Podcast Wielerclub Wattage (Sporza) & meer voor fans wielrennen

Liefhebbers van wielrennen, die graag een kijkje nemen achter de schermen bij het peloton, zitten dit voorjaar goed. Vanaf maart 2023 worden verschillende documentaires gelanceerd, veel wielerwedstrijden zijn live te volgen op tv én Sporza lanceert ook nog eens de nieuwe podcast Wielerclub Wattage. Ontdek hier alles over podcast Wielerclub Wattage en de nieuwe documentaires die je de aankomende tijd kunt verwachten.

Wielrennen op tv kijken

Het klassieke wielervoorjaar is vorig weekend met een knal begonnen. Drie mooie wedstrijden, drie straffe winnaars. En er is nog veel meer koers op komst. Van de Strade Bianche volgende zaterdag tot Luik-Bastenaken-Luik op zondag 23 april. Het is allemaal op tv te volgen. Lees: Wielrennen kijken op tv bij Sporza – agenda voorjaarsklassiekers.

Podcast Wielerclub Wattage

Maar dat betekent ook twee maanden koersplezier waar heel wat over te vertellen valt; dat doet Sporza met de nieuwe podcast Wielerclub Wattage. De wielerclub in kwestie is opgericht door Ruben Van Gucht en telt naast hemzelf drie vaste leden: Tom Boonen, Jan Bakelants en Dirk De Wolf. Drie vaten vol koersverhalen, drie ex-renners met een hart voor de koers en een eigenzinnige mening over hun sport. Negen weken lang duiken ze in de wieleractualiteit, blikken ze terug op de afgelopen koersen en kijken ze vooruit naar wat nog komen gaat. 

Ruben Van Gucht maakte ook Sport/vrouw.

Podcast Wielerclub Wattage op tv

De podcast is niet alleen te luisteren op de bekende kanalen; je kunt Wielerclub Wattage ook kijken (op tv). Daarnaast kun je de opnames live bijwonen. Iedere woensdag tot woensdag 26 april zijn er opnames in De Hoorn in Leuven. Via de Sporza website kun je aangeven dat je aanwezig wil zijn.

  • Podcast Wielerclub Wattage: elke donderdagavond om 6.00 uur op VRT MAX.
  • Kijk Podcast Wielerclub Wattage op tv: elke vrijdag in de vooravond én na de film.

Documentaires wielrennen

En zoals we in de intro al schreven: er is nog meer goed nieuws voor fans van de wielersport. Zo komen er deze maand drie documentaires over profploegen op Prime Video. En Canvas heeft de zesdelige documentaire Patrick Lefevere, Godfather van de koers gemaakt. Blijf ons volgen via onderstaande social media, zodat je meer over de programma’s leest als het zover is. Natuurlijk werken we dit artikel dan ook bij, zodat je op de linkjes kunt klikken naar meer informatie over de documentaires.

  • All in: Team Jumbo – Visma > nu te kijken op Prime Video én wat mij betreft een absolute aanrader (Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video.)
  • Patrick Lefevere. Godfather van de koers (vanaf 8 maart op Canvas en VRT MAX)
  • La Course > documentaire over vrouwenteam SD Worx (13 maart Prime Video)
  • Wolfpack > documentaire over team Quick-Step Alpha Vinyl met o.a. Remco Evenepoel (18 maart Prime Video)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 maart 2023 /