Million Dollar Island in België (VTM2) en Nederland (SBS6)

Het nieuwe seizoen van Million Dollar Island wordt een co-productie tussen VTM2 in België en SBS6 in Nederland. Op dit moment is de zoektocht naar geschikte kandidaten begonnen voor dit next level survivalprogramma. De opnames vinden in het najaar van 2022 plaats. Het nieuwe seizoen van Million Dollar Island wordt in het 2023 verwacht in België en Nederland, bij respectievelijk VTM2 en SBS6. We zijn daarnaast natuurlijk nieuwsgierig of de show ook weer te zien zal zijn op Amazon Prime Video, zoals Million Dollar Island seizoen 1.

Million Dollar Island

100 wildvreemden, 1 onbewoond eiland en 1 miljoen aan prijzengeld. Dat zijn de ingrediënten van het next level survivalprogramma Million Dollar Island. VTM2 en SBS6 sturen 100 deelnemers naar een onbewoond eiland waar ze moeten overleven. Maar dat is niet het enige waar het om draait. Iedere kandidaat start met een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Door spellen te spelen, kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. En ook vriendschappen zijn essentieel want deelnemers die opgeven, moeten hun bandje(s) aan een achterblijver naar keuze geven. Zo kan vriendschap een fortuin opleveren. In de finale krijgen de overblijvers de kans om hun verdiende bandjes om te zetten in keiharde cash.

Million Dollar Island in Amerika

In het voorjaar van 2022 was Million Dollar Island voor het eerst te zien op tv in Nederland. De show is een idee van John de Mol, die de rechten voor de show al meteen verkocht aan de Amerikaanse omroep NBC. Helaas werd vorige week (27 juli 2022, Deadline) bekend dat de omroep het programma heeft gecanceld. De productiekosten zouden te hoog zijn, maar er gaan ook geruchten dat de komst van de Squid Game-reality serie hier iets mee te maken heeft…

Million Dollar Island België

En nu komt Million Dollar Island dus naar België. De Vlaamse omroep VTM2 heeft deze week bekendgemaakt dat ze kandidaten zoeken voor deze co-productie met het Nederlandse SBS6. Dat betekent dus dat de cast van Million Dollar Island, zowel uit deelnemers uit België en Nederland zal bestaan. Dat SBS6 en VTM samenwerken is ook niet nieuw; dat deden ze tenslotte ook al voor K2 Zoekt K3.

Aanmelden voor survivalprogramma

Zie jij het wel zitten om mee te doen aan het survivalprogramma Million Dollar Island, dan zijn er – naast het uitgebreid aanmeldformulier – vier belangrijke zaken om rekening mee te houden.

  • Je bent ouder dan achttien jaar en hebt geen medische klanten.
  • Je kunt van ongeveer 1 november tot uiterlijk voor kerst weg uit België.
  • Bij je aanmelding stuur je een herkenbare foto van jezelf mee; zonder foto kan je aanmelding niet worden verwerkt.
  • Daarnaast maak je een motivatie filmpje van maximaal één minuut, waarin je aangeeft waarom jij wilt meedoen aan het nieuwe seizoen van Million Dollar Island.

Ben jij avontuurlijk aangelegd, val jij op in een groep van 100 en wil je kans maken op jouw deel van het miljoen? Schrijf je dan snel in via het inschrijfformulier voor Million Dollar Island België. Nederlanders die zich aan willen melden, kunnen gebruik maken van dit formulier.

Kijken

De opnames van Million Dollar Island België & Nederland vinden – naar verwachting – plaats in het najaar van 2022. In 2023 moet het programma dan op SBS6 en VTM2 te kijken zijn. Je kunt de show nu terugkijken via Prime Video. Heb je nog geen Amazon Prime Video, maar ben je wel nieuwsgierig, dan is dit het ideale moment om je 30 dagen gratis kijken in te laten gaan. Wist je dat je bij Prime Video Vlaamse series kunt kijken; het aanbod wordt steeds uitgebreider.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 augustus 2022 /