Belinda Voorspoels nieuw in cast Familie: ze speelt Samira

Belinda Voorspoels is nieuw in de cast van Familie. Vanaf donderdag 9 december om 20.00 uur is zij in familie te zien als Samira; een begeleidster in het dagcentrum waar Emiel (Jelle Palmaerts) verblijft. Door hem wordt ze in Familie geïntroduceerd, omdat hij Samira ziet als dé ideale match voor zijn beste vriend Benny (Roel Vanderstukken).

Belinda Voorspoels

“Ik werd warm onthaald bij mijn nieuwe Familie op mijn eerste draaidag, het voelde meteen als thuiskomen”, vertelt actrice Belinda Voorspoels. “Roel Vanderstukken is mijn peter op de set. Het klikt goed tussen ons, maar of er ook een klik zal zijn tussen personages Benny en Samira, dat is een andere vraag. Ze zijn beiden warm, goedlachs en hebben het hart op de juiste plaats, maar zowel Benny als Samira dragen toch al wat bagage met zich mee… Ook personage Emiel, vertolkt door Jelle Palmaerts, heeft op korte tijd mijn hart veroverd. We hebben samen al wat scènes gedraaid en die verliepen allemaal met heel wat gelach. Jelle is echt een schatje!”

Actrice uit Thuis nu in Familie

Wist je dat actrice Belinda Voorspoels op dit moment nog in Thuis te zien is. Sterker nog: ze zal een paar weken zowel in Thuis als Familie te zien zijn. In Thuis speelde ze de afgelopen twee jaar de pittige politieagente Lexi. Dat was een kleinere rol. Tegen HLN zegt ze: “Als actrice wil ik natuurlijk liever zoveel mogelijk spelen. Ik was Thuis dus zeker niet beu en vertrek ook met pijn in het hart, want ik voelde me daar echt wel thuis. Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Maar ik had nood aan meer. En als ze dan bellen voor een grotere rol in een andere serie, dan mag je toch ook eens aan jezelf denken?

Samira – ideale match voor Benny?

Samira is een alleenstaande mama van drie en heeft het niet altijd makkelijk om de eindjes aan mekaar te knopen. Ze werkt enorm hard om haar kinderen een goede toekomst te kunnen bieden. Samira is een zeer creatieve, oprechte, warme en innemende vrouw met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze staat goedlachs in het leven en heeft veel humor. Voor haar is het glas altijd halfvol. Maar tegelijk draagt ze ook een verleden met zich mee. Samira is zorgzaam en ontfermt zich met een groot hart over Emiel. Hij ziet in haar de ideale vrouw voor Benny. Maar vinden Samira en Benny dat ook? Dat ziet de kijker vanaf donderdag 9 december in Familie. Zijn pogingen om hen te koppelen zorgen alleszins voor de nodige vonken en vuur.

Gezin van Samira

In het voorjaar van 2022 zien we dat het hele gezin van Samira haar intrede heeft gedaan in Familie. Ze heeft namelijk drie kinderen. Die rollen worden gespeeld door Amine Boujouh, Senne Meynendonckx en Jools Jatta Janssens.

Cast Familie

Met de komst van Belinda Voorspoels (Samira) blijft de cast van Familie in beweging. Eerder werd natuurlijk al bekendgemaakt dat populaire personages juist uit de serie verdwijnen. Zo wordt – tot grote spijt van de fans – afscheid genomen van Gunther Levi en Martine Jonckheere.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 december 2021 /