Droomhuis Gezocht 2022 in herhaling op tv kijken

Droomhuis Gezocht 2022 is in de zomer van 2023 in de herhaling op tv te kijken. Daarnaast kun je alle afleveringen van de show ook nog zien via NPO Plus en NPO Start. We zetten het allemaal voor je op een rijtje, zodat je in de zomer van 2023 kunt genieten van Droomhuis Gezocht.

Droomhuis Gezocht 2022

Carrie ten Napel en Dionne Stax helpen in Droomhuis Gezocht 2022 Nederlanders bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland. In dit seizoen zag je Sandor en Diana. Zij zoeken, met hulp van Dionne, een nieuw onderkomen in de omgeving van het Spaanse Cambrils. Ook Zweden staat op het programma, daar trekt Dionne midden in de zomer de skischoenen aan. Verder bezoeken Carrie en Dionne de Italiaanse streek Lunigiana.

Dionne Stax zagen we recent nog in de Nederlandse versie van Het Hoge Noorden, waarin ze deelnemers volgde die vanuit Nederland naar Scandinavië zijn geëmigreerd. Dit is ook een interessant programma voor liefhebbers van Eviva España.

Droomhuis Gezocht kijken

Droomhuis Gezocht 2022 kun je in de zomer van 2023 in herhaling kijken op maandagavond om 21.25 uur bij Omroep MAX op NPO1 (kijk even in de tv-gids om het te checken, want in zomertijd wisselt er nog wel eens iets). Maar je kunt de afleveringen van Droomhuis Gezocht seizoen 14 ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je dat vanuit België (of het buitenland) doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet en ga dan naar de NPO Start site.. Daar vind je ook de nieuwe afleveringen met Griekenland, Portugal en Kroatië (deze zijn in 2023 uitgezonden, maar staan op NPO Start / NPO Plus bij seizoen 14).

Spanje

Sandor en Diana zijn verknocht aan Cambrils, een gebied tussen Barcelona en Valencia. Er is geen massatoerisme, het is goed bereikbaar vanaf Nederland en het is er vrijwel altijd zonnig. Sandor heeft de half-Spaanse Diana kennis laten maken met deze plek, nadat hij er vroeger veelvuldig met de caravan kwam. Sinds de vader van Diana is overleden, is de droom concreter geworden. Zijn nalatenschap wordt ingezet ten behoeve van het budget: 350.000 euro. Dionne laat het stel drie potentiële huizen zien. Ondertussen neemt Carrie een kijkje in Tarragona. De stad was ooit het Barcelona van Spanje. Tussen de overblijfselen uit de Romeinse tijd ontdekt Carrie hoe ‘castellers’ worden gebouwd. Ook een bezoek aan Siurana staat op de planning; één van de mooiste dorpjes van Catalonië. 

Zweden

Småland ligt in het zuiden van Zweden. Daar zoeken Ellemiek en Robert een droomhuis, bij voorkeur in het merengebied rondom Ljungby. Hier kan Robert zich tegoed doen aan zijn liefde voor water en komt Ellemiek aan haar trekken in de ongerepte natuur. Het stel is nu drie jaar samen en wil voor het eerst investeren in een gezamenlijk huis. Bij hun zoektocht krijgen ze hulp van Carrie. Het beschikbare budget is 300.000 euro. Dionne is ook in Zweden en bezoekt de Nederlandse Roos. Zij had ooit dezelfde droom als Robert en Ellemiek en woont nu met haar gezin op een prachtige plek aan het water. Ook bezoekt Dionne een stad die er zonder Nederlanders misschien heel anders uit had gezien én ze trekt de sneeuwschoenen aan voor een bijzondere wandeltocht. 

Italië

Lunigiana is geen provincie, maar historisch grondgebied. In het oosten overlapt het met Toscane en aan de westkant raakt de regio een andere toeristische trekpleister: Cinque Terre. Ergens in dit gebied moet het droomhuis van Robert Jan en Peter staan. Samen met Dionne gaan ze op zoek. De wens voor dit droomhuis komt vooral vanuit Robert Jan. In zijn jeugd heeft hij vele vakanties gevierd in dit gebied én hij vermoedt er zelfs verwekt te zijn. Het budget van de mannen is 250.000 euro. Carrie bezoekt de Nederlandse Maartje. Zij runt een bed & breakfast en laat zien hoe je een zogenoemde Testaroli maakt. Ook neemt Maartje Carrie mee naar een lokaal wijnfestival in Bagnone; één van de mooiste dorpjes in het gebied. Tot slot staat een bezoekje aan Carrara op de planning, de marmerhoofdstad van de wereld.

Eerder schreven wij:

Foto: MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 juli 2023 /