Quiz met (Sneeuw)Ballen met Frank Evenblij en bekende deelnemers

Frank Evenblij presenteert de Quiz met (Sneeuw)Ballen vanaf donderdag 30 december om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO 1. Dat doet hij samen met cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom én met sportcommentator Frank Snoeks. Natuurlijk mogen ook tal van bekende (sportieve) deelnemers niet ontbreken in de Quiz met (Sneeuw)Ballen.

Quiz met (Sneeuw)Ballen

De Olympische Winterspelen staan weer voor de deur. Speciaal hiervoor steekt BNNVARA de Quiz met Ballen in een nieuw jasje! Het wordt De Quiz met (Sneeuw)Ballen. Een vrolijk spel waarbij door middel van bijzondere sportmomenten wordt teruggeblikt op de vorige Winterspelen. Daarnaast wordt er natuurlijk ook alvast vooruit gekeken op de Olympische Spelen. Onder leiding van Frank Evenblij strijden bij dit spel zes teams van cabaretiers, bekende (Olympische) wintersporters en bekende wintersportfans om een plek in de finale. Cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom (die je recent nog zag in Scrooge Live 2021) zijn ook weer van de partij, en houden als jury het spelverloop nauw in de gaten. Verder sluit sportcommentator Frank Snoeks aan, hij weet als geen ander de achtergrondverhalen bij historische sportgebeurtenissen.

Spelverloop

Quiz met (Sneeuw)Ballen’ zit vol fragmenten en verhalen over bijzondere sportgebeurtenissen. Net als vorig jaar spelen de deelnemers ook dit seizoen een eerste en tweede helft waarin ballen te verdienen zijn. Om er een winterse twist aan te geven zijn dit niet zomaar ballen, maar sneeuwballen. Deze sneeuwballen worden gebruikt in de beslissende ronde: Sneeuwballen gooien. Zes teams, bestaande uit drie bekende Nederlanders, spelen in twee poules tegen elkaar. De poulewinnaars spelen op 3 februari de grote finale.

Deelnemers Quiz met (Sneeuw)Ballen

De deelnemers aan de Quiz met (Sneeuw)Ballen zijn Marianne Timmer, Peter Heerschop, Mai Verbij, Rintje Ritsma, Carolien Borgers, Annette Gerritsen, Gianni Romme, Janneke de Bijl, Hein Vergeer, Nicolien Sauerbreij, Gregory Sedoc, Diana Kuip, Jochem Uytdehaage, Harm Edens, Chatilla van Grinsven (die recent te zien was in The Big Balance (SBS6)), Ria Visser, Pieter Jouke en Bob de Jong. 

Frank Evenblij

Frank Evenblij: “Quiz met (Sneeuw)Ballen is de ideale opvolger van de Quiz met Ballen. Voetbal is natuurlijk volkssport nummer één, maar schaatsen volgt op de hielen! Tijdens de Olympische Winterspelen vieren we dan ook bijzonder veel schaatssuccessen. Maar ook deceptie, denk bijvoorbeeld aan de verkeerde wissel van Kramer in 2010. Heel Nederland leeft dan mee. De Olympische Winterspelen staan altijd garant voor verdriet en een lach, iedereen voelt er iets bij. In deze quiz zijn oud-schaatsers, bekende wintersporters en wintersportfanaten te gast om te praten en te quizzen over de absolute highlights van onze (winter)sportgeschiedenis”.  De quiz is tot stand gekomen met de bijdragen van Rob & Joep Productions en is een coproductie van BNNVARA en IDTV.

Foto: Annemieke van der Togt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 december 2021 /