Mijn Beste Kerst Ooit met deze (bekende) deelnemers

Welk duo slaagt erin een onvergetelijk kerstfeest te organiseren in het nieuwe VTM-programma Mijn Beste Kerst Ooit. Vier duo’s – waaronder ook bekende deelnemers – gaan de strijd met elkaar aan. Mijn Beste Kerst Ooit is in de herhaling te kijken vanaf maandag 25 december 2023 om 17.50 uur op VTM (en in de herhaling de volgende dag rond 12.00 uur). De twaalf afleveringen staan ook op VTM GO.

Auteur Patricia de Ryck heeft dit bericht van 12 december 2022 bijgewerkt, omdat Mijn Beste Kerst Ooit in herhaling bij VTM te kijken is.

Mijn Beste Kerst Ooit

Elke week gaan vier duo’s die gek zijn van kerst de strijd met elkaar aan om de beste kerst ooit te organiseren. Een liefdeskoppel, moeder en dochter, twee hartsvriendinnen: het kan allemaal. De duo’s nodigen elkaar om de beurt uit bij hun thuis om samen te tafelen en te genieten van een spetterend kerstfeest. Nadien volgt een beoordeling op vlak van decoratie, diner en traditie. Geen idee is té gek. Van foute kersttruien, mini eekhoorns en veel bling bling tot christmas crackers, kledingwissels en zelfs laserstralen. Aan het einde van de week is er slechts één duo dat erin slaagde de beste kerst ooit te organiseren. Dat winnend duo mag tijdens de kerstperiode volgend jaar naar Disneyland Parijs met 4 personen.

Tip voor liefhebbers van kerst: de musical A Christmas Carol met Lucas Van den Eynde als Scrooge.

Deelnemers Mijn Beste Kerst ooit

De eerste week van het VTM-programma Mijn Beste Kerst Ooit is meteen een speciale. Er doen namelijk bekende deelnemers mee aan Mijn Beste Kerst Ooit. Broer en zus, zanger en zangeres, én grote christmas lovers, Lindsay en Christoff * De Bolle duiken op in het programma. Samen met drie onbekende duo’s bijten ze de spits af en proberen ze de ander omver te blazen met hun betoverend kerstfeest. In totaal zijn er 24 deelnemers aan Mijn Beste Kerst Ooit (twaalf duo’s).

Tip voor kerstliefhebbers: doe hier volop kerstinspiratie op. *

Lindsay en Christoff De Bolle

“We stonden te popelen om hieraan deel te nemen. Hoe leuk is het om niet één maar vier keer kerstavond te vieren met zo’n hartverwarmende mensen. Diep vanbinnen hebben we allemaal die kerstmicrobe”, klinkt het bij Lindsay * en Christoff De Bolle. “We werden ondergedompeld in de magische kerstsfeer en ontdekten verschillende tradities.” Christoff leerden we recent beter kennen toen hij deelnam aan Boer Coppens.

Mijn Beste Kerst Ooit Kijken

Mijn Beste Kerst Ooit is in herhaling te kijken bij VTM vanaf maandag 25 december om 17.50 uur. De volgende dag zie je die aflevering ook rond 12.00 uur. De afleveringen zijn ook terug te kijken via VTM GO (in Nederland).

We zien in week 3 (de laatste week) vier nieuwe duo’s in Mijn Beste Kerst Ooit. Ontdek hier meer over het soort kerst dat zij vieren met hun gasten.

Zelfgemaakte kerstdecoraties

De Nederlandse Annemarie en haar schoondochter Talitha zijn twee handen op één buik en dat vertaalt zich ook in hun liefde voor Kerst. Annemarie maakt het hele jaar door kransen, poppen en bloemstukken die ze vereeuwigt met een fotoshoot. Aan haar favoriete kerstelfje Talitha de eer om te poseren bij de prachtige decoraties. Voor Annemarie is kerst dan ook een beetje therapie. Drie jaar geleden kreeg ze te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. “Ik wil genieten van alles en leuke dingen doen”, klinkt het bij haar. “Pluk de dag, want het is heel betrekkelijk allemaal en daar kom je pas achter als je zelf ziek wordt.” 

Poolse kerst

Op dinsdag 27 december zijn de duo’s te gast bij Ela en Thomas, in het meest verlichte kersthuis van Leuven. Ela is Poolse en viert Kerstmis helemaal volgens de Poolse tradities. Ze kookt maar liefst twaalf Poolse gerechtjes, één voor elke maand van het jaar. “Als je dit jaar geluk wilt hebben, moet je ze alle twaalf eten”, luidt het. De gasten durven dan ook niet anders dan alles te proeven. Haar man Thomas zorgt voor de kerstverlichting, want dat is zijn grote passie. Elk lichtje is aanstuurbaar via zijn smartphone. Als de wifi hem niet in de steek laat tenminste…

Kerstmis Kitsch

Mathias en Nina mogen dan wel verschillen in leeftijd, in hun kerstgekte is daar niets van te merken! Ze leerden elkaar 15 jaar geleden kennen op het werk. Sinds de dood van Nina’s moeder vierde ze geen Kerst meer. Mathias kon haar overtuigen om bij hem Kerst te komen vieren en sindsdien maken ze er elk jaar samen een onvergetelijk feest van. En dat doen ze met alle toeters en bellen, spelletjes en verkleedpartijen. “Hoe zotter, hoe liever”, is helemaal hun motto.

Togolese kerst

Afsluiten doen de duo’s met een exotisch kerstreisje naar Togo, Afrika. Kouessan is Togolees en trouwde met de Limburgse Atina. Ze dompelen hun gasten onder in een Togolees-Limburgs feest en trekken voor de gelegenheid hun Togolese huwelijkskleding nog eens aan. De pikante bakbananen (dan moet ik toch meteen denken aan Nonkels) en de kip met rijst worden op tafel getoverd door de mama van Kouessan, een ware Afrikaanse keukenprinses en hét geheime wapen van de feestelijke avond.

We zien in week 2 vier nieuwe duo’s in Mijn Beste Kerst Ooit. Ontdek hier meer over het soort kerst dat zij vieren met hun gasten.

Mini-Lapland in Kortrijk

Wie deze maand het huis van Mario en Steven in Kortrijk voorbij wandelt, ruikt vast en zeker de lekkere geur van gingerbread. Hun kerstboom hangt vol met peperkoekenmannetjes en de hele buurt is er dol op. Voor het onafscheidelijke koppel is Kerstmis dan ook dé periode om zich volledig te laten gaan. “Al waar ik vroeger van droomde, breng ik nu om in werkelijkheid. Ik wil het huis creëren van de kerstman”, zegt Mario. En dat neemt hij letterlijk. Mario aka het kerstelfje helpt de kerstman maar al te graag met zijn tocht doorheen de straten van Kortrijk.

Kirgizische kerst

Op dinsdag 20 december nemen kerstelfjes Anastasya en Elena de duo’s mee in een avond vol verrassingen. Wie deze vrouwen voor het eerst ontmoet, denkt gegarandeerd dat ze zussen zijn, maar ze zijn moeder en dochter. Tot Anastasya 7 jaar oud was, woonden ze in Kirgizië, maar ze vluchtten naar België voor een beter leven. Hun kerstdecoratie flikkert, rijdt, fietst en zingt, en dat beschrijft helemaal wie ze zijn. Kirgizische tradities in overvloed met een kersteend er bovenop!

Klassieke kerst met kroketten

Woensdag 21 december wandelen de duo’s binnen in het feeërieke kerstbomenbos van vrienden Lore en Brice in Glabbeek. De energie van Lore en de rust van Brice vormen dé match voor een prachtige vriendschap. Terwijl Brice 130 kroketten draait, roert Lore door de pot stoofvlees. Want voor haar is niets zo lekker dan geroerd eten. “Alles wat ik kan roeren, vind ik top”, lacht Lore. Met een verkleedpartij en twee paarden zorgen ze voor een echte ‘Merry’ Christmas.

Dorpscafé van Zepperen: ’t Elfde Gebod

Afsluiten doen de kerstliefhebbers in het gezelligste dorpscafé van Zepperen, ‘t Elfde Gebod. Geen hoog culinaire menu bij de neven en boezemvrienden, wél bier, bouletten en witte pens. “Wij willen de hele avond aan tafel kunnen zitten, dus steken daarom weinig moeite in het eten”, klinkt het bij Joris en Philip. Vormt hun soberheid hét geheime wapen voor het beste kerstfeest van de week?

Week 1: Christoff en Lindsay De Bolle vieren kerst samen met Vic en Mia, Clara en Rachel en tot slot Karel en Dominique. Hieronder lees je meer over wat voor kerst deze deelnemers aan Mijn Beste Kerst ooit organiseren.

Vlaamse kerstdorp

Wie Bommershoven zegt, zegt Vic en Mia. Het sympathieke, onafscheidelijk koppel is een vaste waarde in het kleine dorpje in de Limburgse fruitstreek. Elk jaar toveren ze hun woonkamer om tot een indrukwekkend kerstdorp met alles erop en eraan. Ze zijn er weken, soms zelfs maanden mee bezig. Het kerstdorp is wereldberoemd in Limburg en ontvangt elk jaar honderden bezoekers. “Vanaf 1 december staat onze deur voor iedereen open en die toestroom groeit elk jaar meer en meer”, zegt Vic. “We zijn blij dat ons werk gewaardeerd wordt en dat de mensen willen komen kijken.”

Ik moet hierbij meteen denken aan het programma Merry Little Christmas.

Britse kerst

In de tweede aflevering, op dinsdag 13 december, worden de duo’s ondergedompeld in een typisch Brits kerstfeest bij de twee hartsvriendinnen Clara en Rachel. Ze ontvangen de gasten in Batsheers, een klein en gezellig dorpje in Haspengouw. Christmas crackers, chocolade kerstballen, marentakjes, mince pies, christmas carols en andere Britse tradities kunnen daarbij niet ontbreken. 

Stijlvol en fancy

Toeval of niet, maar in de derde aflevering blijft de ster stille staan in Nazareth. Niet in het huis van Jozef en Maria, wel in het warme nest van Karel en Dominique. Voor hen is het een extra speciale kerst, want ze vieren het voor het eerst als getrouwd koppel. Stijlvol en fancy is volledig hun ding dus ze verrassen de gasten met champagne en oesters. Al zijn de oesters een gewaagde keuze, niet iedereen is fan… De vijf puppies daarentegen zijn het geheime wapen van het koppel. Nooit eerder was een kerstfeest zó schattig.

Kerst bij sterren Christoff en Lindsay

In de laatste aflevering van volgende week, schuiven de duo’s aan tafel bij Christoff en Lindsay De Bolle. Christoff’s kleerkast puilt uit van de kersttruien, maar speciaal voor deze avond trekt hij zijn kerstvest aan. Het wordt een traditioneel kerstfeest ten huize De Bolle met hert en witloof, en een avond vol verrassingen. Van een rode loper tot een hartverwarmend tuinconcert. “Dat is waar Kerstmis voor mij om draait”, luidt het bij Christoff. “Als ik iemand heel graag heb, is het beste niet goed genoeg. Ik wou hen echt het beste van het beste geven.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2023 /