Zeeman Confronteert: Stalkers seizoen 4 op RTL5 en Videoland

Zeeman Confronteert: Stalkers seizoen 4 is sinds dinsdag 23 mei wekelijks om 20.30 uur te kijken bij RTL5. Een dagje later komt de nieuwe aflevering op Videoland. Hier lees je alvast meer over de zaken uit het vierde seizoen.

Zeeman Confronteert: Stalkers

Spannende observaties, achtervolgingen en intensieve onderzoeken. In seizoen 4 van het RTL 5-programma Zeeman Confronteert Stalkers gaat Thijs Zeeman met zijn team weer de confrontatie aan met hardnekkige stalkers die hun slachtoffers geen moment rust gunnen. Auto’s die continue worden vernield, slachtoffers die achtervolgd worden en seksuele berichten die blijven binnenkomen.

Leestip: Eerste hulp bij stalking* – praktische tips voor slachtoffers, hulpverleners en politie.

Herhaling

Dat Zeeman Confronteert: Stalkers een zeer actueel programma is, ontdekten we dit seizoen, waarin er veel last minute verschuivingen waren en daardoor ook herhalingen op tv. Ook op dinsdag 4 juli wordt er een herhaling uitgezonden; dit is tevens de laatste week van het programma. Vanaf volgende week staan er herhalingen gepland van Kees van der Spek: Oplichters aangepakt.

Oude dag voor paarden…

Welke zaak er op dinsdag 27 juni 2023 in Zeeman Confronteert: Stalkers te zien is? Volgens de website van RTL gaat het om het verhaal van Rabia. Zij belooft aan de eigenaren van paarden dat ze voor een goede oude dag gaat zorgen. Maar in werkelijkheid verkoopt ze de dieren eigenlijk gewoon door aan een handelaar. De handelaar weet van niks en zo is een van de paarden bij een slachthuis terecht gekomen. Dat zorgt voor veel emoties bij de slachtoffers… Hoe stalking een rol speelt in dit verhaal, durf ik niet te zeggen. Maar dat zien we vanavond vast op tv… Al kun je dat dit seizoen ook niet met zekerheid stellen. Er zijn veel last minute verschuivingen bij Zeeman Confronteert Stalkers seizoen 4.

Slachtoffer is zelf stalker

Vlak voor de start van het nieuwe seizoen Zeeman Confronteert: Stalkers is er ook nieuws naar buiten gekomen over één van de zaken uit het vorige seizoen. Toen werd de redactie benaderd door Sanne – die Zeeman Confronteert Stalkers ‘Cato’ moet blijven noemen, omdat ze dat zo hebben afgesproken. . De alarmbellen gaan bij Thijs Zeeman en zijn redacteur al meteen af als ze de vrouw voor het eerst spreken. Ze werd niet gestalkt, zoals ze zelf aangaf; zij bleek haar eigen stalking in scene gezet te hebben. Het Openbaar Ministerie gaat haar nu vervolgen. Op dinsdag 20 juni 2023 staan ze in de aflevering stil bij deze zaak.

Onterecht in de gevangenis

Dit betekent dat de 55-jarige Berry de R. onterecht vast heeft gezeten voor stalkingspraktijken. Berry doet nu exclusief zijn kant van het verhaal. Een heftig verhaal, want hij kreeg namelijk eerder een celstraf van twaalf maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook moest hij een schadevergoeding betalen. Hij heeft altijd ontkend, maar wel in eerste instantie dus wel veroordeeld (hij heeft ook daadwerkelijk zijn straf uitgezeten). Dit doet dan weer denken aan de reeks Onterecht Vast met verhalen zoals dat van Vernond Rombley en De villamoord en De pompmoord. En aan de documentaire over Jaitsen Singh. Het verhaal van Berry zien we dus in de speciale aflevering van Zeeman Confronteert Stalkers op dinsdag 20 juni.

Kent Rubina haar stalker?

Rubina denkt zeker te weten wie haar stalker is: Mac, de man waarmee ze een korte tijd mee heeft gedatet. Ze heeft flink wat argumenten, maar zal dit ook echt haar stalker zijn? Dat zou uitgezonden worden in aflevering 4, op dinsdag 13 juni 2023, van Zeeman Confronteert: Stalkers. Die uitzending is alleen nooit op tv geweest. Hij heeft eventjes op Videoland gestaan, maar was er al snel weer af. Er is geen verklaring uitgebracht. Alleen is er gezegd dat er ‘door omstandigheden’ een herhaling uitgezonden moest worden en dus niet deze aflevering.

Gestalkt door eigen vader

Stalking is altijd heel heftig voor slachtoffers, maar wat als je stalker je bloedeigen vader is? Het overkomt de Friese Trudie en haar broer; zo zien we in aflevering 3 van Zeemand Confronteert: Stalkers seizoen 4. En ook haar moeder, haar vaders ex, wordt slachtoffer. De gewetenloze Gerben valt zijn voormalige gezin al acht jaar lang lastig. Thijs Zeeman en zijn team nemen deze bizarre en treurige zaak hoog op.

Beste vriendin stalker Ton

Thijs en zijn team schieten in de tweede aflevering de 53-jarige vrijgezelle Ton te hulp, die via Tinder denkt een droomvrouw ontmoet te hebben. Zij blijkt niet te bestaan en ontpopt zich ook nog eens tot een totaal geobsedeerde stalker. Het team begint een groot onderzoek naar deze mysterieuze stalker en dan blijkt de stalking uit een wel heel bijzondere hoek te komen. Het blijkt namelijk zijn ex en inmiddels beste vriendin Lonneke te zijn. De zaak van Ton is één van de langslopende onderzoeken van Zeeman Confronteert; het onderzoek duurde ruim anderhalf jaar.

Amanda

Thijs Zeeman zet alles op alles om dit te stoppen en de slachtoffers van stalking eindelijk weer hun leven terug te geven. In de eerste aflevering van van Zeeman Confronteert Stalkers seizoen 4 zien we Amanda. Zij komt via Instagram in contact met Sander. Wanneer ze na een aantal dates laat weten dat ze de klik niet voelt, laat Sander het er niet bij zitten. Hij gaat Amanda stalken, die daarna in een hel terecht komt.

Thijs Zeeman

Op VlaamsKijken schreven we al vaker over de programma’s van Thijs Zeeman, zoals Zeeman Confronteert. Daarnaast leerden we Thijs Zeeman natuurlijk beter kennen in het tweede seizoen van Special Forces VIPS.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 juli 2023 /