Tweede seizoen De Erfgenaam met Ruben Nicolai te kijken

Ruben Nicolai presenteert het tweede seizoen van De Erfgenaam. In dit programma gaat hij op zoek naar de rechtmatige erfgenamen van onbekende nalatenschappen. Tijdens zijn zoektocht naar deze erfgenamen komen vaak bijzondere familiegeschiedenissen aan het licht. De erfgenaam seizoen 2 is in Nederland op Videoland te kijken en in België (sinds maandag 24 juli 2023) om 22.05 uur bij VTM.

Dit bericht verscheen op 23 februari 2022 op VlaamsKijken; we hebben het bewerkt op maandag 31 juli 2023.

De Erfgenaam seizoen 3

UPDATE: De Erfgenaam seizoen 1 en 2 worden in de zomer van 2023 in de herhaling uitgezonden als Erfgenaam Gezocht NL bij VTM. Daarnaast hebben we goed nieuws De Erfgenaam seizoen 3 is vanaf woensdag 30 augustus wekelijks om 20.30 uur bij RTL4 te kijken. Volg ons via Instagram, de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je het niet mist.

Tweede seizoen De Erfgenaam

In de eerste aflevering van het tweede seizoen De Erfgenaam zien we dat de zoektocht van Ruben Nicolai deze keer ingewikkelder is dan verwacht. Er valt iets meer dan 10.000 euro te verdelen. Lastig lijkt het niet, want de naam van erflater (J.B.H. Vredevoort) en de erfgenamen (G. Heuvink – Veldkamp en J.J. Veldkamp) is al bekend. Ruben Nicolai zoekt in de stamboom en komt werkelijk van alles tegen. Zo stuit hij op een verhaal van een treinbeschieting door de geallieerden en komt hij een liefdesverhaal tegen dat over de grens gaat. Ruben Nicolai volgt de sporen. Deze sporen brengen hem van het regenachtige Verenigd Koninkrijk tot aan het zonnige Australië.

Heinrich Himmler

In de tweede aflevering van De Erfgenaam wordt op zoek gegaan naar de erfgenaam van Herman Peter Phillipe Van Eyk, die overleden is in Ede. Een deel van zijn erfenis is geclaimd, maar nog iets meer dan 10.000 euro van de erflater staat open… De erfgenaam is I Wirth Roeper Bosch. Dit levert uiteindelijk een bijzonder verhaal op, waarbij er zelf connecties blijken te zijn met SS-leider Heinrich Himmler, die ook wel de architect van de Holocaust wordt genoemd. Natuurlijk wil Ruben Nicolai weten wat de link is tussen de familie en het nazikopstuk.

Dodenspoorlijn

Ruben Nicolai gaat in de derde aflevering op zoek naar nabestaanden van mevrouw Meijs-Degens. Zij laat iets meer dan 12.500,- euro na. Er zijn alleen geen nabestaanden bekend tot nu toe. Het blijkt dat ze getrouwd was met KNIL-militair Hendrik Gijsbert Wilhelm Meijs. Zo gaat deze zoektocht langs een gitzwarte bladzijde uit onze geschiedenis. En wel langs de Birmaspoorlijn, die ook wel bekend staat als de Dodenspoorlijn.

Tragisch ongeluk

Een erfenis van bijna 20.000 euro met drie erflaters in de vierde aflevering: wat is daar gebeurd? Voor deze zaak trekt Ruben Nicolai naar het noorden van Nederland. Er duiken Friese namen op en een tragisch ongeluk. Het helpt hem wel op weg naar de erfgenaam H. Scholten, maar er blijkt van alles te spelen binnen de familie. Komt deze erfenis ooit bij deze erfgenaam terecht…

The Restitution Company of Israel

Alfred Jacques Marx. Nog net voor de oorlog investeert hij in Israël in de hoop om die bezittingen na de oorlog te kunnen claimen. Maar dat is nooit gebeurd. Is Alfred net als vele andere Joden op gruwelijke wijze omgebracht of heeft hij de dans ontsprongen? Die vraag – en nog meer confronterende vragen over Alfred Jacques Marx en zijn familie – gaat Ruben Nicolai in de vierde aflevering van De Erfgenaam uitzoeken om deze case op te lossen. The Restitution Company of Israel is namelijk op zoek naar erfgenamen van Alfred Jacques Marx. Pas als die bekend zijn, kan de waarde opgevraagd worden.

Ruben Nicolai

De Erfgenaam seizoen 2 is één van de programma’s waarin Ruben Nicolai op dit moment te zien is. Hij presenteert daarnaast ook de show Volg Je Me Nog. Deze show was eerder te zien op donderdagavond, maar op dat moment staat nu Expeditie Robinson: All stars gepland. Volg Je Me Nog is nu op zaterdagavond te kijken.

Erfgenaam gezocht

Terug naar De Erfgenaam. Niet alleen in Nederland wordt dit programma gemaakt; ook in België is een editie van De Erfgenaam te kijken. Hier heet het programma Erfgenaam Gezocht en wordt door Axel Daeseleire gepresenteerd op VTM. Het eerste seizoen ging in april 2021 van start. De zes afleveringen van Ergenaam Gezocht seizoen 1 zijn via VTM GO te kijken. Als het goed is, werkt dit gewoon vanuit Nederland. Lukt het je niet en wil je dit absoluut kijken, dan is een VPN Verbinding nodig (zoals van VPN Nederland, waar we hieronder naar linken). Hier lees je meer over: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland

Erfgenaam Gezocht seizoen 2

Er is zelfs een tweede seizoen gemaakt, namelijk Erfgenaam Gezocht seizoen 2, ook deze kun je daar kijken. Of er in België een derde seizoen volgt? Dat durven we nog niet te zeggen. Maar natuurlijk delen we het als je kunt gaan kijken naar Erfgenaam Gezocht seizoen 3; volg ons via de onderstaande social media, zodat je niks mist.

Foto: RTL

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

31 juli 2023 /