Camping Coppens seizoen 3: Home Sweden Home

Seizoen 3 van Camping Coppens: Home Sweden Home is sinds 19 september iedere dinsdag om 20.35 uur bij VTM en VTM GO te kijken. Inmiddels is het alweer bijna drie jaar geleden dat Staf Coppens met zijn vrouw Monique en kinderen Beau en Nora naar Zweden emigreerde. Daar begonnen ze Camp Grimsby. De Zweedse droom of bikkelharde realiteit? Dat zie je in Camping Coppens: Home Sweden Home.

Wil je Camping Coppens in Nederland kijken, onderaan het artikel staat de volledige uitleg. Eerst lees je meer over het nieuwe seizoen van Camping Coppens.

Camping Coppens seizoen 3

Bijna drie jaar geleden nam de familie Coppens een gedurfde beslissing die hun leven voorgoed zou veranderen. Ze trokken met het hele gezin richting Zweden om er een eigen camping te runnen te midden van de uitgestrekte natuur. Wat ooit hun langgekoesterde Zweedse droom was, werd werkelijkheid. Maar hoe beleven ze dit avontuur vandaag, drie jaar na hun eerste stappen richting Zweden? Is het echt een droom die uitkomt? Of is de realiteit soms bikkelhard? Staf Coppens vertelt het verhaal van zijn gezin in seizoen 3 van Camping Coppens: Home Sweden Home. 

Camping Coppens terugkijken

Camping Coppens: Home Sweden Home is vanaf 19 september elke dinsdagavond om 20.35 uur bij VTM te kijken. Op VTM GO kun je Camping Coppens terugkijken, dat geldt ook voor seizoen 1 en seizoen 2. Wil je Camping Coppens seizoen 3 in Nederland terugkijken? Onderaan dit artikel lees je hoe ik dit doet. Op dit moment kun je Staf Coppens zowel in Nederland als België zien in een ander nieuw programma: The Big Bang. Hier meer over de Vlaamse, en hier over de Nederlandse.

Maar nu eerst meer over seizoen 3 van Camping Coppens: Home Swede Home

Staf Coppens en gezin in Zweden

Staf Coppens vertelt over seizoen 3 van Camping Coppens: Home Sweden Home: “Drie jaar geleden hebben mijn gezin en ik alles achtergelaten om onze Zweedse droom na te jagen: onze eigen camping runnen. We vertrokken met een romantisch beeld van wat het zou kunnen worden, maar zitten nu volop in die realiteit. In het nieuwe seizoen van Camping Coppens nemen we de kijkers graag mee in de heropstart van Camp Grinsby, nadat die in een diepe winterslaap was beland. Veel werk dus, maar ook een schat aan nieuwe ideeën! Ondertussen zijn Beau en Nora in de tienerfase beland en wordt hun Zweeds elke dag beter. En schaatsen? Dat blijft natuurlijk ons familiegeheim voor een ‘ijskoud’ avontuur!”

Camping Coppens: Home Sweden Home

Van het opzetten van een glampingtent en een spannende schaatswedstrijd voor Nora, tot een duik in een ijzig meer en het spotten van het Noorderlicht. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en mijlpalen met zich mee voor het avontuurlijke gezin. Met een camera in de hand en af en toe met de hulp van een cameraploeg, neemt Staf iedereen mee in hun mooiste, maar ook moeilijkste momenten van de voorbije maanden in Zweden. En hoewel Zweden hun hart heeft gestolen, ligt er nog steeds een stukje Coppens in België. Om het gemis met de andere helft van de Coppens-familie te verzachten, verblijft mama Agnes deze zomer in haar eigen caravannetje op Camp Grinsby. Dit seizoen markeert ook een bijzonder moment, want voor het eerst sinds hun vertrek naar Zweden keert het gezin terug naar België. Daar wacht de kinderen een verrassing die ze nooit zullen vergeten…

Meer over de afleveringen van Camping Coppens seizoen 3:

Inhoud aflevering 1:

Terug naar België

Voor het eerst sinds hun verhuis naar Zweden, maakt het gezin ook een uitstapje terug richting België. “Ik ben benieuwd wat dit zal doen met de kinderen, Monique en mezelf”, klinkt het bij Staf. Tijdens het hartverwarmende weerzien met de familie krijgt Staf plotseling een onverwacht telefoontje. Broer Mathias hangt aan de andere kant van de lijn met groot maar ook piepklein heugelijk nieuws… 

Zweedse taal

Eenmaal in België wacht er op Beau en Nora ook nog een emotionele rollercoaster die ze nooit zullen vergeten. Verder is te zien hoe de kinderen zijn opgegroeid tot tieners. Nora experimenteert al eens met mascara en Beau vertelt over zijn schooldag in Zweden. De twee tieners laten ook hun vorderingen in het Zweeds horen, Staf en Monique delen hun nieuwe plannen voor de camping en het gezin geniet van een unieke naschoolse activiteit. 

Inhoud aflevering 2:

Van glamping tot magisch Lapland

In het feeërieke Zweden neemt Staf Coppens de kijker mee in hun mooiste, maar ook meest uitdagende momenten van de afgelopen maanden. Monique en Staf hebben grootste plannen om deze zomer glamping te introduceren op Camp Grinsby en trekken eropuit om inspiratie op te snuiven. Verder trakteert Staf zijn mama Agnes op een onvergetelijke en magische reis naar Lapland ter ere van haar 70e verjaardag. En daarbij horen stevige wandelingen en een huskytocht, maar ook een échte Finse sauna…

Nora Coppens & kunstschaatsen

Voor Nora staat dan weer haar laatste training in aanloop naar een belangrijke schaatswedstrijd op de planning. De druk neemt toe, wat voor flink wat extra stress en zenuwen zorgt. Terwijl Staf haar probeert aan te moedigen, blijft Nora vooral heel streng voor zichzelf. “Je doet het super goed, je moet geloven in jezelf! Relaxen, diep ademen en keihard genieten!”, klinkt het bij Staf. En dan wordt het haar plots allemaal even te veel… 

Inhoud aflevering 3:

Beren spotten

De lente is aangebroken in Zweden en in hun favoriete seizoen gaat het gezin Coppens nieuwsgierig op zoek naar wilde dieren in de bossen rond Camp Grinsby. Om beren te kunnen spotten, trekt Staf naar het noorden voor wat kostbare ‘vader-zoon tijd’ tijdens een avontuurlijke roadtrip met Beau. Samen trekken ze naar het bergachtige Lofsdalen waar neef en natuurgids Steven hen meeneemt naar de echte wildernis. “De beren zijn nu volop actief en hongerig na hun lange winterslaap”, klinkt het. Slagen Staf en Beau in hun missie om voor het eerst een beer te spotten in Zweden?  

Mama Agnes op Camp Grinsby

Op de camping arriveert eindelijk de langverwachte nieuwe foodtruck, maar er steekt meteen een klein probleempje de kop op… Voor mama Agnes breekt er een bijzonder spannend moment aan. Ze wordt verrast met het mooiste cadeau dat ze ooit heeft gekregen: een eigen vaste stek op het kampeerterrein. “Ik ben dolgelukkig! Zweden voelt nu al een heel stuk dichter bij België dan vorige week!”, klinkt het emotioneel. 

Inhoud aflevering 4:

Camp Grinsby open

Op Camp Grinsby schakelt de familie Coppens deze week een versnelling hoger want de camping gaat open voor het grote publiek. Beau en Nora beleven hun laatste schooldag en kunnen beginnen aan de langverwachte zomervakantie. Op de camping moet Staf nog heel wat klusjes uitvoeren en krijgt hij bezoek van enkele buitengewone kerels uit een buitengewone school. Gelukkig zorgt vorige eigenaar Anders voor wat welgekomen afleiding.

Rallywedstrijd

Hij zoekt een co-piloot voor de aankomende rallywedstrijd van Årjäng, al heeft Staf zo zijn twijfels: “Ik weet niet of ik hiervoor gemaakt ben. Het is hier echt wel serieus, met overal camera’s. Dit is één van de bekendste rally’s in Zweden en ik doe mee.” Gelukkig kan Staf rekenen op de steun van enkele trouwe supporters. Wanneer de grote finale aanbreekt, gooien Staf en Anders alle remmen los. Maar de race neemt een onverwachte wending en eindigt niet zoals Staf had gehoopt…

Inhoud aflevering 5:

Special Guests

Op Camp Grinsby verwelkomen Staf en zijn gezin heel wat special guests deze week. Zo beleeft een jeugdkamp er de tijd van hun leven en wordt via Make-A-Wish de unieke droom van Miro werkelijkheid. Daarnaast krijgt de glampingdroom van Staf en Monique steeds meer vorm. Om de tenten officieel in te wijden, daagt Staf enkele ‘bekende glampers’ als Kürt Rogiers en Dina Tersago uit met een speciale ‘Surströmming-challenge’…

Runnen camping onderschat

En er wacht nog meer hoog bezoek op de camping, want ook broer Mathias komt een weekje logeren met zijn kinderen. Hij en Staf maken tijd voor een broer Coppens-momentje op het water. “Ik vind het super tof dat je hier bent. Anders zien wij elkaar alleen maar als we werken. Het runnen van een camping is wel heftig, dat had ik misschien een beetje onderschat”, geeft Staf openhartig toe. 

Aflevering 6:

Storm Hans

Het zomerseizoen loopt stilaan op zijn einde maar het rustige campingleven wordt abrupt onderbroken door de razende storm Hans die heel Scandinavië teistert. “Het meer dreigt uit z’n voegen te barsten. De vaste gasten die hier al 30 jaar wonen hebben nog nooit zoveel water gezien”, klinkt het bij Staf. De wegen op de camping veranderen in rivieren, tenten lopen onder en ook sommige caravans dreigen in het meer te belanden… De volgende dag gaat Staf de schade opmeten die storm Hans heeft nagelaten.

Ontdekt vanuit de lucht

Verder verdiept Staf zich in de oorsprong van Camp Grinsby. Hij ontdekt dat de kampeerplaats werd ontdekt vanuit de lucht door de eerste eigenaars. Een ideaal moment om broer en piloot Maarten in te schakelen. “Dit is echt het coolste wat ik je ooit heb zien doen”, zegt Staf wanneer Maarten op spectaculaire wijze de camping betreedt. Het gezin neemt de tijd om hun favoriete plekje in Zweden vanuit ongekende hoogte te bewonderen.

Camping Coppens seizoen 3 in Nederland kijken

Camping Coppens in Nederland kijken, kon voor het eerste seizoen bij SBS6. Helaas wordt de reeks momenteel nergens meer aangeboden. Met het succes van de Planckaerts en de familie Gooris zou de familie Coppens en hun camping niet misstaan op Videoland, maar helaas tot op heden is dat niet het geval. Wil je Camping Coppens seizoen 3 in Nederland kijken (of de eerste twee seizoenen), dan kun je via VTM GO het wel proberen. Er staat bij het programma een wereldbolletje wat het niet makkelijker maakt. Dat betekent namelijk dat ie niet beschikbaar is buiten België of via VPN. Al is dat laatste toch wel mogelijk; het vergt alleen wat meer gepuzzel. Ik gebruik hier voor VPN Nederland, waarbij ik wissel van server. Als de ene het niet doet, dan probeer ik een andere. Zo is het toch gelukt om programma’s op VTM GO te kijken waar een wereldbolletje bij stond. Hier meer uitleg: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 oktober 2023 /