Tour de France Femmes op tv kijken mét Sporza en Vive le Vélo

De Tour de France Femmes 2022 is vanaf zondag 24 juli tot en met zondag 31 juli op Sporza te volgen. Zo zijn alle etappes uit de Tour de France Femmes op tv te kijken op Eén, is er ’s avonds Vive le Vélo met daarbij Vive les femmes van VRT NU-vlogger Linde Merckpoel. Ontdek er hier alles over, want jij wil natuurlijk ook naar de Tour de France voor vrouwen kijken op tv.

Tour de France Femmes

De dag waarop de mannen aankomen in Parijs (mét Wout Van Aert in groene trui!) klinkt eveneens het startschot van de Tour de France Femmes. De voorbije jaren was er alleen La Course. Dit was meestal eendaagse wedstrijd. Maar met de Tour de France Femmes 2022 krijgen de vrouwen een achtdaagse rittenkoers voorgeschoteld over een uitdagend parcours.

Ontdek meer over de sportzomer van 2022.

Etappes Tour de France Femmes 2022

De eerste twee dagen moet er nog niet geklommen worden, maar daarna trekt het peloton de heuvels in, deels ook over onverharde wegen. Het slotweekend in de Vogezen wordt zwaar en bergachtig met heel wat stevige beklimmingen, zoals le Petit Ballon, le Grand Ballon, le Ballon d’Alsace en de slotklim naar de Super Planche des Belles Filles. Na haar mooie voorjaar kijken de Vlamingen natuurlijk bijzonder uit naar de prestaties van Lotte Kopecky in deze Tour de France Femmes. ​En ook de Nederlanders hebben heel wat sterke dames aan de start staan.

Tour de France Femmes op tv kijken

Alle ritten worden rechtstreeks uitgezonden op Eén met commentaar van Ruben Van Gucht (die recent nog het interessante programma Sport/vrouw maakte) en Ine Beyen. Maarten Vangramberen blijft op post voor interviews en voor duiding in Het journaal. En ook Inge Van Meensel volgt de eerste editie van deze wedstrijd op de voet. Radio 1 trekt de lijn van Sporza Tour door. In de laatste week van juli is de presentatie in handen van Jonathan Metdepenninghen; Jonas Maes zorgt voor het wedstrijdcommentaar. ​

Ine Beyen 

Ine Beyen: “De mannentour teert op een eeuwenlange geschiedenis. Deze Tour de France Femmes staat er op zichzelf. We krijgen een mooie afwisseling van vlakke en punchy ritten met als apotheose twee bergritten. Dit zal ongetwijfeld voor een spannende én open strijd zorgen in het algemeen klassement. En wees maar zeker dat ritten 2 tot en met 4 met stip genoteerd staan in de agenda van Lotte Kopecky!”

Vive le Vélo

Karl Vannieuwkerke gaat ook tijdens de Tour de France Femmes door met Vive le Vélo. Je ziet in de aflevering bijvoorbeeld VRT NU-vlogger Linde Merckpoel met haar reeks Vive les femmes. Wat we verder zoal kunnen verwachten? Denk aan gasten als Marijn de Vries, Mieke Dockx, Sabine Appelmans, Bert De Backer (die je ook kent uit de indrukwekkende documentaire Het Scheldepeloton), Sophie de Boer, Bram Lambert, Shari Bossuyt, Gerben Thijssen, Ludwig Willems, Corneel Bogaert, Laura Verdonschot, Ann Braeckman, Bieke Purnelle, Kenny De Ketele en Jolien D’hoore. Natuurlijk kan er qua gasten van Vive le Velo natuurlijk nog wel het een en ander verschuiven, maar deze namen zijn aangekondigd in de tv-gids.

Vive les femmes met Linde Merckpoel

Linde Merckpoel brengt in haar vlog Vive les femmes dagelijkse updates achter de schermen van de allereerste Tour de France voor vrouwen. Ze zet de Belgische rensters in de schijnwerpers, neemt de gasten van Vive le vélo een hele dag mee op sleeptouw, gunt kijkers een blik achter de schermen van de gezellige reizende karavaan van het programma en doet proeven van de sfeer van de koers.

Tour de France voor vrouwen kijken

Wil je de Tour de France voor vrouwen kijken, dan kun je dit dus doen via Sporza op Eén. Wil je afleveringen terugkijken of kun je alleen online naar de livestream kijken? Dat kan via VRT Nu. Vanuit België werkt dat eenvoudig; ben je elders (bijvoorbeeld in Nederland) zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten en genieten van de Tour de Frances Femmes 2022.

Foto: VRT.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 juli 2022 /