Documentaire Rasti Rostelli (Roland van den Berg) op Videoland

Meester hypnotiseur Rasti Rostelli (Roland van den Berg) is terug van weggeweest met een documentaire op Videoland. De tweedelige Videoland Original Rasti Rostelli: The Show Must Go On kun je vanaf vandaag – woensdag 30 november – op Videoland kijken.

Documentaire Rasti Rostelli

‘Mijn wil is ook jouw wil, als ik in je ogen blaas ben je wakker, focus alleen nog maar op mijn stem…’ Met deze woorden wist Rasti Rostelli – die eigenlijk Roland van den Berg heet – meer dan zestigduizend mensen onder hypnose te brengen. Hij groeide in de jaren ’90, met zijn opvallende kapsel, diepe stem en spraakmakende acts uit tot Europa’s beroemdste hypnotiseur.

Rasti Rostelli, Dutroux, An en Eefje

Toch verloopt zijn carrière niet voorspoedig en krijgt hij veel kritiek te verduren. Zo zou hij mensen voor gek zetten en zouden de shows niet zonder gevaar zijn. Als in 1995 de twee Belgische meisjes An en Eefje spoorloos verdwijnen na een bezoek aan zijn hypnoseshow, wijzen vingers ten onrechte naar Rasti Rostelli terwijl Dutroux natuurlijk de dader is. Het is een gebeurtenis die hem jarenlang achtervolgt. Toch werkt hij hard aan grote comeback en gaat samen met opvolger Menno Bandini, weer het podium op.

Documentaire Rasti Rostelli

In het tweeluik Rasti Rostelli: The Show Must Go On vertellen onder meer Hans Klok, Brutale meiden Tatum en Jennifer, Fajah Lourens maar ook oud-deelnemers aan de hypnose show over hun eigen ervaringen met de meesterhypnotiseur. De beroemdste hypnotiseur van Europa liet in duizenden shows met spraakmakende acts zijn publiek in totale verbijstering achter. Citroenen die met schil en al gegeten werden, alsof het zoete perziken waren. Getrouwde vrouwen die plotsklaps verliefd raakten op de hypnotiseur en op het podium om hem ‘ vochten’. Met zijn hypnose kreeg Rasti Rostelli alles voor elkaar.

Rasta Rostelli 2022

Maar zoals elke ‘hoge boom’ kreeg ook Rasti Rostelli in zijn carrière te maken met kritiek: het was plat vermaak en er werden vraagtekens gezet bij de handelwijze van de hypnotiseur. Normaal gesproken praat Roland van den Berg – zoals Rasta Rostelli eigenlijk heet – principieel weinig over zijn privéleven. Het zou de magie wegnemen rond zijn persoon. In 2022 geeft Rasta Rostelli in deze documentaire tóch een exclusief inkijkje.

Manon Hoornstra

Regisseur Manon Hoornstra: “Rasti Rostelli is één van de bekendste, maar ook meest mysterieuze artiesten uit mijn jeugd. Zijn comeback was voor ons de perfecte aanleiding om hem in de aanloop daarnaartoe te gaan volgen en hem zijn boeiende levensverhaal te laten vertellen.”

Roland van den Berg

Roland van den Berg: “Ik ervaar de documentaire als een eerbetoon aan mijn 40-jarige carrière, het laat alle hoogtepunten zien maar ook mijn dieptepunten. Hypnose is krachtig en je kan er veel mee bereiken. Heel veel mensen geloven niet in hypnose of vinden het eng. Ik hoop dat ik dit vooroordeel weg kan nemen.”

Documentaire Rasta Rostelli kijken

De documentaire Rasti Rostelli: The Show Must Go On is geregisseerd door Manon Hoornstra en geproduceerd door Concept Street. Je kunt de tweedelige documentaire nu exclusief kijken bij Videoland. De afgelopen tijd kon je al naar diverse persoonlijke documentaires kijken bij Videoland, bijvoorbeeld over voetballer Daley Blind en Loiza Lamers.

Wil je deze documentaire en dus Videoland in België kijken? Klik op de link en je ontdekt of dit mogelijk is.

Foto Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 november 2022 /