Conner Rousseau in Het Huis bij Eric Goens

Conner Rousseau is vanavond – dinsdag 30 november – te gast in Het Huis bij Eric Goens; te kijken om 20.40 uur op Eén en VRT NU. Ontdek alvast meer over Conner Rousseau, die een gaatje vond in zijn drukke agenda om vierentwintig uur te ontspannen en in zijn ziel te laten kijken. De Vooruit-voorzitter moet allereerst zijn smartphone inleveren.

24 uur zonder smartphone

In Sint-Niklaas, waar de achtentwintigjarige partijvoorzitter nog inwoont bij zijn moeder, heeft Eric Goens al direct een onaangename verrassing voor Conner: vierentwintig uur lang moet hij zijn gsm in een kluisje leggen. “Want je bent eraan verslaafd”, verklaart de presentator. “Nee”, pareert Conner Rousseau, “dat klopt niet. Ik moet gewoon een beetje kunnen werken. Ik vind dat ‘grellig’. Als er iets gebeurt, kan ik niet opnemen.” Maar in Het huis gelden de regels van Eric Goens en dus moet de Vooruit-voorzitter een dag lang in digitale quarantaine.

Conner Rousseau

Bij aankomst in het huis wordt Conner meteen verrast met een brief en unieke beelden uit 2003 toen hij kinderminister van Kinderrechten en Welzijn werd. “Oh, dat haar! En die flaporen.” Dat Conner Rousseau al op jonge leeftijd zijn eerste stappen zette in de politiek, is niet verrassend. De Vooruit-voorzitter komt immers uit een familie waar politiek en socialisme altijd een grote rol hebben gespeeld. Conners overgrootmoeder Maria was senator, zijn grootmoeder Cecile zat in de vrouwenbeweging en de gemeentepolitiek, en moeder Christel was in 2010 burgemeester van Sint-Niklaas.

Impact op vele levens

Maar ook Conners vader John was sociaal geëngageerd. John Rousseau is tientallen jaren directeur geweest van De Barkentijn, een jeugdvakantiecentrum van de Socialistische Mutualiteit. “Mijn pa heeft heel zijn leven opgeofferd aan sociale vakanties en aan De Barkentijn. Vanuit zijn organisatie heeft hij een impact gehad op heel veel levens. Al was dat wel ten koste van zijn gezin.”

Conner stelt zich volledig open in Het huis en gaat geen vraag uit de weg. Is het premierschap het ultieme doel? Welke oud-leraar heeft een exemplaar gekregen van zijn boek? Hoe gaat hij om met de vele kritiek?

Rel rond huwelijksfeest

De verrassingsgast is niemand minder dan Steve Rousseau, Conners halfbroer en de CEO van uitzendgroep House of Talents. De kijker zal Steve nog kennen van zijn trouwfeest, dat een politieke rel werd. In de zomer van 2020 dook er immers, in volle lockdown, een filmpje op van een feestende Conner Rousseau op Steves huwelijk in het zuiden van Frankrijk. “Conner was daar niet goed van. Het onrecht was hard. Hij heeft toen niet gereageerd en dat vond ik verkeerd”, zegt Steve. “Er is van alles geschreven. Maar je kan daar niets juist over zeggen”, reageert Conner. “Ik heb lang getwijfeld om te gaan en Steve was daar kwaad over. Ik was er voor de trouw van mijn broer, niet om er te feesten.”

Is hij gelukkig?

Tot slot peilt Eric naar de gemoedstoestand van Conner. Is de jongste partijvoorzitter van het land nu echt gelukkig? “Er is geen uitknop. En ik vind geen manier meer om te ontspannen. Ik ben getrouwd met mijn werk en kan niet iets half doen.”

Gasten Het Huis

In de volgende afleveringen ontvangt Eric Goens in Het huis presentator Mathias Coppens, sportjournalist Aster Nzeyimana en televisiefiguur Ingeborg Sergeant. Eerder kon je al kijken naar afleveringen met Eddy Planckaert, Marco Borsato, Kevin Janssens en Iris Vandenkerckhove (Wendy Van Wanten). Als je op hun naam klikt, ontdek je meer over de aflevering van Het Huis met de betreffende gast.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 november 2021 /