Documentaire Banksy most wanted in Close Up

Close Up: presenteert de documentaire Banksy most wanted. Wie is die mysterieuze kunstenaar toch? Journalisten Aurelia Rouvier en Seamus Healy gaan op zoek en doen verrassende ontdekkingen. Te zien vanavond – woensdag 7 april – om 22.55 uur op NPO 2.

Banksy most wanted

De maatschappijkritische muurschilderingen van straatkunstenaar Banksy verschijnen plotseling en op mysterieuze wijze van de ene op de andere dag op gebouwen in grote steden. Ze trekken massaal de aandacht en maken Banksy tot een van de grootste namen in de hedendaagse kunstwereld. Maar wie is toch die mysterieuze Banksy? Dat ontdek je in deze documentaire.

Mysterieuze kunstenaar

De mysterieuze Britse kunstenaar is begonnen als graffiti-artiest. Zijn straatwerk is te vinden in verschillende Europese steden, maar ook in Palestina en Amerika. Maar inmiddels maakt hij ook schilderijen, die voor torenhoge bedragen worden verkocht in veilighuizen.

Banksy’s Girl With Balloon

Zo kon een paar jaar geleden echt niemand meer om hen heen. Zijn schilderij Banksy’s Girl With Balloon ging toen onder de hamer bij het Londense veilinghuis Sotheby’s. Direct nadat het kunstwerk op 1.185.000 euro werd afgehamerd, werd de onderste helft van het kunstwerk in verticale repen gesneden. De kunstenaar had namelijk een papiervernietiger in de lijst verborgen. De koper heeft het schilderij van Banksy nog steeds gekocht…

Interessante documentaire voor de liefhebbers van programma’s als Stukken van Mensen.

Foto: AVROTROS.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

7 april 2021 /