Sahil Amar Aïssa kraakt woning in Kraken doe je zo! (BNNVARA)

Sahil Amar Aïssa volgt in het nieuwe online BNNVARA-programma Kraken doe je zo! krakersgroepen die in Nederland actief zijn. Door de huidige woningnood is kraken vaak het laatste redmiddel van jongeren die een woning zoeken; iets dat sinds 2009 verboden is door de anti-kraakwet. Ontdek hier meer over Kraken doe je zo! en Sahil Amar Aïssa.

Krapte op woningmarkt

Appartementen van ruim een miljoen, stijgende huurprijzen en krapte op de woningmarkt. Door de wooncrisis hebben steeds minder mensen een dak boven hun hoofd. En dat terwijl er zo’n 206.000 woningen, kantoren en winkels leeg staan. Dat zijn genoeg panden om de woningcrisis op te lossen. Maar zelfs nu de nood zo hoog is, blijven al die panden leeg. Wat als je zo’n gebouw kraakt, vraagt Sahil Amar Aïssa zich af in het online programma Kraken doe je zo!

Kraken doe je zo!

In ‘Kraken doe je zo!’ volgt Sahil Amar Aïssa krakersgroepen die actief zijn in Nederland. Wat beweegt ze? En welke risico’s brengt kraken met zich mee. De presentator – die we leerden kennen in Make Holland Great Again – haalt niet alleen informatie bij de krakers op, maar ook tips voor zijn eigen kraak. Want in deze serie gaat Sahil zelf proberen een pand te kraken. Komt hij een huis binnen?

Sahil Amar Aïssa

“Dit programma is een pro-actief pamflet tegen de huidige staat van de huizenmarkt. We laten mensen zien die het heft in eigen hand hebben genomen en een woonruimte voor zichzelf opeisen, omdat de regering te weinig heeft gedaan om dat op een legale manier mogelijk te maken. Boos zijn op krakers is nutteloos en symptoombestrijding; als je geen krakers wil, maak het dan mogelijk voor mensen om voor een normale prijs te wonen”, aldus Sahil Amar Aïssa, die je recent nog op tv zag met Poldermocro’s.

Sahil: van dakloos tot koopwoning

In de eerste aflevering zien we het huis van Sahil. Na jaren van onstabiele woonsituaties en zelfs korte dakloosheid, is het hem gelukt iets te kopen. Hij kan zich goed voorstellen dat de nood zo hoog bij mensen is dat ze gaan kraken. Maar dit is niet zonder risico’s. Sahil vraagt BIJ1-fractieleider Jazie Veldhuyzen wat de gevaren van kraken zijn en hoe het zit met de woningkrapte in Nederland. Ook maakt hij kennis met krakersgroep Vuur en Vlammen. Sahil Amar Aïssa krijgt een tour door de gekraakte woning en gaat mee met de kraak van een nieuw pand.  

Kraken doe je zo kijken

De eerste aflevering van Kraken doe je zo! is nu te kijken bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO 3. De tweede aflevering van deze zesdelige serie komt zondag om 12.00 uur online. 

Foto: BNNVARA

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 november 2022 /