De Tijdloze (Countdown) op radio, tv én live in Kortrijk

De Tijdloze Countdown is vandaag – maandag 19 december – van start gegaan op de digitale radiozender De Tijdloze. Vanaf maandag 26 december telt Studio Brussel mee af. Ze zijn tevens een week lang live te horen vanuit muziekstad Kortrijk. Ook Canvas is er die week bij. Tijd om de volledige programmering van De Tijdloze (Countdown) op een rijtje te zetten, zodat je dit jaar niets mist.

De Tijdloze Countdown

Op oudjaar hoor je tijdens de Tijdloze 100 de beste songs aller tijden op Studio Brussel. Voor het zover is tellen we 12 dagen lang af met De Tijdloze Countdown. De presentatoren worden bijgestaan door gastpresentatoren zoals Bart Cannaerts, Amelie Albrecht, Fatma Taspinar, Merol, Selah Sue, Frank Vanderlinden, Thibault Christiaensen, Joris Hessels, Tine Embrechts, Joke Emmers, Willliam Boeva, Elodie Ouedraogo, Riadh Bahri, Jeroen Perceval en Dominique Persoone.

Luister naar De Tijdloze Countdown vanaf vandaag tot en met vrijdag 30 december 19.00 uur op De Tijdloze. Deze digitale radiozender is te beluisteren via VRT MAX en DAB+. Vanaf maandag 26 december hoor je de eindejaarslijst ook op Studio Brussel. Daarover lees je verderop in dit artikel meer.

VRT MAX (het voormalige VRT NU) in Nederland luisteren / kijken, doe je zo.

De Tijdloze kijken op Canvas

Van maandag 26 december tot en met vrijdag 30 december kun je om 20.30 uur op Canvas en VRT MAX kijken naar De Tijdloze. Vijf dagen na elkaar gaat Michèle Cuvelier op zoek naar straffe verhalen, onverwachte verbanden en verrassende details die schuilgaan achter de songs uit de lijst. Dit doet ze samen met Bent Van Looy, Lara Chedraoui en Lennert Coorevits. Daarnaast mogen tal van muzikale gasten natuurlijk ook niet ontbreken. De uitzendingen vinden plaats vanuit De Budafabriek in Kortrijk.

Bent Van Looy en Lennert Coorevits

Bent Van Looy stelt zijn kennis geheel ten dienste van Michèle Cuvelier en duikt met haar in De Tijdloze, op zoek naar de bijzondere bomen in het bos. Compact Disk Dummy Lennert Coorevits gaat met een beperkt instrumentarium op zoek naar de rode draad doorheen Tijdloze nummers over genres en decennia heen. En vooral: hoe kan hij die zelf aanwenden om ze nóg tijdlozer te maken?   

Lara Chedraoui

Frontzangeres Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers (en hoofdrolspeelster in Lost Luggage) trekt in elke aflevering voor een boeiende reportage naar New York. Ze volgt het spoor van Bruce Springsteen tot in New Jersey, gaat in Chelsea Hotel op zoek naar de geest van z’n beroemdste muzikale bewoners, herdenkt de 25-jarige dood van hiphop-legende Notorious B.I.G., gaat op zoek naar de erfenis van muziekclub CBGB, the undisputed birthplace of punk en haalt samen met avant garde-icoon Laurie Anderson herinneringen op aan haar overleden echtgenoot en New Yorker par excellence, Lou Reed. 

Michèle Cuvelier

Michèle Cuvelier praat daarnaast met onder meer Alex Callier, Tijs Vanneste, MEROL, Sylvie Kreusch en DAAN over hun band met De Tijdloze. Een panel van muzikale toppers laat zich gewillig onderwerpen aan een spervuur van vragen over De Tijdloze: Kris Wauters (Clouseau), Thibault Christiaensen (Equal Idiots en BV Darts seizoen 1), Mauro, Willy Organ, Glints, Tsar B, Naima Joris, Stefanie Mannaerts (Brutus) en Miss Angel. Wat is hun top 3? Bij welke Tijdloze band hadden ze graag gespeeld? En welk Tijdloos nummer ontroert hen?

De Tijdloze Countdown op Canvas

Aan de hand van een reeks videoclips telt Canvas bovendien mee af met De Tijdloze Countdown van Studio Brussel tot en met #101 en last but not least: elke aflevering wordt afgesloten met een quiz. Niet om ‘de slimste artiest’ te verkiezen maar als schitterend excuus om de kijker met een paar heel fijne weetjes de avond in te sturen.

De Tijdloze 100

De laatste dag van het jaar wordt muzikaal de mooiste. Op oudejaarsdag hoor je traditiegetrouw De Tijdloze 100. Dit jaar gidsen Roos Van Acker en Stijn Van de Voorde iedereen samen door de 100 beste songs aller tijden. Je luistert deze laatste honderd nummers op 31 december tussen 10.00 en 20.00 uur. Dit kan op Studio Brussel en via de StuBru-app.

Kortrijk

De stad Kortrijk verwelkomt Studio Brussel in het stadspark ’t Plein, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december. Wie de dansbenen even wil losgooien na een dagje werken (of shoppen), is vanaf 17.00 uur welkom op De Tijdloze Dansant, ook in het stadspark. Wat je kunt verwachten? Sfeer en gezelligheid. Foodtrucks en een lokaal café zorgen voor het nodige eten en drinken, zodat jij niks te kort komt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2022 /