Zeeman Confronteert seizoen 2: ontdek meer over de zaken

Thijs Zeeman zag je recent nog op Videoland als deelnemer aan Special Forces VIPS seizoen 2. Vanaf vanavond – dinsdag 22 november – is hij daarnaast terug met Zeeman Confronteert seizoen 2. Ontdek in dit artikel meer over de zaken, die worden behandeld in het tweede seizoen.

Zeeman Confronteert seizoen 2

Thijs Zeeman is terug met een tweede seizoen van Zeeman Confronteert. In de eerste aflevering wordt meteen pijnlijk duidelijk waarom dit programma nog steeds zo noodzakelijk is. Een mega-manipulator maakt het leven van meerdere slachtoffers totaal kapot. Om te voorkomen dat hij nog meer levens ruïneert, gaat presentator en journalist Thijs Zeeman de confrontatie met hem aan.

Thijs Zeeman over daders

Na vorig seizoen tientallen slachtoffers geholpen te hebben, schiet Thijs Zeeman dit seizoen weer radeloze mensen te hulp: “Daders die hun misdaden kunnen plegen omdat ze erin geslaagd zijn eerst een sterke vriendschappelijke of intieme band met hun slachtoffers aan te gaan vind ik misschien wel het ergste soort. Willens en wetens hun slachtoffers hiermee niet alleen financieel, maar vaak ook mentaal kapot maken. Het zijn juist déze daders die ik in Zeeman Confronteert gráág met een bezoekje vereer.”

Leestip voor de liefhebbers: Achter de schermen bij oplichters in het buitenland.

Zaken Zeeman Confronteert

Naast de mega-manipulator uit de eerste aflevering gaat Thijs Zeeman in het tweede seizoen van Zeeman Confronteert onder meer de confrontatie aan met een persoon die op een slinkse manier vertrouwen weet te winnen bij zijn slachtoffers. De dader weet zo heel veel geld van de slachtoffers binnen te slepen en laat een spoor van vernieling achter. Dit leidt zelfs tot meerdere confrontaties.

Doorgewinterde oplichters

Daarnaast bevat Zeeman Confronteert seizoen 2 een zaak die klein lijkt te beginnen, maar zich ontvouwt tot een speurtocht naar een van de meest doorgewinterde oplichters die Zeeman en zijn team ooit meemaakten. De politie heeft hem nog niet kunnen vinden. Lukt het Thijs Zeeman wel? 

Zeeman Confronteert kijken

Zeeman Confronteert is vanaf dinsdag 22 november om 20.30 uur te kijken op RTL5. De afleveringen verschijnen daarnaast ook op Videoland. Daar kun je ook eerdere seizoenen terugkijken, zoals Thijs Zeeman Confronteert: Stalkers.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 november 2022 /