Camille Dhont in Het Huis (2022) met Eric Goens

Camille Dhont is de derde gast in Het Huis (2022). De 21-jarige zangeres en actrice is de jongste gast ooit. Camille Dhont geeft in deze muzikale aflevering 24 uur lang het beste van zichzelf. Ze mag dan pas 21 jaar oud zijn; het leven van Camille Dhont verliep niet zonder slag of stoot. Maar ze gaf nooit op.

Camille Dhont in Het Huis

In Wevelgem, in het diepe West-Vlaanderen, pikt Eric Camille Dhont op in de voormalige winkel van haar mama. Als ze de deur opendoet, schrikt Eric Goens. “Wat is dat hier allemaal? Is dit de opslagruimte van NV Camille?”, zegt hij verbouwereerd. De winkel is een heuse schatkamer boordevol fanitems geworden.

Wisten jullie dat Camille haar eigen telenovelle krijgt?

Camille Dhont: 101 optredens

Tijd om de stockageruimte op te ruimen was er niet, want de agenda van Camille Dhont zat deze zomer bomvol met maar liefst 101 optredens. Ze is dan ook des te gelukkiger dat ze eens een dagje kan ontspannen in Het huis. “Ik ga de hele dag in uw zwembad liggen”, lacht ze. En dat zal ze ook doen, want op de warmste dag van het jaar is dat dé beste oplossing om af te koelen.

Heb je de documentaire van Camille al gezien?

Afwijzingen voor Camille

Op de tonen van A Million Dreams van P!nk komt Camille Dhont aan in Het huis. Een lied met een speciale betekenis voor haar. Ze bracht het nummer drie jaar geleden op de begrafenis van Arne, een van haar beste vrienden. Toch gaat het lied ook een beetje over Camille Dhont zelf. ‘A million dreams are keeping me awake’, zingt P!nk. Kleine CAMILLE wou namelijk niets anders dan zangeres worden. “Het was nooit een droom om bekend te worden. Het was een droom om te zingen. Als kind heb ik zo vaak gehuild omdat ik het zo graag wou”, zegt ze. “Ik ben nu wel heel dankbaar. Als je zo vaak nee hebt gehoord, ben je des te dankbaarder voor de kansen die je krijgt.”

The Voice Kids

Want het succes is niet vanzelf gekomen, Camille Dhont werd meerdere malen afgekeurd. Tot tweemaal toe werd ze afgewezen bij Junior Eurosong, geen enkele stoel draaide bij The Voice Kids en bij #LikeMe belandde ze eerst op de reservebank. Het liep vaak fout af, maar ze bleef proberen en plots lukte het toch.

#LikeMe seizoen 4 met Camille komt er ook aan!

Coma

Elk huisje heeft zijn kruisje. Ook dat van een piepjonge popgodin dus. Tijdens het middagmaal gaat Camille Dhont dieper in op de beproevingen in haar leven. “Toen ik 12 jaar was, moest ik het huishouden doen. Mama heeft vele operaties ondergaan na een whiplash en had overal pijn. Papa moest werken dus ik moest mama wassen, boodschappen doen en koken.” Drie jaar geleden belandt mama Isabelle bovendien in een coma na een hersenbloeding. “Ik was altijd chill en stelde iedereen altijd gerust. Maar toen ik het ziekenhuis verliet, kon ik me niet meer sterk houden”, vertelt een geëmotioneerde Camille Dhont.

Carrière Camille Dhont

Camilles carrière schiet omhoog als een komeet op het moment dat haar mama doodziek is en een van haar beste vrienden overlijdt. Toch merkt niemand er iets van. “Optreden was wat ik nodig had”, legt ze uit in de kinderkamer. “Dat is wat ik het liefste deed en waar ik als kind altijd al gelukkig van werd.”

Optreden 102

En aangezien ze niets liever doet, organiseert Eric optreden nummer 102 van de zomer voor Camille Dhont. Bij zonsondergang onder de boomhut beleven tientallen kinderen de avond van hun leven. Ze brengt de ene hit na de andere en verovert alle kinderharten.

Verrassingsgast

Welke deal sluit Camille Dhont met haar verrassingsgast? Waar ontstaan al haar liedjes en ideeën? Wat was haar allereerste nummer ooit? En welke immense verrassing staat haar te wachten in de kinderkamer?

Ontdek hier alle gasten uit Het Huis 2022, seizoen 8.

Het Huis kijken

Het Huis is iedere maandagavond – vanaf maandag 12 december – om 20.40 uur te kijken op Eén. Wil je de afleveringen terug kijken, dan kan dit via VRT MAX. Daarnaast kun je ooit Het Huis seizoen 7 terug kijken. Wil je vanuit Nederland de afleveringen terug kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding en zet de server op België, voordat je naar de VRT MAX site gaat.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 december 2022 /