Stralend Kerstfeest 2023 vanuit De La Mar met koor en artiesten

Stralend Kerstfeest 2023 vanuit De La Mar in Amsterdam is op Eerste Kerstdag – maandag 25 december – om 22.00 uur bij de EO op NPO1 te kijken. Een bijzonder kerstconcert dat gepresenteerd wordt door Bert van Leeuwen en gemaakt wordt door de EO en het Leger des Heils. Ontdek hier alles over Stralend Kerstfeest 2023, artiesten en het speciale koor dat is gevormd in Amsterdam-Zuidoost.

Stralend Kerstfeest 2023

Op Eerste Kerstdag presenteert Bert van Leeuwen een filmische editie van het EO-programma Stralend Kerstfeest. Hij heeft in samenwerking met het Leger des Heils een kersvers koor opgericht in een van de eenzaamste wijken van Nederland: Amsterdam-Zuidoost. Het koor wordt onder leiding van dirigent Stefano Caruso klaargestoomd voor een groot optreden in DeLaMar in hartje Amsterdam. Gastoptredens zijn er van Karin Bloemen *, Dwight Dissels en Marlijn Weerdenburg. In het programma is op een prachtige manier het kerstverhaal te zien, verteld in graffitivorm.

Stralend Kerstfeest artiesten

Het Zuidoost Zingt Koor treedt niet alleen op tijdens Stralend Kerstfeest 2023; zij krijgen de hulp van artiesten als Karin Bloemen, Dwight Dissels en Marlijn Weerdenburg. Ze zingen gezamenlijk nummers als Amen, This Little Light of Mine, Merry Xmas Everybody, Mary’s Boy Child, Bridge over Troubled Water en Window of Hope.

  • Marlijn Weerdenburg zag je deze kerst nog met haar indrukwekkende verhaal in Kerstduetten 2023.
  • Karin Bloemen zag je dit jaar bijvoorbeeld met het Metropole Orkest op tv.
  • Dwight Dissels ken je van The Voice of Holland en zijn optreden in The Passion 2017. Maar je zag hem ook in Scrooge Live. En niet te vergeten afgelopen jaar in Avastars.

Zuidoost Zingt Koor

Het was een uitdaging of het zou lukken om een koor bij elkaar te krijgen dat ook nog een beetje zou kunnen zingen. EO-presentator Bert van Leeuwen ging de straat op in Amsterdam en slaagde erin mensen te enthousiasmeren om mee te doen met de repetities. In een buurthuis van het Leger des Heils werd er volop gerepeteerd. Maar het blijft tot het laatste moment spannend of het allemaal lukt tijdens het optreden in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het resultaat is te zien in de uitzending van maandagavond 25 december op NPO 1.

Kerstverhaal in graffiti

Het kerstverhaal wordt op een vernieuwende wijze verteld door middel van graffiti. Deze unieke manier geeft een nieuwe twist aan het klassieke verhaal en toont op een opvallende manier de blijvende boodschap van Kerst.

Stralend Kerstfeest kijken

Wil je Stralend Kerstfeest 2022 kijken – een samenwerking tussen de EO en Leger des Heils – dan kan dit op eerste kerstdag om 22.00 uur bij de EO op NPO1. De aflevering is ook terug te kijken via NPO Start. Je kunt NPO Start ook in België kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding. Zet de server van de VPN op Nederland en ga dan naar de NPO Start website. Vervolgens kun je beginnen met kijken. Wist je dat eerdere edities uit bijvoorbeeld 2020, 2021 en 2022 hier ook nog te kijken zijn?

Foto: EO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2023 /