Nieuw seizoen Wat Een Jaar met: Frances Lefebure en Sean Dhondt

Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel keren in het nieuwe seizoen van Wat Een Jaar met Frances Lefebure en Sean Dhondt terug naar 2005. Bono, Madonna, 50 Cent én krokodil Schnappi – ze komen allemaal voorbij bij de start van het nieuwe seizoen dat vanavond (donderdag 7 januari) om 20.40 uur te zien is bij VTM.

Wat Een Jaar!

Het weekend start vanaf nu al op donderdag bij VTM met een gloednieuw seizoen van Wat Een Jaar!, waarin Koen Wauters en teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas Van Geel elke aflevering in de huid kruipen van bekende figuren. In de eerste aflevering haalt U2-frontman Bono, die verdacht veel lijkt op Koen Wauters, het jaar 2005 van onder het stof.

Wist je dat de opnames van dit nieuwe seizoen Wat Een Jaar door corona even stil lagen?

Jaar 2005

Het jaar waarin onder andere de orkaan Katrina over New Orleans raasde, Duitsland voor het eerst een vrouwelijke bondskanselier kreeg en iedereen gek werd van de ‘Crazy Frog’. Nathalie Meskens en Jonas worden omgetoverd tot ‘Queen of Pop’ Madonna en rapper 50 Cent, en krijgen het gezelschap van Frances Lefebure en Sean Dhondt. Met een Pastis in de hand duiken ze 16 jaar terug in de tijd.

Nailpin & Avril Lavigne

In 2005 tourde de 21-jarige Sean Dhondt met zijn band Nailpin en popster Avril Lavigne in Japan. “Op het einde van haar concert speelde Avril Lavigne Song 2 van Blur. Zij kroop dan achter de drums en de zanger van het voorprogramma mocht het nummer meezingen op het podium. Dat was ik dan”, blikt Sean enthousiast terug.

Frances Lefebure herinnert Sean Dhondt alleen van TMF

Terwijl Sean met Nailpin Japan veroverde, zat de toen 17-jarige Frances Lefebure op de schoolbanken van de Steinerschool in Gent. Of Frances fan was van Nailpin? “Ik luisterde er totaal niet naar. Ik herinner me Sean enkel van de tijd bij TMF”, lacht ze. Ook van Nathalie en Jonas zijn er beelden uit 2005. Zo maakte Nathalie Meskens haar tv-debuut in Kaat & Co en speelde Jonas Van Geel een gevaarlijke gastrol in Witse.

Hoe gaat het nu met Joy Gruttmann van Schnappi, das kleine Krokodil?

Naast het tot leven wekken van bekende televisietunes en het bovenhalen van talloze hits uit 2005, krijgt het gezelschap ook bezoek uit het buitenland. In 2005 kan niemand de radio aanzetten of er is een krokodil aan het zingen. En iedereen kan het uit volle borst meezingen: ‘ich bin Schnappi, das kleine Krokodil’. Het kleine Duitse meisje Joy Gruttmann werd er in no time wereldberoemd mee en maar liefst drie versies van het nummer stonden in de Vlaamse Ultratop. Maar hoe gaat het 16 jaar later met Joy Gruttmann?

De afleveringen van Wat Een Jaar! zijn ook terug te kijken op VTM GO.

Dit schreef ik eerder over:

  • Koen Wauters
  • Jonas Van Geel
  • Nathalie Meskens
  • Sean Dhondt
  • Frances Lefebure

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 januari 2021 /