Veerle Baetens in Alleen Elvis blijft bestaan 2023

Veerle Baetens is de eerste gast van Alleen Elvis blijft bestaan 2023; het programma bestaat dit najaar tien jaar. De vaste formule blijft: aan de hand van negen zelfgekozen beeldfragmenten vertellen de gasten wat hen raakt en inspireert. Negentig minuten lang, rechtuit en niet gemonteerd. Veerle Baetens is de eerste gast.

Alleen Elvis blijft bestaan 2023

Alleen Elvis blijft bestaan 2023 is te kijken vanaf vrijdag 20 oktober; iedere week rond 21.15 uur op VRT Canvas en VRT MAX. Tien weken lang kun je weer genieten van het programma van presentator Thomas Vanderveken. Hij ontvangt dit seizoen Veerle Baetens, Dirk De Wachter, Alex Agnew, Damya Laoui, Koen Wauters, Sofie Van de Velde, Guy Verhofstadt, Herman Van Goethem en Charlotte Adigéry. Op zaterdag wordt het programma in de herhaling uitgezonden. Wil je Alleen Elvis blijft bestaan terugkijken, dan kan dit via VRT MAX. Vanuit het buitenland doen, gebruik dan een VPN Verbinding, die je eerst op België zet.

Veerle Baetens & Het smelt

Op het Amerikaanse Sundance Film Festival was Het smelt al in januari te zien, maar in België (en Nederland) is het wachten tot eind oktober. De film, gebaseerd op de bestseller van Lize Spit uit 2015*, is het regiedebuut van Veerle Baetens. Het is het heftige verhaal van een jonge vrouw, Eva, die na dertien jaar terugkeert naar haar geboortedorp en die daar een rekening te vereffenen heeft. Hoe breng je een complex verhaal naar het witte doek? En hoe coach je een jonge cast bij zo’n gevoelige materie? We horen het in de week van de Belgische release, wanneer Veerle te gast is bij Alleen Elvis blijft bestaan.  

Wil je hier meer over weten, blijf ons dan ook volgen. Patricia van VlaamsKijken heeft Veerle Baetens namelijk deze week uitgebreid geïnterviewd over Het Smelt. Op de hoogte blijven: volg Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Actrice Veerle Baetens

Ze brengt fragmenten mee die haar jeugd hebben gekleurd, maar ook beelden die haar vandaag inspireren als maker en regisseur. Voor ze plaats nam achter de camera, doorliep ze al een heel parcours. Ze volgde een musicalopleiding in Brussel, maar kreeg ook snel rollen in televisieseries en kortfilms. In 2007 leerde het grote publiek haar kennen als Sara, het knullige hoofdpersonage van een populaire telenovelle.

Indrukwekkend CV

In de jaren die volgden was deze succesvolle Vlaamse actrice te zien in knappe tv-series als Code 37 en Tabula rasa. Tegelijkertijd bouwde ze haar filmrepertoire uit, met onder meer haar onvergetelijke rol in The broken circle breakdown. Die film bracht haar tot op de rode loper van de Oscars. Niet de laatste keer, trouwens: ook de intense Franstalige kortfilm Une soeur, waarin Veerle een hoofdrol speelt, scoorde een Oscarnominatie. Want ja, ook de Franse en Franstalige cinema zien haar graag.

Veerle Baetens in Alleen Elvis blijft bestaan

In Alleen Elvis blijft bestaan, heeft Veerle Baetens het verder over haar liefde (en talent) voor muziek. Maar ook haar eindeloze gave voor transformatie. En niet te vergeten haar nieuwe film met de Brusselse rapper Zwangere Guy – waar ook Veerle’s tienerdochter Billie in te zien is. Wil je over die laatste al meer lezen, lees dan Come Back: cast met Veerle Baetens en haar dochter Billie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 oktober 2023 /