Heel Holland Bakt 2022: dit zijn de deelnemers – uitzending op zaterdag

Heel Holland Bakt 2022 (seizoen 9) gaat van start met tien nieuwe deelnemers! We stellen ze in dit artikel natuurlijk aan je voor. Wat meteen opvalt, is de nieuwe uitzenddag. Want waar je voorheen op zondag naar Heel Holland Bakt kon kijken, zie je het programma nu op zaterdagavond om 20.30 uur op NPO1 bij MAX. Gelukkig zijn vaste gezichten André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven wel van de partij. Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt start zaterdag 12 maart.

Heel Holland Bakt seizoen 9

Het negende seizoen van Heel Holland Bakt gaat bijna van start, tien nieuwe bakkers gaan de bakuitdaging aan. Wie van hen weet de meeste indruk te maken op Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven? André van Duin presenteert ook dit seizoen weer de show. Daarnaast presenteert hij ook Doorbakken. De eerste aflevering is op woensdag 16 maart te kijken om 17.25 uur, maar daarna zie je Doorbakken iedere zondag om 22.15 uur op NPO1.

Keek jij ook naar de Vlaamse editie: Bake Off Vlaanderen seizoen vijf?

Deelnemers Heel Holland Bakt seizoen 9

Vanuit alle windstreken van het land komen de deelnemers samen om de bakstrijd aan te gaan voor de felbegeerde titel van Beste Thuisbakker van Nederland. Meerdere bakkers bakken dit jaar met een extra uitdaging: bijvoorbeeld vegan of glutenvrij. De nieuwe bakkers zijn Enzo Peres-Labourdette (Amsterdam), Inge Sikkens (Roden), Juliaan de Graaf (Spakenburg), Lynn Elshof (Echtenerbrug), Marieke (Wekerom), Mary (Rijswijk), Siham Massrour (Gouda), Tom (Heeze), Yannis Vrasidas (Amsterdam) en Zeinab (Nijmegen). 

Heel Holland Bakt deelnemers

  • De 30-jarige Enzo Peres-Labourdette uit Amsterdam komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Hij heeft een Franse vader en een Britse moeder. Zijn eerste woordje was gateau, of te wel taart. Enzo is kunstenaar en illustreert kinderboeken. Hij bakt plantaardig.
  • Inge Sikkens (60) uit Roden maakt het liefst kleine patisserie-achtige baksels. Ze werkt in het dagelijkse leven als haar-, nagel- en wimperstyliste aan huis. Ze golft fanatiek.
  • De 30-jarige Juliaan de Graaf komt uit Bunschoten Spakenburg. in het dagelijkse leven is hij machinebouwer. Zijn geloof speelt een belangrijke rol in zijn leven. Ondanks dat Juliaan niet meer goed kan ruiken, geeft bakken hem rust. Hij kan er zijn creativiteit in kwijt.
  • Lynn Elshof uit Echtenerbrug is 26 en maakt in haar roze keuken het liefst de allerlekkerste slagroomtaarten. In het dagelijkse leven werkt ze in de viskraam van haar ouders of op de varkenshouderij van haar en haar man. Ze rijdt paard op wedstrijdniveau en is momenteel zwanger van haar eerste kindje.
  • De 52-jarige Marieke uit Wekerom werkt in het dagelijkse leven onder andere als interieurstyliste. Deze deelneemster aan Heel Holland Bakt is opgegeven door haar zoon. Eén dag per week kookt Marieke voor een ouderencentrum in de buurt; koken en bakken verbindt én maakt mensen vrolijk, aldus Marieke.
  • Mary (45) komt oorspronkelijk uit Schotland. Ze is een echte allround bakker en brengt in haar baksels culturen samen. Mary heeft zich verdiept in typische Nederlandse baksels toen ze hoorde dat ze één van de deelnemers aan Heel Holland Bakt seizoen 9 is. Deze dame uit Rijswijk werkt in het dagelijkse leven in de IT.
  • De 33-jarige Siham Massrour komt uit Gouda. Ze heeft haar liefde voor het bakken meegekregen uit de Marokkaanse cultuur. Siham Massrour is een perfectionistische bakker. In het dagelijkse leven werkt deze deelneemster als intercedente en doet ze veel aan sport.
  • Tom (46) woont op dit moment in Heeze, maar hij is een echte Belg. Voor de liefde kwam hij zeventien jaar geleden naar Nederland. Hij omschrijft zichzelf als een rustieke en minimalistische bakker, waarbij smaak het belangrijkste is. In het dagelijkse leven werkt Tom in de diergeneeskundige sector.
  • Yannis Vrasidas uit Amsterdam is 48 en oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland. Omdat hij geen lekkere Griekse lekkernijen kon vinden, is hij ze zelf maar gaan bakken. Hij bakt volgens traditionele Griekse recepten, maar heeft ook een liefde voor Franse gebakjes en taarten. In het dagelijkse leven is hij chemicus; experimenteren met technieken en smaakcombinaties ligt hem ook goed.
  • De 25-jarige Zeinab uit Nijmegen is van alle markten thuis. De moeder van deze master studente komt uit Kazachstan, haar vader uit Irak. Zeinab spreekt Russisch, Kazachs, Nederlands, Duits, Arabisch en Engels. Ze is een creatieve bakker; een taart zonder decoratie is voor haar niet af.

Cake

In de eerste aflevering van het nieuwe bakseizoen op zaterdag 12 maart, is het thema: cake. Op het menu staat een slagroomtaart, roze koeken en een spekstakelstuk met madeleines.

Foto: © Roland J. Reinders/ MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 maart 2022 /