Nieuw seizoen Sterren op het Doek met o.a. Anna Drijver

Sterren op het Doek is terug met een nieuw seizoen. Vanavond – zaterdag 23 oktober – kun je om 20.35 uur op NPO2 kijken naar een nieuwe aflevering. Arjen Lubach is de eerste gast van Özcan Akyol. Daarna volgen Femke Halsema, Johan Derksen, Corry Konings, Jan Terlouw, Dionne Stax, Gerri Eickhof en Anna Drijver.

Sterren op het Doek

Meesterinterviewer Özcan Akyol (o.a. De Geknipte Gast) creëert met Sterren op het Doek elk seizoen een zeer diverse eregalerij van bijzondere Nederlanders. Gasten die ieder op hun eigen gebied een waardevolle bijdrage aan onze vaderlandse cultuur en/of maatschappij hebben geleverd. In het programma vereeuwigen de beste portretkunstenaars van het land de gasten op geheel eigen wijze en in zeer uiteenlopende stijlen. Nieuw dit seizoen is dat de kunstenaars mogen meekijken tijdens de spannende onthulling. Hoe reageren zij op het commentaar van de bekende gast? En wat vinden ze van elkaars kunst?

Arjen Lubach

Arjen Lubach geeft eigenlijk nooit de regie uit handen en is naar eigen zeggen erg slecht in het maken van oogcontact. Voor het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek maakt hij een uitzondering. De cabaretier, schrijver en presentator onderwerpt zich aan de priemende ogen van drie getalenteerde kunstenaars en de scherpe vragen van presentator Özcan Akyol. Lubach vertelt openhartig over zijn werk, het leven en de relatie met zijn vriendin. Verder horen we dat hij een heel bewogen jaar achter de rug heeft.

Femke Halsema

In deze aflevering vertelt de burgemeester van Amsterdam in een persoonlijk gesprek aan Özcan Akyol over haar jeugd in Enschede, waar zij een buitenbeetje was. Mede hierdoor is Femke Halsema een sterke vrouw geworden. Verder vertelt ze over de druk die het werk van een burgemeester van de hoofdstad voor haar en haar gezin met zich meebrengt. Aan drie getalenteerde kunstenaar de eer om Halsema te portretteren.

Johan Derksen

Özcan Akyol ontvangt oud-voetballer, oud-hoofdredacteur van Voetbal International en televisiepersoonlijkheid Johan Derksen in het stadion van Go Ahead Eagles, de club waar de profcarrière van Johan begon. In een openhartig gesprek vertelt Derksen hoe zijn volwassen leven op 16-jarige leeftijd begon, toen hij in het jeugdinternaat kwam te wonen.

Anna Drijver en meer…

In de volgende vijf afleveringen van Sterren op het Doek is het dan de beurt aan onder andere Undercover-actrice Anna Drijver. Ze schitterde in het eerste seizoen van Undercover aan de zijde van Tom Waes (die in NL nu met Reizen Waes Nederland op tv is). Anna Drijver is te zien in de laatste aflevering van dit seizoen van Sterren op het Doek. Deze wordt uitgezonden op 11 december.

De andere gasten van Sterren op het Doek najaar 2021 zijn:

Veiling Sterren op het Doek

Aan het eind van de aflevering van Sterren op het Doek mag de bekende gast slechts één schilderij kiezen om mee naar huis te nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat zij hebben uitgekozen. Direct na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite.

Foto: Amy van Leiden / MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 oktober 2021 /