. “Het wordt verschrikkelijk sportief”, lacht Dieter. Moeten de duo’s zich zorgen maken? 

Hoeve De Sterappel, Piringen (Tongeren)

Hoeve De Sterappel vinden we in Piringen, een deelgemeente van Tongeren. In de fruitstreek ligt dit kleine familiebedrijf van Mike en Pascale. Het kiezen van een naam voor hun B&B was geen moeilijke opdracht aangezien ze zich te midden van de fruitbomen bevinden. Tijdens het diner kan Pascale haar trots niet bedwingen als hun dochter de wijn presenteert. “Het is mede door onze kinderen, die erachter staan en hiervoor geboren zijn, dat we nog meedraaien”, vertelt Pascale. “Langzaamaan willen we de overstap maken: zij het restaurant, wij de B&B.” Na een gezellige week boordevol nieuwe ontdekkingen, valt de hamvraag: wie neemt de Met Vier in Bed-trofee mee naar huis?

Met Vier in Bed 2023 deelnemers week 5

 • B&B De Blauwe Maaten van Marie-Paul en Eric
 • B&B Fruithoftack van Joris en Ann
 • B&B La Corderie van Erwin en Luuk
 • B&B ‘t Molenerf van Susy en Yana

B&B De Blauwe Maaten, Oudsbergen

Marie-Paul en haar man Eric hebben in Oudsbergen een oude boerderij verbouwd tot B&B De Blauwe Maaten met acht kamers. Bij aankomst valt de duo’s meteen iets op. Zowel binnen als buiten is er een centraal thema. “Wij ademen paard”, lacht Eric. “De naam Blauwe Maaten is dan ook afkomstig van het Belgische trekpaard, de Blauwschimmel. We hebben zelf Blauwschimmels, dus vandaar ‘Blauwe Maaten’, onze vrienden.” Trakteren ze de gasten dan ook op een ritje te paard? “We kunnen er nog niet te veel over kwijt, maar het is een activiteit om Yu tegen te zeggen”, lacht het koppel.

B&B Fruithoftack, Sint-Gillis-Waas

Van Limburg naar het Waasland. Op de grens tussen Oost-Vlaanderen en Antwerpen, te midden van de boomgaarden, ligt B&B Fruithoftack van Joris en Ann. Het koppel runde al een fruitbedrijf, maar doet er sinds enkele jaren ook nog een B&B bij met maar liefst 15 kamers. Daarnaast hebben ze nog een toffe extra in petto. Eén duo mag de nacht doorbrengen in hun gloednieuwe Rotel. “We zijn continu op zoek naar nieuwe concepten en één van de ideeën was een rijdend hotel”, vertelt Joris. “Met onze grote camper willen we mensen meenemen om de wereld te verkennen.”

B&B La Corderie, Hamme

In de derde aflevering zijn de duo’s te gast in Hamme bij powerkoppel Erwin en Luuk. Hun B&B La Corderie is vernoemd naar de geschiedenis van Hamme. “We hebben gekozen voor de naam touwslagerij in het Frans omdat het vroeger echt wel dé business van Hamme was. We wilden dat als rode draad meenemen in heel het verhaal”, vertelt Erwin. De smaakvolle inrichting is vooral de verdienste van Luuk. Overal in het interieur zijn subtiele verwijzingen naar touwen terug te vinden. De passie van het koppel is voelbaar in elke hoek van La Corderie.

B&B ‘t Molenerf, Ruiselede

Molenarin Susy en haar dochter Yana sluiten de week sfeervol af in hun B&B ‘t Molenerf in Ruiselede. Bij aankomst worden de gasten meteen aangetrokken door de imposante, authentieke molen. Ook de namen van de drie kamers verwijzen naar onderdelen van de molen: de molenbeek, de lantaarn en het sterrenwiel. Susy en Yana zijn gepassioneerde molenaars en geven graag een woordje uitleg over hun boeiende werk. Als kers op de taart, worden de gasten verrast met een ontbijt in de prachtige setting. Maakt de unieke sfeer het grote verschil of gaat een ander duo met de felbegeerde trofee naar huis?

Bed & Breakfast Met Vier in Bed week 4

 • B&B Bed en Bokes Aan de Maaskant van Danny en Wendy
 • B&B Monsieur Doute van Veronik en Luc
 • B&B T’Rest van Kenny en Perrine
 • B&B Eyckenmolen van Veronika en Lieven

Bed en Bokes Aan de Maaskant, Lanaken

Danny en Wendy  runnen sinds een paar maanden hun B&B Bed en Bokes Aan de Maaskant in Lanaken. Op een boogscheut van Nederland, vlakbij natuurpark de Hoge Kempen. De twee leerden elkaar enkele jaren geleden kennen en vormen sindsdien een samengesteld gezin met 7 kinderen, én een onafscheidelijk dreamteam. “Samen zijn we partners in crime, een echte match made in heaven”, vertelt interieur- en tuinarchitecte Wendy. “Zij heeft het hoofd en ik heb de handjes”, vult Danny aan. “We zijn een geoliede machine.”

Monsieur Doute, Tohonge (bij Durbuy)

In de tweede aflevering steken de gasten de Waalse grens over, naar het dorpje Tohonge, vlakbij Durbuy. Daar ontvangen Veronik en haar neef Luc de gasten in B&B Monsieur Doute. Na twintig jaar zoeken naar hét perfecte pand vielen Veroniks ogen op een authentieke, oude school. Samen met haar ex-man bouwde ze het oude gebouw om tot de B&B van haar dromen. Hij besloot zich uiteindelijk terug te trekken, maar waakt nog mee over het unieke verblijf. “Vandaar ook de naam Monsieur Doute. Hij heeft twintig jaar getwijfeld om een B&B op te starten,” legt Veronik uit. “We zijn samen aan de verbouwingen begonnen, maar nadien kon hij het niet meer. En ik wou niet terug naar Vlaanderen.”

B&B T’Rest in kasteel Ter Rijst, Pepingen

In Pepingen strijken de duo’s neer bij B&B T’Rest in het prachtige kasteel Ter Rijst, waar ze zich echte kasteelheren en -vrouwen kunnen wanen. “Amai, is dat een B&B? Zo indrukwekkend, echt buiten categorie!”, luidt het wanneer ze aankomen bij het kasteel. Jonge ondernemer Kenny en zijn collega Perrine verwennen de gasten met een gastronomisch diner en een ontspannende wandeling in het park. “Hier geldt één gouden regel: alles mag, maar genieten moet”, zegt Kenny. En dat nemen de duo’s ter harte. De lovende reacties maken heel wat emoties los bij de jonge uitbater…

B&B Eyckenmolen, Vlaamse Ardennen

Afsluiten doen de duo’s in Lierde, in de Vlaamse Ardennen bij B&B Eyckenmolen. Amper een jaar geleden namen Veronika en Lieven de B&B over en gaven ze er een geheel eigen touch aan. Veronika’s roots liggen in Polen en die deelt ze maar al te graag met haar gasten. Bakken is haar grote specialiteit. “Ik doe dat met hart en ziel. Ik praat ook altijd tegen mijn brood, taart en gebak”, vertelt ze. “En als het in de oven zit, zing ik wat liedjes. Gebak heeft liefde nodig, dan smaakt het beter.”

Deelnemers Met Vier in Bed week 3

 • B&B De Floreffe van Nancy en Jordy
 • B&B MAM van Nikkie en Hugo
 • B&B Dendernachten van Patrick Poppe (voormalig burgemeester van Zele)
 • B&B Royal Swans van Griet en Maarten.

B&B De Floreffe in Pelt

De nieuwe duo’s houden volgende week als eerste halt in Pelt bij de charmante B&B De Floreffe van Nancy en Jordy. De B&B telt maar liefst tien kamers, maar geen enkele gast komt er aandacht te kort. De trotse eigenaars omarmen elk van hen met hun Limburgse gastvrijheid. Na een korte kennismaking, nemen ze de duo’s mee op sleeptouw door Limburg. “Ik hoop dat jullie de benen goed hebben ingesmeerd en jullie niet te veel hoogtevrees hebben”, lacht Jordy. 

B&B MAM in Sint-Truiden

Te midden van de Haspengouwse fruitgaarden in Sint-Truiden ligt de gloednieuwe B&B MAM van Nikki en Hugo. Vader en dochter beleven hun vuurdoop in Met Vier in Bed, want slechts een maand geleden stortten ze zich in dit nieuwe avontuur ter ere van ‘mam’. “Je slaapt hier eigenlijk in de voormalige fruitboerderij van mam, waar de spirit van haar echt nog aanwezig is”, vertelt Nikki. “Een grote troef is dat je hier midden in de natuur zit en echt tot rust kan komen. Vanuit alle kanten kijk je uit op de boomgaarden. Dat is heel uniek.”

B&B Dendernachten in Dendermonde

In de derde aflevering op woensdag worden de gasten met open armen ontvangen door Patrick Poppe in B&B Dendernachten. Hij was 18 jaar lang burgemeester van Zele, maar tegenwoordig vooral trotse ambassadeur van Dendermonde. “Ondertussen run ik de B&B 10 jaar. Het was de woning van mijn grootmoeder, als klein kind kwam ik hier veel op bezoek”, vertelt Patrick Poppe. “De eettafel, oude kasten, luchters, schilderijen… stonden hier oorspronkelijk en we hebben geprobeerd die oude stijl te combineren met modern comfort.” Het gezelschap krijgt een rondleiding van Patrick door Dendermonde en als kers op de taart trakteert hij hen op een boottochtje op de Dender.

B&B Royal Swans in Brugge

Aan het einde van de week ontvangen Griet en Maarten de duo’s in één van de mooiste steden van Vlaanderen, in het pittoreske Brugge. Tot een jaar geleden was Maarten psychiatrisch verpleegkunde en Griet COO in een beursgenoteerd bedrijf. Het starten van hun ecologische B&B Royal Swans was een droom voor beiden. “Het grootste deel van onze B&B is gered van de container. We willen aantonen wat je met oude, afgedankte meubels kan doen”, klinkt het bij het duo. “Ook met ons ontbijt doen we dat. We geven de mensen op voorhand een lijstje waarop ze kunnen invullen wat ze graag willen. Op die manier vermijden we dat er te veel zaken weggegooid moeten worden.”

Deelnemers Met Vier in Bed week 2

 • B&B Maas & Mechelen van Péter en Andy
 • B&B Gellick van Mariet en Paul
 • B&B Koto van Tamara en Sven
 • Het Blauwe Huis van Katelijne en Dirk

B&B Maas & Mechelen

De Hongaarse Péter en Vlaamse Andy van B&B Maas & Mechelen mogen de spits afbijten. De heren hebben elkaar acht jaar geleden ontmoet op skivakantie en vormen sindsdien een onafscheidelijk dreamteam. Na een gezellige ontvangst in hun oase van rust, nodigen ze de gasten meteen uit voor een wel zéér speciale traditie. “Heel het jaar door, zowel in de winter als in de zomer, komen we na onze voorbereidingen ‘s ochtends even skinny dippen”, klinkt het bij Andy. “De gasten die durven, mogen meedoen.”

B&B Gellick

Vlakbij het historische Lanaken, bevindt zich B&B Gellick van trotse eigenaars Mariet en Paul. Een stofje zullen de gasten er niet tegenkomen want poetsfreak Mariet is met de borstel geboren. “Als er iemand binnenkomt met vuile schoenen, krijg ik het benauwd”, klinkt het. “Zo laat ik niemand tot boven gaan.” De kamers zijn vernoemd naar de drie wijnsoorten van hun zelfgemaakte wijn: Chardonnay, Pinot noir en Meunier. En of dat doet watertanden… Iedereen staat te popelen om de wijn te proeven. Valt hun zintuiglijke activiteit, het blotevoetenpad van Lietenberg, even hard in de smaak?

B&B Koto

In het bruisende centrum van Antwerpen staan Tamara en Sven klaar om de andere duo’s te ontvangen in B&B Koto, een uniek verblijf met Universal Design dat voor iedereen toegankelijk is. Sven kampt met een visuele beperking, maar dat weerhield het koppel er niet van om hun droom te verwezenlijken. “Toen ik te horen kreeg dat ik blind zou worden, kwam er een verandering in onze aanpak”, vertelt Sven. “Een beperking mag geen beperking van je leven zijn. Je kan nog steeds avontuurlijk reizen, vulkanen beklimmen…”

Het Blauwe Huis

Afsluiten doen de duo’s in het landelijke Zottegem, in Het Blauwe Huis van Katelijne en Dirk. En blauw kunnen de koppels letterlijk nemen, want kunstliefhebbers Katelijne en Dirk gaven het oorspronkelijke witte huis wat meer kleur. “Je had de boeren moeten zien toen we het eerste strookje blauw erover verfden”, lacht Dirk. “Intussen vinden de mensen het wel goed, want iedereen ziet ons huis staan.” Weten de gasten de speciale inrichting van Katelijne en Dirk te appreciëren? 

Deelnemers Met Vier in Bed week 1

 • Armalot by Julia van Sandrine en Franky
 • Boris & Barney van Els en Michelle
 • B&B Vossebergen van Caroline en Elsy
 • B&B Bourgeoisie van Steve en Maurice

B&B Armalot by Julia

Op wandelafstand van het strand in De Panne ligt Armalot by Julia, de B&B van Sandrine en Franky. Samen met hun vier kinderen – die ze af en toe inschakelen als jobstudenten – doen ze er alles aan om hun gasten een thuisgevoel te geven. De kamers stralen stuk voor stuk karakter uit en zijn vernoemd naar hun dochters. “Dit is de kamer ‘Charlotte’. In de decoratie hebben we haar karakter laten terugkomen. Ze is wat frivoler en hectischer, dus hier mocht wat meer kleur zijn”, legt Sandrine uit. Na het poppen van een fles cava, daagt het koppel de gasten uit voor een spannende activiteit waarbij ze sneller gaan dan de wind. Maar… Is dat wel voor iedereen weggelegd?

B&B Boris & Barney

Na een verfrissend verblijf aan de kust trekken de koppels richting het binnenland, naar het gezellige Mechelen. Daar verwelkomen Els en haar moeder Michelle de gasten in hun B&B Boris & Barney, vernoemd naar hun ezels. Naast de drie gewone kamers, biedt Boris & Barney ook de mogelijkheid om te verblijven in een van de twee gezellige pipowagens tussen de lama’s en ezels. “Het was een grote uitdaging om op zo’n kleine oppervlakte een wc, badkamer en keuken te installeren”, vertelt Michelle. De gasten kunnen er wegdromen in de jacuzzi of aan het zwembad.

B&B Vossebergen

In Hombeek staan Caroline en haar goede vriendin Elsy te popelen om de gasten te verwelkomen in hun charmante hoeve B&B Vossebergen. Met haar negen kamers is de hoeve voornamelijk gericht op zakenmensen die van luxe houden en even willen ontsnappen aan alle stress. Naast een B&B is Caroline ook de trotse eigenaar van een Vespawinkel, wat meteen de ideale troef vormt voor een ontspannende activiteit. De duo’s trekken op Vespatocht richting de Sint-Romboutstoren.

B&B Bourgeoisie

Over de taalgrens in het pittoreske bloemendorpje Frahan ligt B&B Bourgeoisie, het authentieke vakantiehuis van Steve en Maurice. De heren houden van gezelligheid en veel tralalaatjes. “We konden niet alles nieuw aankopen en gingen naar rommelmarkten. Zo zijn we allerlei spullen beginnen verzamelen en is onze stijl tot leven gekomen. Alles in dit huis is dus ook te koop”, lacht het koppel. Weten Steve en Maurice hun gasten te bekoren met hun Ardeense charme?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 augustus 2023 /