Marco Borsato in Het Huis bij Eric Goens te kijken op Eén

Marco Borsato is vanavond (dinsdag 9 november) om 20.40 uur te gast in Het Huis bij Eric Goens. Dit programma is – ook vanuit Nederland – te kijken op Eén. Ontdek meer over deze aflevering van Het Huis met Marco Borsato.

Marco Borsato

Marco Borsato is de tweede gast van Eric Goens in het nieuwe seizoen van Het Huis. De Nederlandse zanger – die het de afgelopen jaren niet makkelijk had – legt zijn ziel bloot in het programma. ‘Alles komt goed’ is zijn levensmotto geworden. De Nederlandse zanger vertelt zonder omwegen over de moeilijke periode die hij en zijn partner Leontine onlangs hebben doorstaan. De entertainer gaat geen enkele vraag van Eric Goens uit de weg, wat zijn passage in Het huis even ontwapenend als ontroerend maakt.

Sportpaleis

Uitzonderlijk pikt Eric Goens zijn gast niet thuis op met zijn oldtimer, maar ontmoet hij hem op een plek in Vlaanderen die Marco Borsato heel nauw aan het hart ligt: het Sportpaleis. “Alkmaar was wat ver, dus pik ik je liever op in je tweede thuis”, lacht de presentator bij aankomst. Na maanden zonder optredens groeit bij Marco elke seconde het gevoel van nostalgie. “Dit is zo’n poptempel. Dit ademt sfeer en warmte uit. Ik krijg er kippenvel van”, mijmert hij. Door het open dak van de oldtimer groet koning Marco het Sportpaleis en rijden de heren naar het huis. 

Tranen bij zien familie

Bij aankomst krijgt Marco Borsato het meteen moeilijk als hij in de fotokamer belandt. Al zijn dierbaren in een ruimte zien, maakt hem emotioneel: mama Mary, papa Roberto, zijn kinderen en partner Leontine. “Ik heb een moeilijk jaar gehad. Na de breuk in mijn huwelijk had ik de behoefte om met mijn vader te praten. Dat doe ik dan in de stille momenten. En het gekke is dat ik het gevoel heb dat hij luistert.” 

Marco Borsato in Het Huis

Marco Borsato vertelt openlijk over zijn faillissement in 2009 en de breuk met zijn Leontine. “Als de liefde van je leven, de moeder van je kinderen, bij je weggaat, word je lamgelegd door het verdriet.” Donkere gedachten achtervolgden de Nederlander totdat hij zijn Leontine een brief schreef met Kerstmis. “Ik heb de volledige verantwoordelijkheid genomen voor wat ik gedaan had en ik heb haar herkenning gegeven voor haar verdriet.” Nu gaat het weer beter en hebben Marco Borsato en Leontine een latrelatie. “Met haar wil ik oud worden.” 

Ziel bloot

Welke speciale betekenis heeft zijn lied Mooi? Welk opmerkelijk verhaal hangt er aan zijn beroerte in 2014? Wie was zijn persoonlijke Louis de Funès? In elke kamer van het huis legt Marco zijn ziel bloot. Geen enkel verhaal laat hij onbesproken. In de boomhut zit Marco aan de bar genageld als hij unieke beelden uit 1988 terugziet. “Dat was de eerste keer dat ik voor publiek zong. Ongelooflijk. Dat hier beelden van zijn!” 

Excentrieke moeder Mary Borsato

Marco’s verrassingsgast is zijn excentrieke moeder Mary de Graaf (die we ook wel kennen als Mary Borsato). Bij haar trok Marco het voorbije jaar weer in om tot rust te komen. Al zal de kijker moeite hebben om dat laatste te geloven. “Haar lach hoor je zelfs in een vol Sportpaleis.” Dankzij zijn moeder, de rust die hij terugvond en de hereniging met de liefde van zijn leven is Marco terug op het goede pad. Hij sluit dan ook af met de woorden die hij tijdens de uitzending al meermaals heeft uitgesproken: “Alles komt goed”. En dat gelooft hij ook oprecht.

Gasten seizoen 7 Het Huis

In de volgende afleveringen van Het huis ontvangt Eric Goens acteur Kevin Janssens, tv-icoon Wendy Van Wanten, Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, presentator Mathias Coppens, sportjournalist Aster Nzeyimana en televisiefiguur Ingeborg Sergeant. In de eerste aflevering was Eddy Planckaert te gast. Hier lees je meer over seizoen 7 Het Huis.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 november 2021 /