Bart Vandenbroek winnaar Big Brother 2023 (1e Vlaming die wint)

Bart Vandenbroek is de winnaar van Big Brother 2023. Daarna is Bart Vandenbroek de eerste Vlaming, die de nieuwe Big Brother wint. Hij gaat naar huis met een bedrag van 73.388 euro. Geraldine Kemper en Tatyana Beloy maakten dit gisteren (op 1 april) in de liveshow bekend.

Oud-Big Brother bewoonster Kelly van der Veer heeft haar eigen documentaire.

Big Brother 2023

Op 9 januari 2023 begon Big Brothers experiment opnieuw. Alles was dit seizoen anders: de bewoners speelden dit keer niet voor de groep, maar voor zichzelf. In totaal namen zestien bewoners hun intrek in het Big Brother-huis. Bart (BE), Jason (NL) en Jolien (BE) mochten zich de finalisten noemen van dit seizoen.

Bart winnaar Big Brother 2023

Er kan echter maar één winnaar zijn. In de finaleweek, met als bloedstollend hoogtepunt de live-ontknoping – gepresenteerd door Geraldine Kemper en Tatyana Beloy – heeft de kijker bepaald Bart Vandenbroek de winnaar is van het derde seizoen van Big Brother. Hij wint hiermee de prijzenpot van € 73.388,-. Wat hij daarmee gaat doen? Toen Bart Vandenbroek als deelnemer aan Big Brother 2023 werd voorgesteld vertelde hij dat hij het geld wil besteden aan een huis in Spanje.

Bart Vandenbroek

De 49-jarige Bart Vandenbroek uit Itegem is werkzaam als militair bij 11 GN BAT in Burcht. De duiker en paracommando ging al op zending naar Kosovo, Somalië, Libanon en in Afghanistan lag hij zes uur lang in een hinderlaag – zo lezen we in de Gazet Van Antwerpen. Toen hij vier maanden lang in Kosovo zat, was er geen internet. Er kon maar één keer per week gebeld worden. Dat dat betreft, is het verblijft in het Big Brother huis geen uitdaging voor hem. Dankzij zijn beroep bezit hij ook vaardigheden die andere bewoners niet zullen hebben. Hij wil heel graag weer een keer zonder telefoon, computer en andere technologie door het leven gaan. 

Bart uit Big Brother in Op De Man Af

Bart Vandenbroek zijn grote hobby is motorrijden, ook is hij trotse eigenaar van een 2 meter lange slang. Als hij zich aan iets of iemand irriteert zal je dat meteen merken. Hij zal twee keer wegkijken, maar de derde keer laat hij zeker van zich horen. “Klikt het niet, dan botst het wel.” Over één ding is hij heel duidelijk: “In het huis kan je niemand 100% vertrouwen, dat kan pas weer als het spel voorbij is.” Wist je dat je Bart Vandenbroek al eerder op tv zag? Hij gaf training aan Saartje Vandendriessche voor haar programma Op De Man Af.

Big Brother Nederland – België

De zestien bewoners van het Big Brother-huis waren (op volgorde van exit): Judy, Chelsea, Ilse, Danny, Jacqueline, Chayron, Rob, Chiara, Ias, Michelangelo, Ali, Lindsey, Charlotte, finalisten Jolien & Jason en winnaar Bart. We zagen de bewoners 86 dagen lang spellen spelen, de secret room bezoeken, de wall plunderen met hun coins, confrontaties aangaan, huilen, maar vooral: heel veel lol maken met elkaar.

Hoe het is om één van de Big Brother kandidaten te zijn? Wie kan dat beter beschrijven, dan één van de bewoners van het eerste uur, namelijk Sabine Wendel. Dat deed ze dan ook in het boek Big Sister.

Foto: Wesley de Wit

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 april 2023 /