EK Voetbal voor vrouwen kijken met Red Flames én documentaire

Het EK Voetbal voor vrouwen is vanaf vandaag (woensdag 6 juli) te kijken op tv mét natuurlijk de Red Flames en titelverdediger Oranje. Nu gaan we het hier niet over de Nederlandse Oranje Leeuwinnen en het EK Voetbal 2022 hebben. Nee, we staan in dit artikel stil bij de deelname van de Red Flames aan het EK vrouwenvoetbal. Je kunt namelijk niet alleen de wedstrijden van de Red Flames live kijken bij Sporza, maar er is nog veel meer te ontdekken. We zetten het hier voor je op een rijtje.

EK Voetbal met Red Flames kijken

Het vrouwenvoetbal is de voorbije jaren alsmaar populairder geworden en zal deze zomer nog een extra boost krijgen nu de Red Flames zich opmaken voor het nakende EK. Bij VRT zit je niet alleen op de eerste rij om alle wedstrijden live te beleven, maar krijg je ook een unieke blik achter de schermen in het Red Flames-basecamp in Engeland én bij de talrijke fan-activiteiten in Vlaanderen.

Live kijken: EK voetbal 2022 vrouwen

Voor het eerst zendt VRT alle wedstrijden van het vrouwen-EK live uit op tv. Er is een omkaderingsprogramma bij de openingswedstrijd op 6 juli (Engeland – Oostenrijk), de halve finales en de finale én bij de wedstrijden van de Red Flames. Dat zijn in de groepsfase alvast België – IJsland op 10 juli om 18.00 u., Frankrijk – België op 14 juli om 21.00 u. en Italië – België op 18 juli om 21.00 u. Ruben Van Gucht is telkens de gastheer. 

Heb je het nieuwe programma van Ruben Van Gucht ook al gezien? Voor sportliefhebbers is Sport/vrouw een aanrader.

EK vrouwenvoetbal op Canvas en Eén

De wedstrijden worden uitgezonden op Canvas (met uitzondering van enkele simultane affiches). Commentatoren zijn Aster Nzeyimana, Geert Heremans, Eddy Demarez en Stef Wijnants. Voor de wedstrijden van de Red Flames wordt Aster Nzeyimana geflankeerd door Imke Courtois. Als de Red Flames na de groepsfase doorstoten, dan zijn die wedstrijden te volgen op Eén. Wouter De Smet en Hermien Vanbeveren zorgen voor de dagelijkse verslaggeving vanuit het basiskamp van de Red Flames in Wigan.

Lees ook het boek: Vrouwenvoetbal van Tessa Wullaert & Pieter-Jan Calcoen.

Aster Nzeyimana over Red Flames

Aster Nzeyimana vertelt in aanloop naar het EK Voetbal voor vrouwen: “De enige echte verwachting en hoop die ik heb, is dat de Red Flames kunnen enthousiasmeren. Dat ze de vele jonge jongens en meisjes met grote ogen naar het EK laten kijken, en dat het vrouwenvoetbal op die manier de nodige positieve reclame krijgt. Als de Flames tegen IJsland meteen kunnen overtuigen en meedoen voor de tweede plaats, zou dat in een groep met Frankrijk en Italië al goed genoeg zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat de stille ambitie van de Flames allicht wat hoger is.”

EK vrouwenvoetbal op de voet volgen

Sporza zal ook op Radio 1 alle wedstrijden van de Red Flames verslaan, met Hermien Vanbeveren als verslaggever. En uiteraard volgt ook Sporza.be alle actualiteit rond het EK op de voet. Naast de verslaggeving bij Sporza supporteren ook de andere netten van VRT voor de Belgische voetbalsters.

Documentaire over Red Flames

Zo kun je op Canvas en VRT NU kijken naar de documentaire Het EK van de Red Flames. Deze documentaire telt vier afleveringen, die te kijken zijn op 9, 13, 17 en 21 juli om 20.10 uur. Lees hier alles over: Het EK van de Red Flames. In de eerste aflevering zie je de voorbereiding op het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen. In aflevering twee, drie en vier wordt de ploeg gevolgd voor, tijdens en na de wedstrijden op het EK. Iedere aflevering telt één of meerdere portretten van speelsters die in binnen- en buitenland spelen.

Vlammen naar Engeland

In Iedereen beroemd kon je al kijken naar Vlammen naar Engeland. In iedere afleveringen werden twee speelsters verrast met tips van een Belgische sport(st)er, die al presteerde voor de ogen van de wereld. Alle afleveringen van Vlammen naar Engeland zijn te kijken op VRT NU. Vanuit België is dat heel eenvoudig, maar wil je nu buiten België (bijvoorbeeld vanuit Nederland) kijken naar VRT NU, lees dan hier even hoe dat kan.

Aandacht op radio

Zowel bij MNM, Radio 2 als Studio Brussel (met Bus Belgica) is er volop aandacht voor voetbalsters uit België. Bij MNM kun je dit met een gerust hart overlaten aan voetbalfan Dorianne Aussems. Dankzij haar leer je de speelsters kennen, kun je samen met haar naar de wedstrijden kijken en wie weet zit je wel in een tribune in Engeland. ​

Dorianne Aussems op MNM

Dorianne Aussems: “Eén van de beste dingen aan de zomer is samenkomen voor een groot scherm en keihard supporteren voor ons Belgisch team. De goals van de Red Flames wíl je van dichtbij meemaken, de dynamiek en het spel van de ploeg wíl je in ’t echt zien! De sfeer van een EK is vaak onvergetelijk omdat het ons zo hard samenbrengt… Ik kijk er echt naar uit om de Flames met z’n allen naar de top te roepen!”

Foto: VRT van Aster Nzeyimana en Imke Courtois.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 juli 2022 /