Nieuw seizoen Verborgen verleden (2023) met deze deelnemers…

De NTR duikt al sinds 2010 in de familiegeschiedenis van bekende Nederlanders met het programma Verborgen Verleden. Je kunt sinds zaterdag 18 februari (tot en met 8 april) wekelijks om 20.40 uur op NPO2 kijken naar nieuwe afleveringen of te wel naar seizoen 16. Ontdek hier alles over nieuw seizoen Verborgen Verleden en de deelnemers, die in 2023 langskomen in de uitzending.

Verborgen Verleden (2023)

In 2023 zijn acht nieuwe afleveringen te zien van Verborgen verleden. In dit programma van de NTR, dat sinds 2010 op televisie is, gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Wie waren hun voorouders en wat deden ze? Om daar achter te komen, moeten de hoofdpersonen op reis. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Ontdek alles over Verborgen Verleden seizoen 16 en de deelnemers.

Verborgen verleden 2023 deelnemers

Het nieuw seizoen van Verborgen Verleden start in 2023 met de gebroeders Anker. De andere Verborgen verleden 2023 deelnemers zijn Carice van Houten, Lilianne Ploumen, Daan Schuurmans, Dione de Graaff, Joep van Deudekom, Joke Bruijs en Edson da Graça. Lees hieronder meer over de afleveringen van Verborgen verleden seizoen 16.

Deelnemers Verborgen verleden 2023

De deelnemers aan Verborgen verleden 2023 ken je van… We zetten het kort op een rijtje, inclusief wanneer je hun aflevering kunt kijken. Lees je verder, dan kom je alvast meer over de bekende Nederlanders en hun familiegeschiedenis te weten.

  • 18 februari: De gebroeders Hans en Wim Anker
  • 25 februari: Carice van Houten zag je bijvoorbeeld in Instinct en (de aanrader) Red Light.
  • 4 maart: Lilianne Ploumen was te zien in Ingelijst.
  • 11 maart: Daan Schuurmans is niet alleen acteur en presentator, maar ook producent van onder andere Faithfully Yours.
  • 18 maart: Dione de Graaff
  • 25 maart: Joep van Deudekom ken je bijvoorbeeld van Wie denk je wel dat je bent.
  • 1 april: Joke Bruijs verrast in DNA Singers.
  • 8 april: Edson da Graça zag je recent op tv als presentator van The Floor en Tough as Nails.

Hans en Wim Anker

Voor het eerst bij Verborgen verleden gaan in seizoen 16 twee mensen op zoek naar hun familiegeschiedenis. Dat zijn de tweelingbroers en advocaten Hans en Wim Anker. In Verborgen verleden gaan ze op zoek naar het verhaal rondom de zelfdoding van hun opa en stuiten op onbekende details. Wat volgt is een reis naar het verleden van zeevaarders, slavenkassen en een koninklijke tragedie. Het is een bewogen reis vol verdriet, avontuur én, natuurlijk, het recht.  

Carice van Houten

Actrice Carice van Houten gaat op een emotionele reis in haar Verborgen verleden. Ze is geboeid door de Schotse wortels van haar vader en oma. In Edinburgh hoopt ze antwoord te vinden op een prangende vraag: wie was de mysterieuze oma van haar oma? Welk lot heeft haar gevormd? En, vraagt Carice zich af, in hoeverre werken voorouderlijke trauma’s eigenlijk door in het heden?

Lilianne Ploumen

“Je bent niet meer, maar ook zeker niet minder dan een ander”, zei de moeder van voormalig PVDA-leider en dochter van de melkboer, Lilianne Ploumen, altijd. Op haar reis in de familiegeschiedenis ontmoet Lilianne onafhankelijke, hardwerkende vrouwen. Ze beseft eens te meer hoe sterk zij en haar voorouders verbonden zijn met het Limburgse landschap en de Limburgse ziel. Maar wie is toch die wereldberoemde Europese voorvader van Lilianne, die net als zij Limburgs sprak?

Daan Schuurmans

Acteur en verteller van het geschiedenisprogramma Het verhaal van Nederland, Daan Schuurmans, duikt nu in zijn eigen verleden. Daan is vooral benieuwd naar de moeder van zijn vader, zijn oma Maria, die hij nooit heeft gekend. Daarna voert de familiegeschiedenis Daan Schuurmans verder naar het Rotterdam van de oorlogsjaren en een stel reislustige avonturiers.

Wist je dat je in België nu kunt kijken naar Het verhaal van Vlaanderen met Tom Waes?

Dione de Graaff

Sportpresentator Dione de Graaff groeide op in een klein gezin met haar vader en moeder. Tot haar blijde verrassing ontdekt ze een veelzijdige geschiedenis en een grote familie met een heuse patriot en een schrijver. Op een reis die haar voert van het platteland van Drenthe naar Terschelling en het hart van de wielerwedstrijden: België.

Joep van Deudekom

“Mijn vader is een foto”, zingt cabaretier en presentator Joep van Deudekom. Zijn vader stierf toen Joep 6 was en hij wil heel graag de foto verder inkleuren. Wat deed deze kruidenierszoon in Indië en hoe zagen zijn dagen eruit? Joeps ondernemende voorouders reisden tot ver over de grenzen.

Joke Bruijs

Actrice en zangeres Joke Bruijs duikt in haar Verborgen verleden. De schrille armoe die Joke zelf heeft gekend was ook haar voorouders niet vreemd. Joke hoort over de tragische lotgevallen van haar voorouders, die zich echter wel altijd, ook op het slagveld, staande wisten te houden en door wisten te zetten. En gelukkig is er natuurlijk altijd de troost van de muziek.

Edson da Graça

Presentator en komiek Edson da Graça gaat op zoek naar zijn Verborgen verleden. Hij reist af naar Kaapverdië, waar zijn wortels liggen. Zijn vader was een buitenechtelijk kind, maar wie was dan diens vader? Lukt het Edson zijn opa te vinden en de lang verloren familie? En in hoeverre is de woelige geschiedenis van Kaapverdië – van slavernij, handel en migratie – verbonden met Edsons eigen familiegeschiedenis?

Verborgen verleden afleveringen kijken

Verborgen verleden is te kijken op zaterdagavond om 20.40 uur op NPO2; de aflevering komen daarnaast op NPO Start. Er zijn daarnaast nog een aantal afleveringen uit het archief te kijken via NPO Plus. NPO Start is ook vanuit het buitenland te kijken via een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 februari 2023 /