Huizenjagers Buitenland: makelaars zoeken naar tweede verblijf

Huizenjagers buitenland is vanaf vanavond – maandag 26 juni 2023 – dagelijks in de herhaling te kijken bij Play4. Oorspronkelijk zag je dit programma in de zomer van 2021 op tv. De makelaars reizen met hun kandidaat-kopers naar Toscane, Costa Blanca, Silver Coast, Algarve, de Provence, Kreta en Tenerife. Van een gezellige bungalow met een zwembad tot een afgelegen woning in de bergen; het komt allemaal voorbij in het programma, waarbij we ook de regio en de lokale bezienswaardigheden ontdekken.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 29 augustus 2021; we hebben het bijgewerkt op maandag 26 juni 2023.

Tweede verblijf in het buitenland

Heel wat Belgen laten zich verleiden tot de aankoop van een tweede verblijf in het buitenland (dat zagen we ook al in Costa Belgica) en elke dag opnieuw overwegen andere landgenoten om hetzelfde te doen. Over de landsgrenzen heen liggen er immers heel wat parels van huizen voor het grijpen, maar hoe vind je die ideale vakantiewoning? De makelaars van dienst wonen stuk voor stuk in hun nieuwe moederland. Ze kennen de streken dus als hun broekzak en hun broekzak zit vol streken.

Huizenjagers Buitenland

In Huizenjagers Buitenland strijden elke week drie makelaars naar goede gewoonte om de gegeerde trofee. Zij zetten alles op alles om elke dag opnieuw een huis te verkopen aan de veeleisende kandidaat-kopers. Wie op het einde van de week het meeste punten weet te verzamelen, kroont zich tot winnaar. In de eerste uitzendweek trekken makelaars Giuliano, Nathanja en Vera naar het zonnige Italië.

Makelaars

  • Giuliano Carli is een rasechte Italiaan, maar jawel, hij spreekt ook Antwerps want daar werd hij geboren. Zijn verleden ligt in de modewereld en dat merk je aan deze flamboyante man. Hij was modefotograaf in Milaan. Nu werkt hij al 10 jaar voor het kantoor Remax. Zelf vindt hij dat hij op Tom Barman lijkt.
  • Nathanja van Beem heeft Nederlandse roots. Ze woont al 5 jaar in Italië. Samen met haar team heeft ze maar één doel: dromen realiseren van kopers uit de lage landen. De trofee is minder belangrijk, zolang ze maar kan verkopen.
  • Vera Creemers (uit Limburg) wil de trofee gerust op zak steken. Zij ontdekte in Italië 17 jaar geleden niet alleen haar geliefde maar ook de passie voor het vastgoed. Al moest ze wel wennen aan het rustige en minder gejaagde leven in dit prachtige land.

Deelnemers week 1 Huizenjagers Buitenland

  • Boezemvrienden: Frank en Dirk zijn boezemvrienden. Ze willen samen met hun vrouwen naar Italië verhuizen om er hun oude dag door te brengen. Omdat ze onafscheidelijk zijn zoeken ze naar een tweewoonst. De mannen trekken alleen op Italiaans avontuur al hebben de dames wel een checklist en een budget van 650.000 euro meegegeven.
  • Verliefd op Toscane: Emi is 82 jaar en gek op haar kleinzonen. Ze is ook verliefd op Toscane en daarom zoekt ze een vakantiehuisje waar ze samen met haar kleinzonen naartoe kan. Wat ze ook heel belangrijk vindt zijn mooie buren, en dan liefst van het mannelijk geslacht. Ze neemt goede vriendin Hilde mee op Italiaans avontuur. Haar budget is 200.000 euro.
  • Betaalbaar appartement: Vandaag zoeken we naar een vakantieverblijf voor Axel en Steven aan de Toscaanse kust. Hun zoektocht naar een betaalbaar appartement duurt al 2 jaar. Ze willen kost wat kost dichtbij hun favoriete stadje Fortei Di Marmi blijven, anders is het nu al een nogo. Niet makkelijk want de mondaine badplaats is een dure regio. Hun budget is 270.000 euro.
  • Bed & Breakfast: Vandaag zoeken we een B&B voor An en Jos in het wondermooie Toscane. Van kinds af aan droomden ze al van Italië en nu hopen ze er de rest van  hun dagen door te brengen. Het budget dat ze daarvoor over hebben is 700.000 euro.

Huizenjagers kijken

Op GoPlay kun je verschillende seizoenen van Huizenjagers terugkijken. Denk bijvoorbeeld aan het Huizenjagers seizoen 9. Wist je dat je met een VPN Verbinding – die je op België zet – ook in Nederland naar dit programma kunt kijken. 

Dit schreven we eerder over het programma:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 juni 2023 /