Laatste aflevering Latem Leven – volgt seizoen twee?

In de laatste aflevering van de realityreeks Latem Leven blikken alle bewoners uit dit seizoen terug op het afgelopen jaar maar kijken ze ook vooruit en spreken hun dromen uit. Te zien op dinsdag 12 januari om 21.35 uur bij VTM 2.

Update 22 november 2022: het tweede seizoen van Latem Leven gaat vandaag van start.

Oscar van den Boogaard

Schrijver Oscar van den Boogaard droomt van een huis aan de Middellandse zee met een trapje naar het water. Vandaag gaat een andere droom van hem in vervulling: in Sint-Martens-Latem zijn op heel wat plaatsen spreuken van bekende schrijvers vereeuwigd. Ook Oscar van den Boogaard kreeg die kans en zijn poëtische tekst wordt vandaag onthuld in aanwezigheid van onder meer Valerie De Booser, de Boxy-broers, en Virginie Morobé en haar man David.

Snelstappers

Oscar is heel trots: “Het is maar iets kleins, maar het is wel voor altijd.” De Gentse hiphop-band Snelstappers die de muziek van de begingeneriek componeerde, is ook van de partij en brengt het nummer live voor de aanwezigen.

Maxence Sys en Astrid Parret

Restaurantuitbaters Maxence Sys en Astrid Parret hebben uitzonderlijk een dagje vrij en willen daar ten volle van genieten aan de oevers van de Leie. Het koppel runt drie succesvolle restaurants en toch twijfelt Maxence aan zijn horecadroom. Hij is soms jaloers op het leven van niet-horecamensen en zou ’s avonds op een normaal uur willen thuiskomen en een normaal gezinsleven leiden. Maar hij beseft ook dat hij zijn huidig succes nu eerst verder moet uitbouwen. 

Zo heeft Maxence Sys net het boek Mediterranneo geschreven.

Valerie De Booser

Valerie De Booser laat alvast een droom van haar dochter Zita in vervulling gaan. Nu ze 16 is, krijgt Zita (de dochter van Valerie en Koen Wauters) extra gaatjes in haar oren. Na een turbulent jaar blikt Valerie terug en probeert ze veel meer te genieten van kleine dingen. “Ik heb mijn les geleerd. Als je lichaam begint te reageren op je druk leven, dan besef je plots ‘Dit gaat niet meer’.”

Patrick Goossens

Toen de extravagante zakenman Patrick Goossens 16 jaar was, droomde hij ervan om de wereld te zien. Deze droom kwam inmiddels uit en nu wil hij de dromen van anderen waarmaken. Hij sponsort onder meer een weeshuis in Zimbabwe, kinderopvang voor kinderen wiens ouders in de fabrieken werken in India, en een school voor straatkinderen in Brazilië. Door Covid-19 zit hij nu al meer dan 4 maanden vast in Latem en dat werkt hem danig op de zenuwen. 

Seizoen 2 Latem Leven?

We schreven op 12 januari 2021 het volgende: “Of er een tweede seizoen van Latem Leven volgt? Dat is in ieder geval nog niet naar buiten gebracht door VTM 2. En ook online kan ik nog niets even over een eventueel seizoen 2 van Latem Leven. Zouden jullie dat willen? Ik vond het wel vermakelijke tv.” En jawel: nu op 22 november 2022 start Latem Leven seizoen 2.

Deze aflevering is ook terug te kijken op VTM GO, net zoals de kerstspecial van vorige week.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 januari 2021 /