Draadstaal Kerstspecial 2021 te kijken op Tweede Kerstdag

Draadstaal heeft in 2021 ook een extra kerstaflevering gemaakt. Dit satirische sketchprogramma met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven blijft één van mijn favorieten. De Draadstaal kerstspecial is te kijken op Tweede Kerstdag (vandaag, zondag 26 december) om 21.20 uur op NPO3.

Kerstspecial Draadstaal

In deze speciale extra aflevering heeft Ria (Dennis van de Ven) als verrassing voor Fred (Jeroen van Koningsbrugge) een romantisch verblijf in een mooi hotel geboekt. Het wordt een Kerstmis om nooit te vergeten. Samen met een keur aan andere gasten uit het Draadstaal-universum beleven ze een wonderlijk kerstweekend. Kipcorns staan in ieder geval op het kerstmenu. Wie hebben er nog meer een kamer geboekt? Dr. Love? Of het huwelijk van Fred en Ria bestand is tegen alle warme kerstgevoelens en of het hotel de invasie van de bonte stoet karakters overleeft, is maar zeer de vraag. Gelukkig houdt de Brabantse brandweerman de brandveiligheid in de gaten.

Draadstaal op YouTube

Ik kan me voorstellen dat de Vlaamse lezers misschien nog niet bekend zijn met Draadstaal. Via YouTube kun je echt tal van filmpjes terugvinden. Zo hebben de heren van Draadstaal drie jaar geleden al eens een kerstspecial gemaakt, die ook zeker het terugkijken waard is. Oorspronkelijk kwam de show in 2007 voor het eerst op tv. Tussen 2009 en 2015 heeft Draadstaal vervolgens stil gelegen, maar nu zijn ze weer helemaal terug.

Jeroen van Koningsbrugge & Dennis van de Ven

Je kent Jeroen van Koningsbrugge & Dennis van de Ven daarnaast ook van de serie Smeris. Na vijf seizoenen is deze reeks geëindigd. Dennis van de Ven zien we sinds die tijd minder op tv. Om Jeroen van Koningsbrugge kun je dan weer niet heen. Recent speelde hij nog de hoofdrol in Scrooge Live en begin 2022 start het tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge. Maar je kunt hem ook kennen als acteur uit bijvoorbeeld De Surprise of de Nederlandse Loft.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 december 2021 /