Switch: Fien Germijns volgt Adriaan Van den Hoof op als presentator

Fien Germijns volgt Adriaan Van den Hoof op als presentator van Switch. Deze zomer keert de spannende quiz terug op Eén in een fonkelnieuw jasje. Eerder was Fien Germijns te zien als deelnemer aan Switch; ze speelde mee in de kerstspecials voor De Warmste week. Op dit moment is Fien Germijns dagelijks op de buis met De dag van vandaag.

Fien Germijns

Maar Fien Germijns kennen we natuurlijk van meer zaken dan De dag van vandaag. Ze is al gekend als Studio Brussel-presentatrice en als eeuwige enthousiasteling in Iedereen beroemd. Vanaf komende zomer is ze te zien als presentatrice van Switch; presentator Adriaan Van den Hoof geeft de fakkel met veel plezier door. Fien Germijns blijft presentatrice van de ochtendshow bij Studio Brussel; tijdens de opnames van Switch begin juni wordt ze enkele weken vervangen door Linde Merckpoel.

Adriaan Van den Hoof

Na 7 seizoenen Switch ben ik klaar voor nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen. Ik wens Fien veel succes met Switch. Ik ben ook blij dat de VRT de captatie van mijn lopende theatervoorstelling ’t Zal schoon zijn als het af is zal uitzenden”, aldus Adriaan Van den Hoof, die we natuurlijk ook kennen als acteur uit bijvoorbeeld de tv-serie Aspe.

Fien Germijns presentator Switch

Fien Germijns is blij met haar rol als presentator van Switch. Ze vertelt: “De leukste vragen zijn degene die je echt totaal pootje lap zetten. Toen ik de vraag van Eén kreeg om Switch te doen, heb ik er een paar dagen over moeten doen om het te geloven. Ik ben vereerd en vooral enthousiast dat ik een programma mag presenteren waar ik zelf grote fan van ben. Vorig jaar nog kandidaat en dit jaar de quizmaster: nu al mijn favoriete Switch!”

Leading lady op Eén

Lotte Vermeir, netmanager bij Eén, vertelt: “We willen Adriaan heel hard bedanken voor de voorbije zomers vol Switch-plezier. Daarnaast zijn we blij dat Fien de fakkel overneemt. Fien is een onmisbare schakel in De dag van vandaag, haar enthousiasme spat van het scherm. We zetten hier verder op in door van haar één van de leading ladies van Eén te maken. Ik kijk er alvast naar uit!”

Quiz Switch

In deze quiz zonder punten nemen elke week vijf kandidaten het tegen elkaar op. De volgorde waarin de kandidaten staan, is de tussenstand. Door juiste antwoorden te geven, kunnen de kandidaten van plaats ‘switchen’. Wie op het einde van de aflevering op de eerste positie staat, speelt de finale en maakt kans op 1.000 euro. Of meer, als de finale van de dag voordien niet gewonnen is. Dit is een programma van Panenka voor Eén. In de zomer van 2022 is het nieuwe seizoen van Switch te kijken op Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 mei 2022 /