Kerst met de zandtovenaar 2023 op tv met deze artiesten

Kerst met de zandtovenaar 2023 is weer een show met tal van bekende Nederlandse artiesten. Dit jaar vond the show plaats vanuit het Congrescentrum De Reehorst in Ede. Zandtovenaar Gert van der Vijver bracht het bijzondere kerstverhaal van Jozef en Maria op unieke wijze tot leven. Ontdek hier meer over de artiesten en wanneer je Kerst met de zandtovenaar 2023 op tv kunt kijken.

Kerst met de zandtovenaar 2023

Kerst met de zandtovenaar 2023 wordt verteld door KRO-NCRV’s gezicht Sosha Duysker. In deze 12e editie is er naast het traditionele kerstverhaal van de geboorte van Jezus ook een moderne verhaallijn over de bezoekers van een schaatsbaan in Ede. De personages hebben verschillende achtergronden en reflecteren allen op hun eigen manier op het kerstverhaal dat er uit de speakers klinkt. Zo wordt een verhaal van ruim 2000 jaar geleden anno 2023 nog steeds heel herkenbaar. Zandtovenaar Gert van der Vijver * verbindt op een originele en bijzondere wijze het heden en verleden aan elkaar.

Kerst met de zandtovenaar cast 2023

Tijdens het muzikale familieprogramma Kerst met de zandtovenaar 2023 treden de volgende artiesten op: zangeres Anne Appelo, het popduo BENR, The Voice Kids winnaar 2021 en tienerster Emma Kok, zanger Marco Schuitmaker, celllist Valentijn Jeukendrup en Televizier-ring Acteur 2023 en zangeres Bertrie Wierenga. Terwijl de artiesten traditionele en moderne kerstliedjes zingen, maakt de zandtovenaar adembenemende zandtekeningen. 

Artiesten

Waar je deze artiesten van kent, die de cast van Kerst met de zandtovenaar 2023 vormen? We zetten het voor je op een rijtje.

 • Anne Appelo is presentatrice, maar je zag haar ook in musicals als The Lion King, The Bodyguard en Hair.
 • BENR is een duo dat bekend werd met bekende top 40 hits die ze in het Nederlands vertaalden.
 • Emma Kok won het tiende seizoen van The Voice Kids in 2021. Je kunt haar ook kennen van haar optredens met André Rieu.
 • Marco Schuitmaker verovert Nederland al tijden met de hit Engelbewaarder.
 • Valentijn Jeukendrup speelt cello; hij is één van de talenten die de VandenEnde Foundation ondersteunde.
 • Bertrie Wierenga ken je als actrice uit GTST, maar we zagen haar ook als Maria Magdalena in The Passion.
 • Sosha Duysker is presentatrice van bijvoorbeeld Stereotypisch, Restaurant van de toekomst en Waku Waku.

Makers

Kerst met de zandtovenaar wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO-NCRV. Kerst met de zandtovenaar staat al jaren hoog in de kijkcijferlijsten en wordt tijdens de komende feestdagen maar liefst vier keer uitgezonden. Meer weten over eerdere edities lees bijvoorbeeld meer over in 20222021 en 2020. Er was ook een editie met Pasen.

Kerst met de zandtovenaar op tv

Wil jij Kerst met de zandtovenaar 2023 op tv kijken. Hij wordt op verschillende momenten uitgezonden en is – net als eerdere edities – te kijken via NPO Plus en NPO Start. Die laatste kun je ook vanuit het buitenland gebruiken, zolang je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland kunt zetten. Wanneer Kerst met de zandtovenaar op tv komt? Dit is het uitzendschema.

 • Zaterdag 23 december om 19.20 uur, NPO3
 • Zondag 24 december om 13.55 uur, NPO3
 • Maandag 25 december om 12.20 bij KRO-NCRV, NPO 1
 • Maandag 25 december om 16.10 uur bij KRO-NCRV, NPO 3

Foto: KRO-NCRV – Nathan Reinds

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2023 /