Million Dollar Island in België (VTM2) en Nederland (SBS6)

Het nieuwe seizoen van Million Dollar Island wordt een co-productie tussen VTM2 in België en SBS6 in Nederland. Op dit moment is de zoektocht naar geschikte kandidaten begonnen voor dit next level survivalprogramma. De opnames vinden in het najaar van 2022 plaats. Het nieuwe seizoen van Million Dollar Island wordt in het 2023 verwacht in België en Nederland, bij respectievelijk VTM2 en SBS6. We zijn daarnaast natuurlijk nieuwsgierig of de show ook weer te zien zal zijn op Amazon Prime Video, zoals Million Dollar Island seizoen 1.

Million Dollar Island

100 wildvreemden, 1 onbewoond eiland en 1 miljoen aan prijzengeld. Dat zijn de ingrediënten van het next level survivalprogramma Million Dollar Island. VTM2 en SBS6 sturen 100 deelnemers naar een onbewoond eiland waar ze moeten overleven. Maar dat is niet het enige waar het om draait. Iedere kandidaat start met een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Door spellen te spelen, kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. En ook vriendschappen zijn essentieel want deelnemers die opgeven, moeten hun bandje(s) aan een achterblijver naar keuze geven. Zo kan vriendschap een fortuin opleveren. In de finale krijgen de overblijvers de kans om hun verdiende bandjes om te zetten in keiharde cash.

Million Dollar Island in Amerika

In het voorjaar van 2022 was Million Dollar Island voor het eerst te zien op tv in Nederland. De show is een idee van John de Mol, die de rechten voor de show al meteen verkocht aan de Amerikaanse omroep NBC. Helaas werd vorige week (27 juli 2022) bekend dat de omroep het programma heeft gecanceld. De productiekosten zouden te hoog zijn, maar er gaan ook geruchten dat de komst van de Squid Game-reality serie hier iets mee te maken heeft…

Million Dollar Island België

En nu komt Million Dollar Island dus naar België. De Vlaamse omroep VTM2 heeft deze week bekendgemaakt dat ze kandidaten zoeken voor deze co-productie met het Nederlandse SBS6. Dat betekent dus dat de cast van Million Dollar Island, zowel uit deelnemers uit België en Nederland zal bestaan. Dat SBS6 en VTM samenwerken is ook niet nieuw; dat deden ze tenslotte ook al voor K2 Zoekt K3.

Aanmelden voor survivalprogramma

LET OP: HELAAS IS AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK. We hebben de contactinformatie dan ook weggehaald. Waar de deelnemers aan moesten voldoen? Ze moesten ouder zijn dan achttien jaar en geen medische klachten hebben. De maximale termijn dat ze weg waren, duurde van ongeveer 1 november tot uiterlijk voor kerst. En een foto en motivatiefilmpje mochten natuurlijk ook niet ontbreken als je je wilde aanmelden voor het survivalprogramma Million Dollar Island.

Kijken

De opnames van Million Dollar Island België & Nederland vinden – naar verwachting – plaats in het najaar van 2022. In 2023 moet het programma dan op SBS6 en VTM2 te kijken zijn. Je kunt de show nu terugkijken via Prime Video. Heb je nog geen Amazon Prime Video, maar ben je wel nieuwsgierig, dan is dit het ideale moment om je 30 dagen gratis kijken in te laten gaan. Wist je dat je bij Prime Video Vlaamse series kunt kijken; het aanbod wordt steeds uitgebreider.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 augustus 2022 /