Winteruur seizoen 7 met Wim Helsen en tal van interessante gasten

Winteruur is vanaf vanavond – maandag 1 november – weer iedere maandag tot en met donderdag rond 23.00 uur op Canvas en VRT NU te kijken. Wim Helsen ontvangt tal van inspirerende gasten in het zevende seizoen van Winteruur. Ontdek er hier alles over.

Winteruur

In Winteruur nemen boeiende mensen plaats op de bank bij Wim Helsen. Hij nodigt ze uit om een tekst te komen voorlezen die hen inspireert, ontroert, aan het lachen brengt of om een andere reden raakt. Daardoor leren we die bekende gasten meteen een beetje beter kennen. Extra leuk voor de lezers van VlaamsKijken, daar zitten vaak de nodige gezichten bij die we ook kennen van tv. En natuurlijk ontbreekt hond Swami Bami ook niet.

Gasten Winteruur seizoen 7

In dit zevende seizoen kiest Wim Helsen zijn gasten opnieuw uit met zorg. Mensen die hem opvallen, prikkelen, inspireren, uitdagen of interesseren. Comedians, schrijvers, dichters, theatermakers, kunstenaars uiteraard. Maar ook wetenschappers, muzikanten, bedrijfsleiders, architecten, sportmensen, opvallende televisiepersoonlijkheden of andere boeiende mensen. Denk aan Delphine Lecompte, Bent Van Looy, Ibe Rossel, Aster Nzeyimana, Katrin Lohman, Lidewij Nuitten, Ruth Becquart, Paulien Cornelisse, Geert Mak, Moya De Feyter, Urbanus, Fien Germijns, Mathieu Terryn, Lisbeth Imbo, Steven Van Gucht, Jaouad Alloul, Rinus Van de Velde, Sachli Gholamalizad, bisschop Bonny en vele anderen.

Van boek tot begrafenistekst

Alle gasten van Winteruur seizoen 7 brengen een tekst mee die die voor hen een bijzondere betekenis heeft: een korte passage uit een boek, een supporterslied of begrafenistekst, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur, een krantenartikel of nog iets anders. Wim Helsen polst naar de reden waarom zijn gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat hij voor hen betekent. Biedt hij soelaas, hernieuwde energie en inspiratie? Kunnen ze ermee lachen of zijn ze erdoor ontroerd? Door het gesprek leren we zowel henzelf als hun keuzetekst beter kennen. Daardoor krijgt die tekst extra betekenis wanneer ze hem op het einde van de uitzending nog eens opnieuw voorlezen.

Katrin Lohman en Ruth Bequart

In de eerste twee weken direct twee actrices die langskomen in Winteruur. Maar allereerst trapt dichteres Delphine Lecompte af op 1 november. Op dinsdag 2 november is Bent Van Looy te gast en op woensdag 3 november schrijfster Ibe Rossel. Op donderdag 4 november is er geen Winteruur wegens voetbal. In de tweede week zijn de gasten sportpresentator Aster Nzeyimana (8/11), actrice Katrin Lohman (9/11), televisiemaakster Lidewij Nuitten (10/11) en actrice Ruth Becquart (11/11).

  • Katrin Lohman ken je van Het leven.doc van Thomas Huyghe. Als actrice zag je haar in o.a. Beau Séjour (seizoen 1) en het tweede seizoen Salamander.
  • Ruth Becquart speelde geweldige rollen in tal van series en films. Op VlaamsKijken heb ik ook al ontzettend veel over haar geschreven, klik hier voor het Ruth Becquart-overzicht.

Boekenmaand

In de ‘boekenmaand’ november komen naast de hierboven genoemde schrijfsters ook nog een aantal andere auteurs langs: Paulien Cornelisse (16/11), Geert Mak (29/11), Moya De Feyter (30/11).

Winteruur gasten 2021

Verder ontvangt Wim dit seizoen onder meer ook Urbanus, Fien Germijns van Studio Brussel, Mathieu Terryn van Bazart, Lisbeth Imbo van De zevende dag,  Steven Van Gucht van corona, theatermaker Jaouad Alloul, kunstenaar Rinus Van de Velde, actrice Sachli Gholamalizad,  bisschop Bonny en nog vele anderen.

500ste gast in Winteruur

Winteruur is een kort programma, maar een met een lange adem: na zeven seizoenen van zo’n 75 afleveringen is Wim begin januari toe aan zijn 500ste aflevering. Wie dan de gast wordt, blijft nog even geheim. Alle seizoenen en afleveringen zijn via VRT NU sowieso terug te kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 november 2021 /