Documentaire over leven Daley Blind (Ajax) na zijn hartstilstand

Voetballer Daley Blind (Ajax) behoort tot de WK-selectie van Louis van Gaal. Op maandag 21 november staat de eerste wedstrijd van Oranje op de planning. Het Nederlands voetbalelftal speelt dan tegen Senegal. Dat Daley Blind erbij is, is bijzonder. De voetballer kreeg in 2019 namelijk zijn eerste hartstilstand. Voor de Videoland documentaire Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan is hij maar liefst anderhalf jaar gevolgd.

Hartstilstand Daley Blind

Daley Blind zijn voetbalcarrière kent vele hoogtepunten. Iedere carrière kent ook een aantal dieptepunten, waar voor Daley zijn eerste hartstilstand in 2019 zijn zwaarste dieptepunt is. In de tweedelige Videoland documentaire Nooit Meer Stilstaan wordt de voetballer van Ajax en Oranje gevolgd. De camera’s zijn er maar liefst anderhalf jaar lang bij.

Documentaire Daley Blind

Daley Blind stelt zich – na het laatste incident met zijn hart – open en kwetsbaar op en deel zijn zorgen en onzekerheden. Hoe ga je hier als topsporter mentaal mee om en hoe kom je een klap als deze weer te boven? Naast de situatie rondom zijn hart komen onder meer ook zijn rijke carrière, waaronder de pieken en dalen bij Ajax, zijn tijd bij Manchester en Groningen en zijn tijd bij Oranje onder leiding van zijn vader aan bod.

Wist je dat de voetballer van Ajax en Oranje zelfs zijn eigen kledinglijn heeft?

Documentaire Nooit Meer Stilstaan

Normaal gesproken blijft de voetballer van Ajax en het Nederlands elftal liever op de achtergrond, maar met de documentaire Nooit Meer Stilstaan wil hij graag zijn verhaal delen: “Ik heb lang gewacht met het delen van mijn verhaal en had ook niet altijd de behoefte om dat te doen. Tot ik benaderd werd voor deze docu en erkende dat ik een mooie carrière heb met een bijzondere gebeurtenis. Ik kijk trots naar mijn nog steeds lopende carrière en hoop dat ik met mijn verhaal mensen kan inspireren.”

Daley Blind

Daley Blind is inmiddels een vaste waarde in het Nederlands voetbal. In de documentaire Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan vertelt hij over de druk die hij heeft ervaren bij het zijn van de zoon van en de druk van de fans. Naast Daley komen onder meer zijn ouders Danny en Yvon, vrouw Candy-Rae, zussen Frenkie en Zola, Louis van Gaal (die ook zijn eigen documentaire heeft), Erik ten Hag, Frank de Boer en Christian Eriksen aan het woord. Christian Eriksen heeft zelf tijdens het EK in 2021 een hartstilstand gehad en heeft veel steun ervaren van de Nederlandse voetballer in zijn herstel. 

Pamela Sturhoofd

Pamela Sturhoofd heeft deze documentaire geregisseerd. Het is een productie van Lusus voor Videoland. Pamela Sturhoofd maakte eerder De Kinderen van Truus en Van het één, kwam het ander.

Documentaires over voetbal

Voetbal-documentaires zijn op Videoland niet nieuw; eerder kon je bijvoorbeeld ook al kijken naar de reeks rondom Ronald Koeman. Ben je een liefhebber van documentaires over sport en in het bijzonder voetbal; kijk dan ook naar deze recente Vlaamse documentaire reeksen: Allez l’Union, FC United City Pirates en Kampioenenjaar.

Foto: RTL / Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 november 2022 /