Kopen zonder kijken seizoen 5 met deze deelnemers (Blind Gekocht NL)

Kopen zonder kijken seizoen 5 is nu ook in België te kijken (en voor wie ‘m in Nederland heeft gemist: op Videoland). De show die Vlaamse kijkers kennen als Blind Gekocht NL is wel iets anders opgezet, dan de variant zoals we die op dit moment in België kunnen kijken. In Nederland zien we bij Kopen zonder kijken ook in seizoen 5 weer één stel, terwijl we bij Blind Gekocht meerdere deelnemers per aflevering volgen. Ontdek hier meer over Kopen zonder kijken en de deelnemers uit seizoen 5.

Bericht geplaatst op 16 mei 2022, maar bijgewerkt op zaterdag 17 juni, omdat Kopen zonder Kijken nu als Blind Gekocht NL bij Play4 te kijken is op zaterdagavond om 21.05 uur.

Kopen zonder kijken seizoen 5

Kopen zonder kijken is een woonprogramma waarin deelnemers de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen geven. Kortom: Blind Gekocht NL (seizoen 5) dus. De huizenmarkt is oververhit en voor veel mensen is het bijna onmogelijk om een woning naar hun zin te kunnen kopen. In een laatste poging om toch een huis te bemachtigen, geven de stellen presentator Martijn Krabbé en zijn team toestemming om een huis voor hen te zoeken, kopen en verbouwen. Een huis dat zij pas voor het eerst zien nadat de koopovereenkomst getekend is.

Blind Gekocht is in Nederland dan weer te kijken als Kopen Zonder Kijken België (de afleveringen staat op Videoland). Het nieuwste seizoen staat in België op GoPlay.

Dit schreven we eerder over de deelnemers aan Blind Gekocht NL seizoen 5:

Vera en Casper

Vera en Casper huren in het mooie centrum van Leiden. Vooral Vera vindt het moeilijk om de bruisende stad te verlaten. Ze hebben ook geen idee wat ze eigenlijk zoeken: jaren 30, nieuwbouw of toch een appartement? Ook weten ze niet waar het huis moet staan. Kortom: Vera en Casper kunnen de hulp van Martijn en zijn team goed gebruiken. We zien deze deelnemers in de eerste aflevering van Kopen zonder kijken seizoen 5.

Shannon en Cevar

Shannon en Cevar zijn beiden opgegroeid op het platteland, maar wonen nu samen in het centrum van Groningen in een klein, studentikoos huurappartement. Het is tijd voor een volwassen huis en weer terug naar de rust en ruimte. Het lukt het stel maar niet om het geschikte huis te vinden en de moed zinkt hen langzaam in de schoenen. Lukt het het team van Kopen zonder kijken wel in aflevering 2 van seizoen 5?

Robert-Jan en Maran

Robert-Jan en Maran wonen in een gezellige wijk in Utrecht, maar de huurlasten zijn hoog. Met het oog op de toekomst van zoontje Wolf zoeken zij nu iets anders. Het is tijd voor de volgende stap, want ruimte voor gezinsuitbreiding is er nu niet. Ze willen een kant-en-klaar huis, maar kunnen maar niets vinden in hun zoekgebied. Deze aflevering van Kopen zonder kijken aflevering 3 zorgt sowieso voor één moment, waarop je in de lach schiet. Makelaar Alex van Keulen maakt een flinke duik…

Volcmar en Marlies

Volcmar en Marlies vormen een samengesteld gezin met twee tweelingen en een 16-jarige dochter. Ze wonen nu in het koophuis van Marlies, waar ze twee slaapkamers en een zolder hebben. De vijf pubers snakken naar een eigen slaapkamer. Hiermee zijn zij officieel de nachtmerrie van menig makelaar… Zo zagen we ook al in Blind Gekocht seizoen 4, waarin een stel ook zoveel kamers zocht. Lukt het het team van Kopen Zonder Kijken wel om zo’n groot huis te vinden waar alle kinderen van Volcmar en Marlies hun eigen kamer hebben?

Bonne en Michiel

Bonne en Michiel wonen in Leeuwarden in het klein huisje van Bonne. En dat begint wat krap aan te voelen. Om een nieuwe start te maken in een groter huis in het centrum van Leeuwarden, hebben zij de hulp ingeroepen van Martijn Krabbé, Alex van Keulen, Bob Sikkes en Roos Reedijk. Gaat het ze lukken om hun wens uit te laten komen in dit beperkte zoekgebied?

Vera en Dyan

Vera en Dyan wonen op de vierde verdieping in een postzegel van 37 m2 in Amsterdam-Oost. Heel knus, al brengt het wel heel grote ongemakken met zich mee. Het allergrootste ongemak is dat ze zelf eigenlijk niet weten wat voor woning ze zoeken. Een moeilijke klus voor Alex, Bob, Roos en Martijn, maar zij gaan geen uitdaging uit de weg!

Jeroen en Carlijn

Jeroen en Carlijn wonen in een mooi koophuis in Utrecht aan een drukke straat. En dat laatste is meteen het grootste probleem. Het stel wil terug naar het veilige gevoel van vroeger. Dat lijkt een onmogelijk opgave in de huidige huizenmarkt. Martijn en zijn team van Kopen zonder Kijken NL zetten alles op alles om deze klus te klaren, maar de zoektocht duurt langer dan ooit.

Lotte en Rob

Lotte en Rob hebben elkaar leren kennen tijdens een reis in IJsland. Rob is snel daarna ingetrokken bij Lotte én haar huisgenoten in Den Bosch. Nu zoeken zij iets voor hen samen, alleen komen ze daar niet uit. Lotte wil namelijk in Den Bosch blijven en Rob wil liever naar de groenere dorpjes daaromheen. Aan het team van Kopen Zonder Kijken de schone taak om de knoop voor hen door te hakken (in volgens mij de laatste aflevering van het seizoen).

Verschil Kopen zonder kijken en Blind Gekocht

De opbouw van Kopen zonder kijken en Blind Gekocht is verschillend. Waar we in Kopen zonder kijken per aflevering één stel volgen, daar zien we bij Blind Gekocht diverse deelnemers per aflevering. Daarnaast is het budget volgens mij in Nederland ook nog nooit zo hoog geweest als in seizoen 4 van Blind Gekocht. De experts mochten maar liefst een miljoen uitgeven.

Team Kopen Zonder Kijken

Waar in België alle experts en de presentator erg betrokken zijn bij het hele proces, daar is vooral de rol van Roos Reedijk in Nederland wat kleiner. Kopen Zonder Kijken / Blind Gekocht NL wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé. Hij zet makelaar Alex van Keulen en bouwdeskundige Bob Sikkes aan het werk. Vervolgens zorgt Roos Reedijk voor de finishing touch met alle accessoires en dergelijke.

Blind Gekocht NL kijken

Verder blijft het natuurlijk een heerlijk programma om te kijken. In België kon je het vorige seizoen kijken als Blind Gekocht NL. Wie weet zendt Play5 later ook dit seizoen uit. In ieder geval kunnen de Nederlandse kijkers de aflevering steeds een weekje eerder kijken op Videoland. De afleveringen zijn op tv iedere maandag om 20.30 uur op RTL4 te kijken. Wist je dat het vorige seizoen van de Vlaamse variant ook op Videoland staat? Heb je geen Videoland en wil je de (nieuwe) afleveringen van het Vlaamse Blind Gekocht ook kijken, dan is dit dus mogelijk via Go Play. Vanuit België is dit sowieso mogelijk; woon je elders, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 juni 2023 /