Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld; stem Huub Stapel

Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld is vanaf vanavond – zondag 2 juli – om 18.40 uur bij MAX op NPO2 te zien. De stem die je hoort is van acteur en presentator Huub Stapel. Ontdek hier alles over het programma en de mooiste rivieren ter wereld.

Mooiste rivieren ter wereld

In zes afleveringen worden zes rivierreizen gemaakt op heel diverse locaties ter wereld. We zien in Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld beelden van trips langs langs en over de rivier de Spey in Schotland, de Moezel in Duitsland, de Hudson in de Verenigde Staten, de Shannon in Ierland, de Po in Italië en de Niagara Rivier in Canada.

Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld

Er is geen beter perspectief op de wereld dan vanaf een boot op een rivier, terwijl deze zich zachtjes een weg baant door adembenemende landschappen. Elke rivier heeft prachtige kenmerkende landschappen en verhalen van mensen die aan de rivier wonen en werken. In Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld neemt Huub Stapel* de kijker mee op reis en voorziet de beelden van commentaar. Prachtige landschappen en bijzondere verhalen passeren de revue.

Huub Stapel

Huub Stapel kennen we natuurlijk allemaal als acteur, maar de laatste tijd heeft hij voor Omroep MAX ook tal van interessante programma’s gemaakt. Denk aan:

Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld kijken

Je kunt vanaf zondag 2 juli om 18.40 uur kijken naar Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld met het commentaar van Huub Stapel. De starttijd wisselt wekelijks, dus check dit vooraf goed. Hieronder staat het er per aflevering bij. Wil je dit programma terugkijken, dan kan dit via NPO Plus en NPO Start. Je kunt dit vanuit het buitenland doen met behulp van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

De Spey, Schotland

De reis start in de Cairngorms, een indrukwekkende bergketen in de oostelijke Hooglanden van Schotland. Hier wordt door twee rivierbiologen de zalmpopulatie onderzocht. De tocht gaat verder per kano, langs het atmosferische Loch Insh, waar zwemmers het koude ochtendwater trotseren. Vervolgens gaat de reis naar het Rothiemurchus-bos. Daar wordt duidelijk hoe de enorme dennen werden gekapt en stroomafwaarts werden getransporteerd met behulp van vierduizend jaar oude boten. De reis eindigt in Spey Bay, waar de rivier uitmondt in de Noordzee.

Aflevering 1 – De Spey, Schotland – zondag 2 juli, om 18.40 uur bij MAX op NPO 2

De Shannon Rivier, Ierland

De langste rivier van Ierland, de Shannon, staat op het programma. Vikingen, monniken en koningen hebben hun stempel gedrukt op deze belangrijke waterweg. De vaartocht gaat naar het meer Lough Ree met de eeuwenoude schatten van Holy Island. Een jonge binnenvaartliefhebber vertelt over hoe de familietraditie, het restaureren van historische binnenvaartschepen, wordt voortzet. De reis eindigt op het Loop Head Peninsula, waar de Shannon uitmondt in de beukende golven van de Atlantische Oceaan.

Aflevering 2 – De Shannon Rivier, Ierland.– zondag 9 juli, om 18.40 uur bij MAX op NPO 2

De Niagara Rivier, Canada & Verenigde Staten

De Niagara is een grensrivier tussen Canada en de Verenigde Staten en staat bekend om de wereldberoemde Niagara Falls: een unieke waterval die per jaar door meer dan 20 miljoen mensen wordt bezocht. De tocht gaat langs een adembenemende kloof, die in de laatste ijstijd in de rotsen is uitgehouwen, met kolossale rotsformaties, een hypnotiserende natuurlijke draaikolk en enkele van de snelste stroomversnellingen ter wereld. Het laatste deel van de reis gaat langs enkele van de meest pittoreske dorpen van Noord-Amerika.

Aflevering 3 – De Niagara Rivier, Canada en de VS– zondag 16 juli, om 18.45 uur bij MAX op NPO 2

De Moezel, Duitsland

In deze aflevering gaat de reis langs het Duitse deel van de Moezel. Vanwege de wijngaarden, de steile oevers en pittoreske dorpjes wordt de Moezel vaak beschouwd als de meest romantische rivier van Europa. De tocht begint in Trier, op een handelsschip zo lang als een voetbalveld. Vervolgens gaat de tocht verder op een replica van een Romeins wijnschip en wordt het beroemde middeleeuwse plein in Bernkastel-Kues bezocht. De laatste kilometers naar Koblenz worden afgelegd per speedboot en de reis eindigt bij de plek waar de Moezel overgaat in de Rijn.

Aflevering 4 – De Moezel, Duitsland – zondag 23 juli, om 18.20 uur bij MAX op NPO 2

De Hudson rivier, Verenigde Staten

Deze keer gaat de vaartocht langs de Hudson, door de verbluffend mooie landschappen van de staat New York. De reis begint in de Adirondack Mountains, waar de beboste hellingen bedekt zijn met bomen die schitterende kleuren hebben in de herfstzon. Vervolgens gaat de tocht langs verlaten mijnbouw- en houtkapsteden en de slagvelden van de Onafhankelijkheidsoorlog. Ook staat er een bezoek aan een pittoreske vuurtoren, het landgoed van de voormalige president Roosevelt in Hyde Park en de beroemde militaire academie in West Point op het programma. Het laatste deel van de reis leggen ze af op een gerestaureerd forenzenjacht uit de jaren 1920.

Aflevering 5 – De Hudson rivier, Verenigde Staten – zondag 30 juli, om 19.05 uur bij MAX op NPO 2

De Po, Italië

De reist in deze aflevering gaat langs De Po, in Italië. De tocht start in Piacenza en gaat via de grootste sluis van Italië naar Cremon. Deze stad staat bekend om het bouwen van violen. Er worden handgemaakte snaarinstrumenten gemaakt voor ’s werelds grootste muzikanten. Maar de Po staat ook bekend om het eten, zoals de ham die gerijpt wordt in vochtige kelders aan de rivier, de Arborio-rijst die wordt geïrrigeerd door zoetwaterkanalen en de roze oesters die worden gekweekt in de zoute lagune in de Delta. De reis eindigt in Chioggia, de thuisbasis van een van de grootste vismarkten aan de Adriatische Zee.

Aflevering 6 – De Po, Italië – zondag 6 augustus, om 18.20 uur bij MAX op NPO 2

The Niagara – © Saloon Media/Britespark films

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 juli 2023 /