Heel Holland Bakt Kids | dit zijn de jonge bakkers die in duo bakken

Heel Holland Bakt Kids gaat vanavond – zaterdag 2 oktober – om 19.20 uur van start op NPO Zapp bij MAX. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers, die op dit moment kijken naar Heel Holland Bakt Nog een keer en met veel plezier kennismaakten met Vlaamse jonge bakkers in Bake Off Junior. Heel Holland Bakt Kids is inmiddels toe aan het tweede seizoen. Ontdek in dit artikel alles over de jonge bakkers en de verschillende afleveringen. Natuurlijk zijn André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven van de partij.

Heel Holland Bakt Kids

Ook de kinderen mogen dit jaar weer de strijd aangaan om de beste thuisbakker te worden. Dat doen ze samen met een bakmaatje. De bakduo’s geven elke week alles wat ze hebben om meesterbakkers te worden en uiteindelijk de felbegeerde finale te behalen en te winnen! Dit alles onder toeziend oog van juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Presentator André van Duin kan natuurlijk niet ontbreken en is ook dit seizoen weer van de partij.

Jonge bakkers

Nieuwsgierig naar de jonge bakkers en hun bakmaatje? Dit zijn de zes duo’s die er alles aan gaan doen om de HHB Kids-trofee te winnen. Fleur en Jorrit, Mathias en Marieke, Jalissa en Eurydice, Justus en Matthieu, Loàn en Demian en Noor en Caroline. Alles over de leeftijd van de deelnemers aan Heel Holland Bakt Kids, en je ontdekt wie hun bakmaatje is.

  • Fleur (11) doet samen mee met haar vader Jorrit. Bakken is haar lust en haar leven. Het liefst bakt ze zoete taarten, die ze mooi kan versieren.
  • Mathias (9) krijt hulp van zijn moeder Marieke. De negenjarige bakker wil later bioloog worden. Bakken doet Mathias altijd samen met moeder Marieke.
  • Jalissa (11) is dol op dansen, skaten, TikTok-filmpjes en bakken. Ook zij doet mee met haar moeder. Moeder Eurydice is namelijk ontzettend creatief; een perfect bakmaaktje dus voor deze jonge bakker.
  • Noor (10) kiest voor haar moeder Caroline als bakmaatje. De twee staan altijd samen in de keuken. Noor bakt het liefst taarten met lekkere vullingen, die ze kan versieren.
  • Justus (11) heeft de beste vriend van zijn vader meegenomen: Matthieu. De ouders van Justus zijn echt geen bakkers, terwijl de elfjarige Justus niets liever dan patissier wil worden. Net als Robert van Beckhoven dus. De specialiteit van deze jonge bakker is het bakken van kleurige macarons en chocolade truffels.
  • Loàn (10) doet samen met haar vader Demian mee. Zij bakt het liefste feesttaarten, omdat je die mooi kunt versieren. Verder zijn haar hobby’s toneelspelen, turnen en dansen.

Wil jij ook aan de slag met een jonge bakker? Dan zijn de Heel Holland Bakt Kinderbakboeken een aanrader. Meteen een leuke tip voor Sinterklaas. Heel Holland Bakt Kinderbakboek Seizoen 2 is net uit!

Bedreigde diersoorten

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van Heel Holland Bakt Kids is het thema Bedreigde diersoorten en daarom maken de bakkertjes eerst ‘bedreigde-dieren-soezen’ en als spektakelstuk een bedreigde-dieren-taart. Het is de eerste keer dat de bakduo’s in de tent staan dus niet alles gaat meteen goed. Ze moeten de apparatuur nog leren kennen. Er is gedoe met ovens die toch niet aanstaan en kookplaatjes die te hard gaan. Er is stress om alles op tijd klaar te hebben, ruzie met scheurend fondant en verwarring over tijgerdeeg. Maar één ding is heel duidelijk: in de HHB-tent zijn de bakkertjes de baas en dat nemen ze heel serieus. 

Fastfood

Het thema in aflevering 2 van Heel Holland Bakt Kids is het favoriete thema van André van Duin: Fastfood. Juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven mogen dan dol zijn op taartjes en andere zoete baksels, André van Duin houdt van hartig. Daarom komt hij deze aflevering met zijn eigen patatwagen naar de HHB-tent en bakt hij heerlijke frietjes voor de kinderen. De bakkertjes starten deze fastfood-dag met een technische opdracht waarbij ze bonbons van een chocoladejasje moeten voorzien – dat blijkt moeilijker dan gedacht – en daarna gaan ze los op een heuse hamburgertaart. 

Bouwplaats

Deze week veranderen de bakkertjes in ‘bouwbakkertjes’ en mag André van Duin iets doen wat hij “altijd al wilde doen”. Het thema is Bouwplaats en de presentator mag daarom in een echte shovel rijden. Zijn shovelrijkunsten dreigen het landgoed waar de HHB-tent staat ook bijna echt in een bouwplaats te veranderen… De bakkertjes gaan ondertussen als echte bouwvakkers aan de slag met een technische opdracht waarbij ze moeten laten zien of ze afmetingen in kunnen schatten. Daarna bouwen ze, met verwarmde chocolade als cement, een koektrommel met zelfgebakken koekjes. Dit verloopt niet bij iedereen vlekkeloos.

Camping

Juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven, beoordelen deze week het thema Camping. Zelf blijken ze echter geen doorgewinterde kampeerders te zijn… Het lukt de bakkertjes beter om vorm te geven aan het thema! Ze beginnen de dag met een technische opdracht waarbij ze verschillende technieken moeten laten zien bij het opspuiten van een cactus. Dat is moeilijker dan het lijkt. Als spektakelstuk maken alle bakduo’s een deel van een camping. Aan het eind van deze aflevering wordt duidelijk welke bakkertjes zo goed hebben gepresteerd, dat ze door zijn naar de finale.

Spookkasteel (finale Heel Holland Bakt Kids)

Op landgoed Maarsbergen – waar de HHB-tent staat – staat ook een heus kasteel. Volgens André van Duin heeft ieder zichzelf respecterend kasteel ook een spook. Maar nu lijkt het spook zijn werkterrein te hebben verlegd, want: tijdens de spannende finale van Heel Holland Bakt Kids waart er een echt spook door de tent… Gelukkig laten de finalisten zich niet afleiden tijdens de technische opdracht, waarbij ze kasteeltjes maken voor hun gasten – en werken ze stug door tijdens hun laatste spektakelopdracht: een spookkasteeltaart. Nog drie bakkertjes strijden tegen elkaar in deze bloedstollende finale. Wie gaat er naar huis met de HHB Kids-trofee?

Foto: Janny André Robert | © Roland J. Reinders / MAX.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 oktober 2021 /