Verschillen B&B Vol Liefde in Nederland en België (Vlaamse versie)

De Vlaamse B&B Vol Liefde speelt zich volledig in Frankrijk af. Inmiddels zijn alle deelnemers aan de Vlaamse B&B Vol Liefde voorgesteld. Ze wonen stuk voor stuk dus in het buurland van België. In tegenstelling tot de Nederlandse versie, waarbij presentator Art Rooijakkers bed and breakfast bezocht in Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Portugal en Nederland. Ontdek meer verschillen tussen B&B Vol Liefde Nederland en België (waar later bij VTM de Vlaamse versie te zien zal zijn).

Update 20 juni 2022: B&B Vol Liefde België heet B&B zoekt lief én gaat vanavond van start. Maak hier kennis met de deelnemers aan B&B zoekt lief.

B&B Vol Liefde

In Nederland kunnen de kijkers van B&B Vol Liefde deze week naar de ontknoping van de datingshow kijken. Dat er voor Jacob de Vries in Caso do Monte, Albufeira (Portugal) geen liefde in zat, was natuurlijk al snel duidelijk. Zijn vier dames leken zich juist tegen hem te keren. En ook bij Debbie Breg in B&B Casa Santangelo in het Italiaanse Salerno zagen we geen vonken overspringen. Bij Bert Pijpers in Chambres d’Hotes La Cressonne in het Franse Saint-Seine kon het flink vlammen, maar dat was dan weer omdat Bert de vrouwen – of andersom – niet helemaal begreep.

Vinden B&B-eigenaren de liefde?

<<spoiler alert voor wie de laatste twee afleveringen nog moet zien >> De hoop was dan ook gevestigd op Caroline Ligthart, Roxanne Filion en Vincent Huiting. In het Italiaanse (Casa) Valduggia zag je de vonk tussen Vincent en Monique eigenlijk al meteen overspringen in de eerste afleveringen. Ze draaiden om elkaar heen, maar uiteindelijk werd er dan toch gekust in B&B Vol Liefde. Op social media vroegen kijkers zich af of Caroline Ligthart haar hondje Rose niet meer ziet zitten, dan de mannen. Maar inmiddels weten we dat ze de klik met voormalig profvoetballer (bij AZ) en trainer Eric te Paske wel verder wil onderzoeken in de Oostenrijkse Lodge Rose’s Heart. En dan is er Roxanne Filion van B&B Filion’s Place… Waar er nog een klik met Mitch te zien was, blijkt dat toch niet zo te zijn… Ze gaat de hard werkende vrijgezellen Mitch en Theun dan wel weer missen…

Alleen Frankrijk

Kortom: in Nederland waren de deelnemers aan B&B Vol Liefde écht unieke karakters. Persoonlijkheden die je nodig hebt voor zo’n show. Wat dat betreft, ben ik wel benieuwd of de Vlaamse vrijgezellen ook zo uitgesproken zijn. Verder vond ik het persoonlijk ook mooi om wat van de cultuur in de verschillende landen te zien (en meteen wat reisinspiratie op te doen). De vraag is of het beeld wel zo divers is als je alleen in Frankrijk blijft. Al is dat land natuurlijk erg uitgestrekt. Je moet dan natuurlijk als vrijgezel ook maar net naar Frankrijk willen emigreren

Verschillen B&B Vol Liefde Nederland & België

Als we verder kijken naar de verschillen tussen B&B Vol Liefde in Nederland en België dan zien we dat de Nederlandse vrouw-man balans meer op orde was. In Nederland volgden we drie mannen en drie vrouwen. In de Vlaamse B&B Vol Liefde gaat het om vier mannen en twee vrouwen. Waar er in Nederland alleen hetero’s aan het programma deelnamen, is dat in België wat mij betreft een beetje onduidelijk. Bij alle deelnemers wordt duidelijk gesproken van een man of een vrouw, maar in het geval van Dirk wordt er alleen gesproken over ‘partner’. We zijn benieuwd of hij een vrouw of man zoekt. Dat laatste zou goed zijn om net wat diversiteit in de show te brengen.

Foto: VTM – B&B van Dirk in het kleine Franse dorpje Vicq

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 augustus 2021 /