Europees voetbal op tv (commentaar Aster Nzeyimana op VTM2)

Goed nieuws voor zowel de Nederlandse als Vlaamse voetballiefhebbers, die Europees voetbal op tv willen kijken. Het hele seizoen kun je naar tal van wedstrijden kijken.

VTM2 is de zender voor Europees voetbal najaar 2023.

Aster Nzeyimana met voetbal op VTM2

Het nieuwe VTM-gezicht Aster Nzeyimana is in tandem met VTM NIEUWS-sportanker Maarten Breckx trouw op post om de voetbalmatchen in de Champions League te hosten. En hij zal die van de Rode Duivels becommentariëren. Zo vormt Aster Nzeyimana, samen met Maarten Breckx, het gezicht en daarnaast ook de stem van al wat de zenderfamilie van VTM te bieden heeft qua voetbal.

Aster Nzeyimana bij VTM

Aster Nzeyimana volgt niet alleen zijn passie voor voetbal, maar ook die voor entertainment. Binnenkort zal Aster bij VTM aan de zijde van An Lemmens zijn opwachting maken als host van The Voice van Vlaanderen. Ook in de verdere toekomst zal hij te zien zijn in VTM-programma’s. Hij zegt hier zelf over: “Ik ben heel dankbaar voor alle kansen die de VRT me heeft geboden. Ik wil vooral de fijne mensen die er werken bedanken. En tegelijk ben ik enorm enthousiast om een nieuw verhaal te schrijven bij VTM. Ik kan er mijn twee grote passies, voetbal en entertainment, combineren. Met het becommentariëren en omkaderen van topwedstrijden, zit ik midden in de actie, de plaats waar ik me het best voel. Dat ik bij VTM voetbal kan combineren met mijn andere liefde, entertainment, maakt het plaatje compleet. Ik kijk er enorm naar uit om naast icoon An Lemmens The Voice Van Vlaanderen te mogen presenteren.”

We leerden Aster Nzeyimana beter kennen in: Aster Nzeyimana in Het Huis bij Eric Goens | Lize Feryn de verrassing

Wat we nog meer kunnen verwachten:

Voetbal kijken in België

  • 21 september 2023: Club Brugge – Besiktas (20.35 uur VRT Canvas)
  • 21 september 2023: Genk: Fiorentina (18.20 uur Play5)
  • 20 september 2023: Bayern München – Manchester United (20.35 uur VTM2)
  • 19 september 2023: FC Barcelona – Royal Antwerp (20.35 uur VTM2)
  • 31 augustus 2023: Club Brugge – CA Osasuna
  • 30 augustus 2023: AEK Athene – Royal Antwerp FC
  • 24 augustus 2023: CA Osasuna – Club Brugge
  • 23 augustus 2023: Molde FK – Galatasaray SK
  • 22 augustus Royal Antwerp FC – AEK Athene
  • 17 augustus 2023: KRC Genk – Olympiakos FC
  • 10 augustus 2023: Club Brugge – KA Akyreri
  • 6 augustus 2023: Manchester City vs Sevilla
  • 2 augustus 2023: Racing Genk vs FC Servette
  • 27 juli 2023: Club Brugge vs. Aarhus GF

Wil je deze wedstrijd vanuit Nederland kijken, lees dan hier hoe je VTM GO in Nederland kunt kijken.

Europees voetbal op tv in Nederland

  • 21 september 2023: HSK ZRINJSKI MOSTAR – AZ ALKMAAR (18.00 uur Veronica)
  • 21 september 2023: AFC AJAX – Olympique de Marseille (20.55 uur Veronica)
  • 20 september 2023: Arsenal – PSV (20.53 uur RTL7)
  • 19 september 2023: Feyenoord – Celtic (20.53 uur RTL7)
  • 31 augustus 2023: SK Brann – AZ
  • 30 augustus 2023: PSV – Rangers FC
  • 29 augustus 2023: Galatasaray SK – Molde FK
  • 24 augustus 2023: Ludogorets – Ajax
  • 24 augustus 2023: Fenerbahçe SK – FC Twente
  • 24 augustus 2023: AZ – SK Brann
  • 23 augustus 2023: Molde FK – Galatasaray SK
  • 22 augustus 2023: Rangers FC – PSV
  • 17 augustus 2023: AZ – Santa Coloma
  • 17 augustus 2023: Riga FC – FC Twente 
  • 15 augustus Sturm Graz SK – PSV
  • 10 augustus: 19.40 uur: Wedstrijden derde voorronde UEFA Europa Conference League met FC Twente – Riga FC (op 17 augustus de return)
  • 8 augustus, 20.10 uur: PSV – SK Sturm Graz
  • 30 juli, 18.30 uur: PSV – Nottingham Forest
  • 27 juli, 20.00 uur: FC Twente – Hammarby IF 
  • 3 augustus, 20.00 uur: Hammarby IF – FC Twente

Al uitgezonden:

SK Brann – AZ

In Nederland zendt Veronica op donderdag 31 augustus vanaf 18.30 uur de wedstrijd SK Brann – AZ uit. Deze wordt eveneens gespeeld in de UEFA Conference League kwalificatie. De eerste wedstrijd in de knock-outfase eindigde in 1-1, dus het kan nog alle kanten op voor de voetballers uit Alkmaar.

Club Brugge – CA Osasuna

Op donderdag 31 augustus kun je om 20.10 uur bij VTM kijken naar de return-wedstrijd in de knock-outfase van de UEFA Europa Conference League tussen Club Brugge en CA Osasuna. DE wedstrijd in het Estadio El Sadar stadion in Pamplona, Spanje eindigde in 1-2 voor de Belgen. Een mooie uitgangspositie dus voor de wedstrijd in Brugge.

AEK Athene – Royal Antwerp FC

Je kunt op VTM2 op woensdag 30 augustus om 20.34 uur kijken naar AEK Athene – Royal Antwerp FC. Het is de returnwedstrijd in de play-offronde van de UEFA Champions League, vanuit het Olympisch Stadion Spyridon Louis in Maroussi, Athene. De wedstrijd in het Bosuilstadion in Antwerpen (van vorige week) eindigde in een 1-0 voor de Vlamingen. Daarmee ligt de poulefase van de Champions League nog altijd binnen handbereik.

PSV – Rangers FC

Nederlandse voetbalkijkers kunnen bij RTL7 om 20.55 uur kijken naar PSV – Rangers FC in de voorronde van de Champions League. De voorbeschouwing start om 19.55 uur. Lukt het de voetballers uit Eindhoven om zich nu te plaatsen voor de poulefase van de Champions League? De wedstrijd in Schotland eindige (weer) in 2-2. Lukt het ze nu om te winnen? Want vorig jaar verloren ze in eigen huis met 0-1.

Galatasaray SK – Molde FK

Kon je vorige week bij VTM2 nog kijken naar het liveverslag van Molde FK – Galatasaray SK in de play-offronde van de UEFA Champions League. Zij zenden de return niet uit. De Nederlandse kijkers hebben meer geluk. RTL7 zendt op dinsdag 29 augustus de wedstrijd Galatasaray SK – Molde FK wel uit. Om 20.25 uur start de voorbeschouwing. Om 20.53 uur kun je naar de wedstrijd kijken.

KRC Genk – Olympiakos FC

Vanaf 19.45 uur kun je op donderdag 17 augustus 2023 op VTM2 kijken naar het live-verslag van KRC Genk – Olympiakos FC. Het gaat om de return-wedstrijd in de derde kwalificatieronde van de UEFA Europa League. Hoe zal KRC Genk het gaan doen in de Cegeka Arena te Genk?

Riga FC – FC Twente 

Ook in Nederland volop voetbal op tv op 17 augustus; om 18.55 uur start het jiveverslag van de EUEFA Conference League kwalificatiewedstrijd Riga FC – FC Twente op SBS9. In de thuiswedstrijd wonnen de Nederlanders met 2-0. Voetballiefhebbers gaan er vanuit dat FC Twente zich zonder veel moeite kan verzekeren van de play-offs.

AZ – Santa Coloma

En of dat nog niet genoeg is, kun je om 20.24 uur op Veronica ook nog kijken naar AZ – Santa Coloma. De vorige wedstrijd in de derde voorronde van de Conference League eindigde in 1-0 in het voordeel van de Alkmaarders. Lukt het in eigen huis om dit af te maken?

UEFA Supercup: Manchester City – Sevilla

Op woensdag 16 augustus loodst Aster Nzeyimana vanuit de studio, samen met analisten Marc Degryse en Jan Mulder, voetballiefhebbers doorheen de wedstrijd van Manchester City en Sevilla in de UEFA Super Cup. In Nederland kun je deze wedstrijd kijken bij RTL7.

Club Brugge vs Aarhus GF

Aster Nzeyimana zag en hoorde je op donderdag 27 juli 2023 voor het eerst als voetbalcommentator bij VTM 2. Samen met Marc Degryse kroop hij in het Jan Breydelstadion in het commentatorshok om de match van Club Brugge tegen Aarhus GF in de UEFA Conference League van commentaar en omkadering te voorzien.

Aster Nzeyimana over Club Brugge

Aster Nzeyimana zei vooraf aan de wedstrijd van Club Brugge vs Aarhus GF: “Heerlijke periode, dit! Juli nadert stilaan z’n einde, en dan begint het traditiegetrouw te kriebelen bij voetballiefhebbers. Dat is bij mij niet anders. Integendeel: de goesting is deze keer extra groot om met een knal aan het nieuwe seizoen te beginnen. En dat is ook exact wat Club Brugge móét doen. Ik kan me in de recente geschiedenis geen seizoen herinneren waarin Club Brugge er zó vroeg al moest staan. De Brugse selectie is sterker dan de nummer drie van Denemarken, maar uit de voorbereiding is gebleken dat Ronny Deila nog veel werk heeft. De Brugse Metten liepen stroever dan iedereen in Brugge gedacht – of vooral gehoopt – had. Kenners zien nog veel vraagtekens rond Club, en daar wil ik donderdag toch graag de eerste antwoorden op krijgen.”

Tip voor de sportliefhebbers Gratis Formule 1 kijken 2023: Max Verstappen – GP België.

Racing Genk vs FC Servette

Op woensdag 2 augustus voorziet Aster Nzeyimana als voetbalexpert de wedstrijd tussen Racing Genk en FC Servette in de European Qualifiers van de Champions League van commentaar. En als er natuurlijk meer wedstrijden volgen van de Belgische teams, dan delen we dit ook.

Europees voetbal op tv kijken bij Veronica en VTM2
Europees voetbal op tv kijken bij Veronica en VTM2 (Foto: ANP via persbericht Veronica)

Europees voetbal kijken

Maar niet alleen in België kun je naar Europees voetbal kijken. Ook in Nederland kunnen we bij Veronica genieten van tal van wedstrijden. De presentatie van het programma met voor- en nabeschouwingen aan het veld bij deze wedstrijden is afwisselend in handen van Noa Vahle en Hélène Hendriks (die nu te zien is in de Oranjezomer). Zij worden bijgestaan door wisselende analisten.

Al uitgezonden:

FC Twente vs Hammarby IF

Op donderdag 27 juli neemt FC Twente het in de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League om 20.00 uur op eigen veld op tegen het Zweedse Hammarby IF. Dit duel is live te zien bij Veronica, evenals de terugwedstrijd op donderdag 3 augustus. Ook dit duel begint om 20.00 uur.

AZ

Overleeft de ploeg uit Enschede deze voorronde, dan wacht een tweestrijd in de derde voorronde. Deze duels worden gespeeld op respectievelijk donderdag 10 en 17 augustus; de thuiswedstrijd is in dat geval bij Veronica te zien – evenals het duel dat AZ in deze ronde in eigen huis speelt. De Alkmaarders stromen in de derde voorronde in. 

Play-offs met AZ of FC Twente?

Mochten FC Twente en AZ (of één van hen) de play-offs bereiken, dan zijn ook de thuiswedstrijden in die ronde rechtstreeks te zien bij Veronica. De wedstrijden in de play-offs worden gespeeld op donderdag 24 en 31 augustus.

PSV – SK Sturm Graz

PSV begint zijn Europese avontuur dit seizoen in de play-offs voor plaatsing voor het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League. Het thuisduel van het tweeluik in deze voorronde is exclusief bij Veronica te zien. Dit duel is te zien op 8 augustus.

Foto ANP: Voetbal op tv bij Veronica via persbericht Veronica

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 september 2023 /