Blow Up met Chantal Janzen, Martijn Krabbé en deze deelnemers

Chantal Janzen en Martijn Krabbé presenteren het nieuwe RTL4-programma Blow Up. In deze show – die vanaf vandaag (vrijdag 3 juni) om 20.00 uur te kijken is, nemen ballonartiesten het tegen elkaar op. Welke Blow Up deelnemers scoren met hun ontwerpen? Wie mag zich uiteindelijk de beste ballonartiest van Nederland noemen? De eerste aflevering van Blow Up is inmiddels ook via Videoland alvast te kijken.

Blow Up

Voor het eerst in de wereldwijde geschiedenis schitteren ballonartiesten in een entertainment-programma, waarbij ze heel Nederland wekelijks verrassen met prachtige, bijzondere kunstwerken. In deze kleurrijke familieshow gaan de Blow Up deelnemers de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel. De ontwerpen van de deelnemers gaan óneindig ver; ze creëren hele werelden, maken studiohoge dieren en toveren zelfs high fashion creaties uit ballonnen. Blow Up wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Martijn Krabbé (die iedere maandag op tv is met Kopen zonder kijken en daarvoor met laatste seizoen Uitstel van executie). Guido Verhoef – zelf internationaal ballon artiest – is het vaste jurylid.

Blow Up deelnemers

In de eerste aflevering maken we kennis met de zeven deelnemers aan Blow Up. Deze zeven horen bij de beste ballon artiesten van Nederland. Wie mag zich de beste van de kandidaten noemen en wordt de Blow Up winnaar? We ontdekken het de aankomende weken. De winnaar krijgt maar liefst 25.000 euro. We stellen hieronder de deelnemers aan Blow Up aan jullie voor. Dat zijn Frans Neijs, Pauline Biljard, Denise van Dooren, Lesly van Eldijk, Wallie de Groote, Jeroen van der Linden en Marjolein Wevers.

Jeroen van der Linden

Deelnemer Jeroen van der Linden valt meteen op als hij de studio van Blow Up binnenloopt, hij is namelijk visueel beperkt en ziet ontzettend weinig. Het maken van sculpturen is daardoor voor hem een extra grote uitdaging. Toch laat de 47-jarige sociale en humoristische Jeroen van der Linden uit Weesp zich hier niet door tegen houden. Naast zijn beroep als sportmasseur is hij zes jaar geleden in aanraking gekomen met de ballonnenwereld. Hij geeft zelfs workshops aan kids. Weet Jeroen van der Linden de andere deelnemers van Blow Up te verrassen?

Frans Neijs

De 65-jarige Frans Neijs is inmiddels ruim tien jaar actief als ballonartiest, waarbij hij vooral actief is bij bedrijfsfeesten. Hoe die liefde is ontstaan? Dat kwam door het krijgen van een klein zakje ballonnen voor een goochelact op een familiereünie. Daarna ging hij allerlei tutorials kijken, zodat hij ook zelf de balonnenkunst onder de knie kreeg. Frans Neijs is een sociale man met veel humor, die altijd klaar staat voor zijn familie en vrienden.

Pauline Biljard

Pauline Biljard (47) uit Valkenswaard is fulltime ballonartiest. Deze vrolijke, enthousiaste verschijning barst van de goede energie. Pauline Biljard werkte eerst in de kinderopvang. Daar ontstond haar liefde voor het entertainen van kids. Inmiddels maakt deze performer haar eigen kindervoorstellingen; niks is haar te gek.

Denise van Dooren

De 28-jarige Denise van Dooren uit Den Bosch is een relaxte, lieve vrouw met ontzettend veel passie voor ballonkunst. Negen jaar geleden – op haar negentiende – startte Denise van Dooren al haar eigen bedrijf. Ze vindt het als straattheaterartiest fantastisch om samen met andere bedrijven te bedenken hoe ze ballonkunst kan inzetten om mensen te enthousiasmeren.

Lesly van Eldijk

De 28-jarige Lesly van Eldijk uit Tilburg is al zeventien jaar actief in de ballonwereld. Op zijn elfde maakte hij er kennis mee. Inmiddels werkt hij fulltime als acteur, muscialster, goochelaar en ballon artiest; kortom Lesly van Eldijk is een geboren entertainer. Met zijn creaties van balonnen wil hij mensen verblijden en ontroeren. Lesly van Eldijk is perfectionistisch en heel kritisch op zijn kunstwerken.

Wallie de Groote

Wallie de Groote (49) is een nuchtere Zeeuw met veel humor. Als succesvol ballonnen artiest maakt hij al ruim 23 jaar ongekende sculpturen. Groot of klein; hij weet met zijn creaties te verbazen. Hij is verder goochelaar en werkt ook nog drie dagen per week in het speciaal onderwijs. Wallie de Groote draagt via workshops met veel plezier zijn kennis over.

Marjolein Wevers

De 58-jarige Marjolein Wevers volgde – zonder enige verwachting – een basiscursus ballonvouwen. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot een compleet eigen bedrijf. Marjolein Wevers – die oorspronkelijk uit Amsterdam komt – is professioneel ballonartiest en schittert regelmatig op verschillende evenementen, feesten en partijen. Daarnaast organiseert ze workshops en demonstraties en schildert ze ook in opdracht van klanten. In de uiteenlopende ballonopdracht kan Marjolein Wevers al haar energie en creativiteit kwijt.

Foto: RTL4 – William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 juni 2022 /