Welke koppels Blind Getrouwd 2022 (MAFS België) zijn samen?

Married At First Sight België seizoen 7 of te wel Blind Getrouwd 2022 is vanaf 25 november in Nederland op Videoland te kijken. In België zit het zevende seizoen van MAFS België er net op. We weten inmiddels welke koppels uit Blind Getrouwd 2022 er nog samen zijn. Tijd voor een overzicht.

Deelnemers Married at First Sight België

Wil je de deelnemers wel beter leren kennen, maar nog niet weten welke stellen uit Blind Getrouwd 2022 er samen zijn? Dat is geen probleem. Klik dan hier en ga meteen naar het bericht Blind Getrouwd 2022: deelnemers, nieuwe opzet én meer! Je leest dan alles over Married at First Sight België seizoen 7 en deelnemers Brecht, Christiaan, Dziubi, Florence, Jana, Jiri, Joren en Lien.

Blind Getrouwd 2022 kandidaten

Blind Getrouwd 2022 telt acht moedige kandidaten. Wie het avontuur dit jaar aangingen? Dat zijn de 27-jarige Brecht De Geyter uit Gent, de 28-jarige Christiaan Graulus uit Antwerpen, de 29-jarige Dziubi Steenbergen uit Antwerpen, de 29-jarige Florence Vandoorne uit Hoboken, De 29-jarige Jana De Bosscher uit Lokeren, de 35-jarige Jiri Punt uit Malle, de 36-jarige Joren Dumont uit Lennik en tot slot de 30-jarige Lien Opdebeeck uit Aarschot. Deze kandidaten werden door de experts van Blind Getrouwd 2022 gekozen uit meer dan 4000 potentiële deelnemers.

Koppels Blind Getrouwd 2022

De koppels die de experts van Married at First Sight België in 2022 hebben gevormd zijn:

  • Florence Vandoorne en Jiri Punt
  • Jana De Bosscher en Christiaan Graulus
  • Joren Dumont en Lien Opdebeeck
  • Dziubi Steenbergen en Brecht De Geyter

Zijn koppels Blind Getrouwd 2022 nog samen?

Ben jij nieuwsgierig naar het feit of de koppels uit Blind Getrouwd 2022 nog samen zijn? Lees hier alles over het beslissingsmoment van de vier stellen. Wie zorgt er voor een verrassing? Zijn het Florece en Jiri, Jana en Christiaan, Joren en Lien of Dziubi en Brecht?

Florence Vandoorne en Jiri Punt

Florence Vandoorne (29) en Jiri Punt (35) hebben tegen alle verwachtingen in besloten om getrouwd te blijven.

Bij het beslissingsmoment van Florence Vandoorne en Jiri Punt, nam Jiri als eerste het woord en blikte hij terug op hun hobbelig parcours: “Het heeft me meermaals geraakt om te zien hoe je prachtige jij soms overschaduwd werd door twijfel en zelfbescherming en je mij soms wegduwde uit angst om gekwetst te worden. Ik dacht vaak: duw maar zo hard je kan, maar ik ben er en ik ga niet opzij. Je bent zo uniek en de manier waarop we matchen is zot. Het is misschien te mooi om waar te zijn, maar fuck it, ik verdien te mooi. Natuurlijk ga ik voor jou en je muren neem ik er graag bij om verder af te breken. Op dezelfde plaats, zes weken later, geef ik hetzelfde antwoord: ja!”

Dit zorgde voor tranen van geluk bij Florence die vervolgens ook het woord nam: “Dat de aantrekking er niet direct was, heeft me niet tegengehouden om je in al je aspecten te willen leren kennen. Bedankt om me te aanvaarden voor wie ik ben als persoon en bedankt voor je eindeloos geduld om dit te doen slagen door mijn tempo te volgen. Ik sta nog elke dag versteld van al onze raakvlakken. Dus Jiri, ik blijf graag met je getrouwd en ben benieuwd wat de toekomst voor ons in petto heeft. Punt.”

Jana De Bosscher en Christiaan Graulus

Jana De Bosscher (30) en Christiaan Graulus (28) namen rationeel de beslissing om niet als vrouw en man verder te gaan en dat ging gepaard met heel wat emoties. Is er misschien dan toch nog hoop voor dit koppel?

Jana De Bosscher en Christiaan Graulus twijfelden tot het allerlaatste moment. Zoals ze hadden afgesproken, nam Christiaan als eerste het woord, zonder spiekbriefje maar recht uit zijn hart: “Ik ben vooral fier, fier op wat wij op zo’n korte tijd hebben verwezenlijkt. Ik ben ook dankbaar voor wat ik geleerd heb. Vooral dankzij jou. Ik heb leren luisteren en ben een rustiger mens geworden. Ik heb geleerd rekening te houden met iemand, mij open te stellen en te blijven investeren. Maar vooral tijdens het koppelsweekend zijn onze verschillen naar boven gekomen. Dat maakte me onzeker, bezorgde me twijfels en daarom zeg ik nee. Ik heb aan dit avontuur helaas geen vrouw overgehouden, maar wel een betere versie van mezelf, dankzij jou.”

Hartverscheurend moment

Jana noemde het een ‘gegronde nee’, maar was duidelijk teleurgesteld dat ze de nee-brief uit haar tas moest halen. “Op 2 juni stonden wij hier als onbekenden tegenover elkaar maar de sfeer zat onmiddellijk goed. Ook tijdens onze huwelijksreis hebben we ons voor de volle 100% gesmeten. Terug in België begon ons echte leven en dat zorgde voor een domper op de eerste klik die we hadden. En inderdaad: tijdens het koppelsweekend kwamen heel wat verschillen naar boven, verschillen die we niet zomaar konden negeren en die te belangrijk zijn voor ons allebei. Maar lieve Christiaan, ik wil je onwijs hard bedanken voor de tijd die we samen gehad hebben, maar ook vooral voor het geduld dat je met mij gehad hebt. Chapeau, dikke respect!”

Er volgde een hartverscheurend moment wanneer Christiaan zijn tranen de vrije loop liet. “Ik had niet verwacht dat het zo hard zou binnenkomen en dat deed het dan wel. Ik ga dit sowieso voor de rest van mijn leven meedragen en koesteren”, vertelt hij. Ook Jana blikt met weemoed terug: “Tuurlijk doet dat pijn. Het was zo’n mooi traject met zo’n mooie mens. En als dat dan niet lukt, is dat heel jammer.”

Toch is er nog een verrassende update 2,5 maand later over Christiaan en Jana… (Lees er onderaan dit artikel meer over.)

Dziubi Steenbergen en Brecht De Geyter

Dziubi Steenbergen en Brecht De Geyter zeggen volmondig ja en zijn dus één van de stellen uit Married At First Sight België die samen blijven.

Brecht en Dziubi vonden elkaar terug in de tuin van de Sint-Pietersabdij in Gent en hadden voor de gelegenheid hun groene trouwkostuum opnieuw uit de kast gehaald. Dziubi nam als eerste het woord en dat ging gepaard met heel wat emoties: “Ik sta oog in oog met een man die empathisch is, lief, vriendelijk, begaan en met het hart op de juiste plek. Je hebt al mijn verwachtingen overtroffen en ik kan alleen maar mijn beide pollekes kussen dat ze jou met mij gematcht hebben. Je maakt van mij een beter man, dag na dag, lach na lach en steun na steun. De trein waar we zes weken geleden op sprongen, mag voor mijn part de komende jaren nog gestaag verder rijden zodat we als partners het leven verder kunnen ontdekken, land per land en hand in hand. Lieve Brecht, in jouw ogen vond ik een veilige haven, in je hart voel ik warmte, liefde en kracht, en in je ziel een fantastisch persoon die ik mijn partner mag noemen. Met jou erbij voel ik me compleet en vol met goesting voor wat er nog komen gaat. Vandaag, morgen en elke dag erna kies ik voor jou. Ik zeg dus met de volle 100% ja!”

En toen volgde de speech van Brecht: “Liefste man, liefste hubby, liefste Dziubi. Eindelijk kan ik je naam deftig uitspreken. Ik had misschien niet alle zes wittebroodsweken nodig, maar toch wel een huwelijksreis. Bedankt dat ik volledig mezelf mag zijn, bedankt voor je authenticiteit, bedankt voor je eerlijkheid. Mijn gevoelens voor jou werden met de dag sterker. De wetenschap zegt niet enkel dat we een match zijn, ik voel het ook. Ik zie je graag, Dziubi. Wat ik gehoopt had in mijn geloftes, is werkelijkheid geworden. Bij jou kom ik thuis. Vandaar zeg ik zonder enige twijfel JA! op een volgend avontuur en JA! op de liefde. Lady Gaga heeft alvast dik ongelijk: this is not a bad romance!”

Joren Dumont en Lien Opdebeeck 

Zorgen Joren Dumont en Lien Opdebeeck nog voor een verrassing? Nee, zij zij zijn één van de koppels uit Blind Getrouwd die helaas niet samen blijven en dus beslissen om te scheiden.

Ook voor Joren Dumont en Lien Opdebeeck brak in het Capucienenklooster van Aarschot het beslissende moment aan. Het koppel ging de laatste dagen meer ontspannen met elkaar om en dat zorgde voor enige twijfel bij Joren. Maar beiden beslisten toch om niet getrouwd te blijven. Lien las als eerste haar speech voor: “Hier staan we dan: aan het einde van ons ongelooflijk avontuur. Ik denk dat er niemand mij zo snel heeft leren kennen als jij. We hebben ups en downs gehad, we hebben geweend en gelachen, we hebben gevloekt maar ons vooral ook geamuseerd. We weten waarom we aan elkaar gematcht zijn, maar helaas kwamen de vlinders niet. Hoe jammer ik het ook vind en hoeveel ik me daarin druk heb gemaakt, ik ben zo dankbaar dat ik dit met jou heb mogen beleven. Je zal altijd welkom zijn in Aarschot en je hebt een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Dus geen vaarwel, maar wel tot ziens.”

Het was niet echt een verrassing voor Joren en ook hij had een tekst voorbereid: “Ik denk dat we allebei wel kunnen zeggen dat dit verdorie niet te onderschatten is. Toch ben ik blijven geloven dat je je in dit proces moet smijten, al was het maar om later geen spijt te krijgen, om in de spiegel te kunnen kijken en te zeggen: ik heb er alles uitgehaald. Ik weet voor mezelf dat ik dat heb gedaan. Ik heb getrokken, gesleurd, veel geprobeerd. Helaas weet ik eigenlijk nog altijd niet goed wie hier nu voor mij staat. Toch sta ik hier vandaag met opgeheven hoofd en met een goed gevoel. Helemaal als mezelf met een speciaal plaatsje in m’n hart voor Balou, je lieve ouders, de framily en natuurlijk ook voor jou. Lieve wifey, wat er ook gebeurt, I got your back en weet dat ik er altijd voor jou zal zijn.”

Hoe gaat het 2,5 maand later?

In de laatste aflevering van Married At First Sight België zien we dat de stellen 2,5 maand na het beslissingsmoment weer bij elkaar komen. Ingeborg kijkt met de stellen terug op het avontuur. Zo geeft Joren toe dat het mislukken van zijn huwelijk met Lien een zwaardere impact heeft dan hij verwachtte. Hij vindt het ontzettend jammer dat het experiment voor hen niet gelukt is en Lien beseft dat ze zich te laat heeft opengesteld.

Stellen Blind Getrouwd nog samen

Bij Florence en Jiri blikt Ingeborg terug naar het koppelsweekend dat heel heftige emoties bij Florence teweegbracht. Die heeft ze het gaandeweg kunnen loslaten en het koppel kijkt vol ongeduld uit naar hun nieuwe leven zonder camera’s.  Brecht en Dziubi blijven op hun roze wolk en kijken voorzichtig naar een volgende stap: het samenwonen. Op Ingeborgs vraag wat ze hen nog mag toewensen, antwoordt Dziubi: “We willen elkaar heel graag verder leren kennen. Onze basis is alvast heel goed en van daaruit willen we verder evolueren.”

Komen Jana en Christiaan nog samen?

Het verhaal van Jana en Christiaan kende misschien wel de meest verrassende wending. “Onze start was waanzinnig goed”, blikt Christiaan terug. “Hoe kan het dat we dan op een zijspoor zijn beland en op die nee zijn gestrand? Ik weet het nog altijd niet.” Ingeborg informeert bij Jana: “Ik ben het ook kwijt, ik weet het ook niet meer”, geeft ze toe. Het doet haar gigantisch veel pijn en het is duidelijk dat ze spijt heeft van hoe het tussen hen gelopen is. Gescheiden zijn ze – op het moment van de opnames – nog steeds niet, dus misschien vinden ze wel de weg terug naar het juiste spoor… We zullen het vast wel ergens lezen…

Nieuw seizoen Blind Getrouwd / MAFS België

Heb jij gekeken naar Married At First Sight Belgiue en wil je ook meedoen aan Blind Getrouwd? Ben jij 25 jaar of ouder en heb je de ware nog niet gevonden? Voel je desondanks toch huwelijkskriebels? En wil jij je op basis van de wetenschap laten matchen door een team van experten? Meld je dan nu aan via https://vtm.be/blind-getrouwd/schrijf-je-in-voor-blind-getrouwd voor dit unieke relatie-experiment! En wie weet behoor jij dan volgend jaar wel tot de Blind Getrouwd koppels die samen blijven en dus hun grote liefde hebben gevonden.

Married At First Sight België kijken

Wil je Married At First Sight België kijken, dan kan dit vanaf 25 november op Videoland. Wil je daar niet op wachten of heb je geen abonnement op Videoland, dan kun je er ook voor kiezen om via VTM Go te kijken. Geeft-ie aan dat je in België moet wonen om te mogen kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet en surf naar de website van VTM Go. Daar kun je de afleveringen van het afgelopen seizoen van Blind Getrouwd allemaal terug kijken. Dan weet je niet alleen welke koppels uit Blind Getrouwd nog samen zijn, maar je ziet ook het avontuur dat ze samen hebben afgelegd.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 november 2022 /