3 op Reis specials 2023: ontdek er alles over!

De aankomende weken kun je op zondagavond om 19.40 uur weer naar verschillende 3 op Reis specials kijken. Ontdek meer over reizen in post-corona Nederland, off-season naar Menorca gaan, Rewilding Portugal en interrailen. De eerste van de 3 op reis specials wordt vanavond – zondag 30 april – bij BNNVARA op NPO3 uitgezonden en gaat over Post-corona Nederland.

Wist je dat er van de beginjaren zelfs 3 op reis dvd’s* zijn?

Post-corona Nederland

Het ligt alweer even achter ons, maar de coronapandemie heeft ook een grote impact gehad op de reisindustrie. Met het sluiten van de grenzen herontdekten we de schoonheid van ons eigen land. Nienke bezoekt een aantal pioniers die het roer omgooiden om in te spelen op deze nieuwe behoefte: reizen in eigen land. De 3 op Reis – Special: Post-corona Nederland is te kijken op 30 april om 19.40 uur op NPO3.

Lees ook: 3 op reis met Vjèze Fur (Freddy Tratlehner): culinaire reis Italië.

Off-season reizen Menorca

Het is zo verleidelijk om een land in de meest gunstige periode van het jaar te bezoeken, toch heeft dat ook nadelen: het is duurder, drukker en minder authentiek. Om de voordelen van off-season reizen te ervaren, bezoekt Jennifer het Spaanse Menorca: een eiland dat vooral bekend is als zonovergoten strandbestemming, maar in de rustige wintermaanden juist haar ware zelf laat zien. Jennifer loopt een deel van de Cami de Cavalls: een 185 kilometer lange trail langs de kust van het eiland. De 3 op Reis – Special: Off-season reizen Menorca is te kijken op 7 mei om 19.40 uur op NPO3.

Jennifer ken je ook als actrice uit onder andere Deep Shit.

Rewilding Portugal

Wilde paarden die bosbranden helpen voorkomen, honden die schapen beschermen tegen wolven en wolven die ervoor zorgen dat gieren weer terugkeren waar ze horen: allemaal voorbeelden van rewilding. Dzifa bezoekt in Portugal een aantal van deze projecten die de natuur een handje helpen om de circle of life te herstellen. De 3 op Reis – Special: Rewilding Portugal is te kijken op 14 mei om 19.40 uur op NPO3.

Dzifa ken je ook van De grens van Onlyfans.

Interrailen

Interrailen is al ruim vijftig jaar een begrip onder reizigers in Europa. Met één treinkaartje kun je door 33 Europese landen reizen. Sahil zoekt uit hoe aantrekkelijk interrailen anno 2023 is. Hij pakt de trein in oostelijke richting naar München, Ljubljana en Zagreb. Je ziet deze 3 op Reis special over integralen op 21 mei om 19.40 uur op NPO3.

Sahil maakte recent indrukwekkende programma’s als Fight or Flight en Kraken doe je zo! (BNNVARA).

3 op Reis kijken

De afleveringen van 3 op Reis zijn daarnaast terug te kijken op NPO Start. Wil je vanuit het buitenland terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland kunt zetten. 

Foto: BNNVARA uit aflevering van Dzifa op de Camino.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 april 2023 /