Op kot Gent met Emmylou, Jordy, Madelon, Korneel, Shams en Seppe

Op kot Gent met Emmylou, Jordy, Madelon, Korneel, Shams en Seppe! Vanaf vanavond – vrijdag 10 september – maak je in Iedereen Beroemd (19.40 uur op Eén) kennis met deze zes studenten. Hier lees je al meer over hun achtergrond.

Op Kot Gent

Waar in het verleden studenten uit Leuven werden gevolgd, daar gaat nu dit zestal in Gent met de camera op pad. Vanaf september wonen ze samen in hetzelfde kot. De groep is een mix van eerstejaars en doorwinterde studenten, uit allerlei hoeken van Vlaanderen, in verschillende studierichtingen en met verschillende interesses. Maak hieronder kennis met Emmylou, Jordy, Madelon, Korneel, Shams en Seppe. Op Kot Gent is een rubriek van Iedereen Beroemd, die iedere vrijdag te kijken is.

Emmylou

Emmylou (18) start aan haar eerste jaar Journalistiek en als rasechte Gentse kent ze de stad als haar broekzak. Deze spring-in-’t-veld brengt altijd sfeer in de groep. In de zomer reist ze graag door Italië, en als ze nog vrije tijd over heeft kan je haar altijd terugvinden in een indoor skipiste.

Jordy

Jordy (23, Erpe-Mere) begint aan het laatste jaar van zijn studentenleven. Maar de pittige studies – hij doet 2e master Handelsingenieur: data analytics – staan zeker niet in de weg van een stevig feestje: work hard, play hard. En dat spelen mag je letterlijk nemen, want Jordy is een trotse gamer. Hij heeft een peperkoeken hartje dat zeer luid klopt voor zijn familie.

Korneel

Korneel (21) zie je al van ver aankomen in Gent wanneer hij met zijn elektrische fiets door de stad cruiset. De kans is groot dat de student uit Wilsele zijn fotocamera of tekengerief in de hand heeft, want als student 2e bachelor Crossmedia-ontwerp is hij zot van grafiek en fotografie. Op kot of op café, deze sfeermaker zal er altijd in slagen om het ijs te breken. Zijn jarenlange ervaring als scoutsleider zit daar zeker voor iets tussen.

Madelon

De 21-jarige Ieperse Madelon is gepassioneerd door Oost-Aziatische culturen en ze heeft van die passie dan ook haar studie gemaakt. Ze zit in de studienbanken van 1ste master Oosterse talen en culturen: China. In haar vrije tijd kan ze dagen door musea slenteren en uren naar modedocumentaires kijken. Kledij speelt een belangrijke rol in haar leven en ze heeft een heel duidelijk beeld van hoe ze voor de dag wil komen. 

Seppe

De junior van de bende heet Seppe (17) en komt uit Oudenaarde. Dit jaar start hij met zijn 1ste bachelor sociaal werk en gaat hij voor het eerst op kot. Het afgelopen jaar heeft Seppe quasi iedere streamingdienst volledig uitgekeken want hij is zot van films en musicals. Daar krijg je uiteraard honger van, maar met zijn zelfgemaakte brownies en tiramisu heeft hij de perfecte oplossing om een avondje bingewatching door te komen.

Shams

Shams is een 24-jarige enthousiaste dame uit Kessel-Lo. Ze heeft al een diploma Leerkracht lager onderwijs op zak. Maar dit jaar knoopt ze daar de 3e bachelor Modetechnologie aan vast. Met haar studie wil ze graag werk maken van een meer duurzame wereld. Een goede wandeling in de natuur kan haar helemaal doen ontspannen en ze is ook graag creatief bezig. Zelf kleren maken is voor haar een fluitje van een cent.

Volgorde op de foto in header: (bron: Eén)

  • Korneel – Madelon – Seppe
  • Emmylou – Jordy – Shams

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 september 2021 /