Samen voor Marokko op tv; met Het Rode Kruis voor giro 6868

Nadia Moussaid en Khalid Kasem steken samen met Nederland Marokko een hart onder de riem met het programma Samen voor Marokko, dat vanavond – vrijdag 15 september 2023 – om 21.30 uur te kijken is op NPO1. Omroepen VPRO en BNNVARA werken samen met Het Rode Kruis om zoveel mogelijk geld op te halen voor giro6868; voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Samen voor Marokko

De aardbeving die Marokko afgelopen vrijdag trof heeft honderdduizenden levens ontwricht. Veel mensen verloren dierbaren, dorpen zijn weggevaagd en de schade is nog niet te overzien. Ook in Nederland, binnen de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap en daarbuiten, voelen we de pijn, het verdriet én de wil om te helpen. Op initiatief van Nadia Moussaid en Sahil Amar Aïssa (die onder andere Poldermocro’s en Fight or Flight maakte) slaan VPRO en BNNVARA vrijdagavond de handen ineen. De omroepen maken samen de speciale tv-uitzending Samen voor Marokko.

Giro 6868

In de 55 minuten durende live-uitzending, gepresenteerd door Nadia Moussaid en Khalid Kasem (die net weer gestart is met een nieuw seizoen van Khalid en Sophie), worden de verhalen van de getroffenen verteld en wordt gesproken over de hulp aan het getroffen gebied. Er is muziek van Nick Schilder en Numidia, die beiden op dit moment te horen zijn in Beste Zangers. De uitzending wordt gemaakt in samenwerking met Het Rode Kruis. Zo krijgen mensen ook de kans om te doneren via giro 6868. Dima Maghreb!

In actie voor slachtoffers aardbeving Marokko

Nadia Moussaid (die op vrijdag ook te zien is in On Stage) vertelt over Samen voor Marokko. “We moeten iets doen. Mensen zijn alles kwijt, hun leven, hun thuis. Met deze speciale uitzending laten we onze medemenselijkheid spreken en kunnen we iets doen in plaats van machteloos toekijken. Laten we als gemeenschap in actie komen zodat mensen hun leven weer op kunnen bouwen. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje kan bijdragen door de slachtoffers een stem kan geven.”

Samen voor Marokko kijken

Samen voor Marokko is te kijken op vrijdag 15 september om 21.30 uur te zien bij VPRO/BNNVARA op NPO 1. Dragons’ Den verschuift een weekje. Giro555 is op NPO Start en NPO Plus terug te kijken, dus ik ga er vanuit dat dit ook met dit programma kan. Wil je dit vanuit het buitenland doen, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 september 2023 /