B&B Zoekt Lief: B&B Vol Liefde in België | De Ware Jacob

B&B Zoekt Lief – zo heet B&B Vol Liefde in België – is deze zomer op VTM2 te kijken met An Lemmens als presentatrice. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van B&B Vol Liefde, want zo komen ze dubbel-en-dwars aan hun trekken. In Nederland is er namelijk ook een tweede seizoen én er is de spin-off De Ware Jacob (met Jacob de Vries uit B&B Vol Liefde seizoen 1). Ontdek in dit artikel alles over deze programma’s.

De Ware Jacob

De nieuwe realityserie De Ware Jacob is sinds vrijdag 15 juli iedere week te kijken bij Videoland. Jacob de Vries, de grote blikvanger van het eerste seizoen B&B Vol Liefde probeert na twee moeizame jaren in het toerisme zijn villa Casa do Monte nieuw leven in te blazen. We leren in deze reeks ‘de echte Jacob’ kennen. We volgen het wel en wee in de B&B met alle chaos van dien. Op het gebied van de liefde zit Jacob nooit stil, we krijgen een inkijkje in zijn turbulente liefdesleven.

Daarnaast kijkt Jacob de Vries altijd vooruit en bezoekt hij potentiële nieuwe villa’s om in de toekomst een nieuw miljoenenproject te kunnen starten. Jacob bereidt zich gedurende de serie voor op een summerparty compleet in de jaren ’80 stijl om het eerste zomerseizoen in te luiden en de grote vraag is of hij dit doet met een vrouw aan zijn zijde.

B&B Vol Liefde seizoen 2

B&B Vol Liefde seizoen 2 is in Nederland ook weer van start. We konden eerder al kijken naar de aftrap, waarin de potentiële deelnemers aan B&B Vol Liefde seizoen 2 werden voorgesteld. Uiteindelijk zijn er acht vrijgezelle B&B eigenaren uitgekozen, die sinds maandag 11 juli worden gevolgd in het tweede seizoen van B&B Vol Liefde. Zeven weken lang kun je in Nederland elke maandag tot en met vrijdag om 20.30 uur bij RTL4 naar hun avontuur kijken. Videoland-gebruikers kunnen een weekje vooruit kijken.

B&B Zoekt Lief

Deze zomer kun je iedere week van maandag tot en met donderdag kijken naar B&B Zoekt Lief op VTM2. Deze Vlaamse remake van B&B Vol liefde volgt zes Vlaamse bed&breakfast-uitbaters. Zij leven letterlijk als God in het idyllische Frankrijk, maar missen nog één ding om van hun buitenlands avontuur een echt sprookje te maken: een goed lief. In B&B Zoekt Lief gaan ze op zoek naar een partner in crime met wie ze hun buitenlandse droom kunnen delen. An Lemmens is cupido van dienst. 

Dit is de Vlaamse remake van B&B Vol Liefde (toen de remake werd aangekondigd; zette ik al wat verschillen op een rijte – die ontdek je als je op de link klikt).

B&B Zoekt Lief in Nederland kijken

Wil je B&B Zoekt Lief nu kijken dan ben je aan het juiste adres bij VTM2 en VTM Go. De eerste vier afleveringen zullen als warmmakertje daarnaast te zien zijn bij VTM. Wil je vanuit Nederland naar B&B Zoekt Lief kijken, dan is dat iets lastiger. Als je de VTM Go app al een tijdje terug hebt geïnstalleerd, zie je het programma wel, maar staat er een wereldbolletje bij. Dat betekent dat je alleen kunt kijken buiten België via een omweg. Er staat dat je geen VPN kunt gebruiken, maar zo doe ik het zelf wel. Ik gebruik hiervoor de app van VPN Nederland (zowel op mijn smartphone als computer). Heb je de VTM Go app niet, gebruik dan de VTM Go website. Meer weten? Hier vind je een uitgebreide handleiding over hoe je VTM Go in Nederland kijken kunt.

B&B Vol Liefde België

Maar even terug naar de opzet van B&B Vol Liefde in België. De deelnemers hopen grenzeloze liefde te vinden bij Vlaamse singles die zich in een buitenlands avontuur willen storten. De singles worden door An Lemmens gedurende twee weken naar de meest adembenemende plekken in Frankrijk gestuurd, om in de B&B van hun favoriete uitbater te verblijven. Daar snuiven ze de zalige vakantiesfeer op en helpen ze in de B&B, maar strijden ze vooral om het hart van hun gastheer of -vrouw. Kortom: in België pakken ze het precies hetzelfde aan als bij B&B Vol Liefde.

Zomer vol romantiek

De B&B-uitbaters nemen hun liefdesparcours in eigen handen en beslissen zelf wie mag blijven en wie wanneer de B&B moet verlaten. Wordt het een zomer vol romantiek of blijven de uitbaters alleen achter? De realityreeks toont in ieder geval hartverwarmende en romantische, grappige en amusante, maar even goed ook hartverscheurende en pijnlijke momenten. Een liefdessoap, maar dan in het écht.

An Lemmens

An Lemmens geeft uitleg over B&B Zoekt Lief (de remake van B&B Vol Liefde in België): “Op welgemikte momenten stuur ik één of meerdere singles naar een B&B. Vanaf dan nemen de uitbaters het heft in eigen handen. Botst het en wil de B&B-uitbater een single stante pede terug naar België sturen? Of is de liefde groot en blijven alle singles tot op het laatste moment samen in de B&B? Je kan je voorstellen dat daar grote emoties bij komen kijken: er worden tranen gelaten en harten veroverd. Als je er als kijker middenin belandt, kijk je elke dag uit naar meer en supporter je voor je favoriete vrijgezellen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 juni 2022 /