Documentaire 10 X De Mol op Play4 te kijken

De documentaire 10 X De Mol is vanavond (zondag 27 maart) om 22.10 uur te kijken op Play4. Daarnaast is-ie beschikbaar in De Mol-Zone van Telenet. Of-ie ook op GoPlay komt, is nog niet duidelijk. Hij is namelijk eerder deze week (afgelopen maandag) ook op tv uitgezonden, maar was toen niet online te kijken…

Documentaire 10 X De Mol

31 juli 1998: “Ben je avontuurlijk aangelegd en hou je van voortdurende uitdagingen, stel jezelf dan voor in een briefje aan Woestijnvis. Leeftijd, opleiding en beroep spelen geen rol. En wie nog nooit aan een televisieprogramma heeft deelgenomen, heeft een klein streepje voor.” Zo begint het avontuur van De Mol jaren geleden… In 10 X De Mol ontdek je hoe het verder ging.

Opvolger Schalkse Ruiters

Eind jaren negentig maken Tom Lenaerts en Bart De Pauw samen met vliegende reporter Michiel Devlieger en regisseur Michel Vanhove furore met het programma Schalkse Ruiters. Na twee seizoenen gaan de makers op zoek naar een opvolger van hun show.  Dat dat programma zou uitgroeien tot een nationaal en internationaal succes oversteeg hun stoutste verwachtingen.

Televisiegeschiedenis

De bezielers van De Mol schrijven tussen 1998 en 2003 televisiegeschiedenis. In 10 X De Mol blikken zij terug op de tijd waarin ze heel Vlaanderen in de ban hielden met de meest legendarische zoektocht ooit op televisie. Dat doen ze samen met enkele bijzondere protagonisten. Over hun eerste twijfels en onzekerheden tot het plezier, de opluchting en de euforie als de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Inmiddels is er voor liefhebbers van De Mol van alles te krijgen.

Nieuwe generatie met Gilles De Coster

Maar dit is ook het verhaal van een nieuwe generatie die opstaat. Een groep jonge televisiemakers die twaalf jaar later en met enige voorzichtigheid maar tonnen ambitie De Mol meeneemt op een razendsnelle rollercoaster. Gilles De Coster duikt mee in de looping. Eindredacteur Joren Creylman vertelt er meer over. “Het voelde destijds bijna misdadig om zo een iconisch televisieprogramma nieuw leven in te blazen.” Vandaag, vierentwintig jaar na de allereerste uitzending, blijkt de filmische mix van spionage en psychologie, verpakt in een (ont-)spannende whodunit nog steeds feilloos te werken.

10 X De Mol

10 X De Mol is een vrolijk weerzien voor iedereen die De Mol heeft gekend en gemist. En voor iedereen die samen met Magda, Hugo, Marc, Gilles, Eline, Pieter, Elisabeth, Alina en Lennart nostalgisch in de ban wil blijven van het programma, waarvan seizoen 10 gestart is.

De Mol Zone Telenet

10 X De Mol is een documentaire van Woestijnvis over het tienjarig bestaan van het televisieprogramma De Mol. Al sinds maandag 28 februari beschikbaar in de De Mol-Zone via Telenet en nu dus ook op Play4 te kijken. In de De Mol -Zone kan je vanaf 20 maart ook terecht voor uitgebreide interviews door Gilles Van Bouwel met de afvaller. Je vindt er ook de wekelijkse Leerlingenraad dat de theorieën en visies van kinderen doorheen heel Vlaanderen volgt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 maart 2022 /