Merry Little Christmas – wie maakt meest betoverende kerstdorp

Wie maakt het meest betoverende kerstdorp? Vanaf woensdag 16 december gaan zestien kandidaten de strijd met elkaar aan in Merry Little Christmas bij RTL 4. Met in de jury Loretta Schrijver, Sander de Bruijn en Stuart Bolk. Robert ten Brink presenteert Merry Little Christmas.

Nieuwsgierig naar meer kerstspecials en speciale shows? Klik hier voor een overzicht.

Merry Little Christmas

Vanaf woensdag 16 december vliegen de miniatuur-huisjes, kerstboompjes en sneeuwvlokjes je om de oren. In Merry Little Christmans strijden acht kerstdorpbouwers en acht miniatuurbouwers met én tegen elkaar. De Winter Efteling vormt het sprookjesachtig decor voor deze wedstrijd. Alle kerstdorpen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Merry Little Christmas wordt gepresenteerd door Robert ten Brink. 

Miniatuurbouwers

In Merry Little Christmas slaan de klassieke kerstdorpbouwers de handen ineen met miniatuurbouwers. Miniatuurbouwers maken het liefst alles zelf (dat zie je ook in de nieuwe SBS6-show Klein maar fijn). Wat gewone stervelingen als afval zien, is voor hen cruciaal bouwmateriaal. Van restverpakkingen, dopjes en knoopjes maken zij de meest gedetailleerde spulletjes voor in hun poppenhuizen. En nu dompelen ook zij zich helemaal onder in kerstsferen.

Kerstdorpbouwers

Kerstdorpbouwers daarentegen werken vaak met kant en klare huisjes. Met de welbekende beeldjes toveren ze hun woonkamer om tot waar kerstlandschap. Nu slaan beide de handen in één. Zij vormen acht koppels (bestaande uit één kerstdorpbouwer en één minuatuurbouwer) die de strijd met elkaar aan gaan in dit programma (waarbij ik wel een beetje aan Lego Masters moet denken). Welk koppel maakt het mooiste kerstdorp van Nederland en wint het gouden kersthuisje én 10.000 euro?

Jury Merry Little Christmas

Deze driekoppige jury van Merry Little Christmas bestaat uit Loretta Schrijver, Sander de Bruijn en Stuart Bolk. Sander de Bruijn is hoofdontwerper bij de Efteling. Stuart Bolk is voormalig Nederlands Kampioen Kerstdorpenbouwen.

Sander de Bruijn

Sander de Bruijn is hoofdontwerper bij de Efteling. Hij ontwierp samen met zijn team onder andere Raveleijn, Baron 1898 en Symbolica. Zijn ontwerpteam werd in 2020 uitgeroepen tot Dutch Designer of the Year. Dus als er iemand is met verstand van ontwerp, verhaallijnen en creatie van sfeer, is het Sander de Bruijn wel.

Loretta Schrijver

Loretta Schrijver vertegenwoordigt iedereen die zich ook graag laat betoveren door sprookjes. Kerstdorpen bouwen is een hype in Nederland. Loretta Schrijver – die je ook al als jurylid zag in The Masked Singer – laat zich graag meeslepen door de verhalen die bouwers van miniaturen en kerstdorpen vertellen.

Stuart Bolk

Stuart Bolk werd in 2015 Nederlands Kampioen Kerstdorpenbouwen en heeft verstand van alle technische aspecten binnen het bouwen van kerstdorpen. Hij demonstreert al jaren in diverse tuincentra en is groot kerstfanaat.

Dit programma wordt geproduceerd door Blue Circle en is woensdag 16 en 23 december vanaf 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL 4 / William Rutten.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 december 2020 /